Spennende storløpsanmeldelser Derbydagen

Skrevet av Liv Kristiansen,  26.06.2024
Artikkelbilde
annonse fra Trainer Magazine

Mandag 24. juni ble de tre black type-løpene på Derbydagen meldt. I Marit Sveaas Minneløp ble hele 25 hester meldt til første termin, og med noen spennende utenlandske navn.

Mick Appleby har gjort stor suksess siden han besøkte Norge i 2019. Fra å være en litt anonym trener kjent for å være god med handicappere er han nå blitt en stor profil. Mye på grunn av Big Evs som var en 2-årsstjerne, og som det ser ut følger opp som 3-åring. Big Evs er ikke aktuell, men de har meldt Penzance (GB) som har samme eier som Hakam og Big Country som besøkte Øvrevoll i 2018. Nevner som en kuriositet at den nye sprinterstjernen i Skandinavia, Aphelios, er kjøpt fra denne trener/eier kombinasjonen.

Jamie Osborne har også besøkt Øvrevoll tidligere, med Boomerang Bob i 2016. Hans hest Sean (GER) er en globetrotter, og vi håper de tar turen nordover i august. 

Empore (GER) er meldt i både Marit Sveaas Minneløp (Gr3) og i Landwades Stud Fillies and Mares Stakes (L). Empore er trent av Maxim Pecheur, en tidligere jockey som blant annet har vunnet på Brian Ryan. Eier og oppdretter er Gestut Röttgen som også er oppdretter av Sean tilfeldigvis. 

Den unge treneren Archie Watson har besøkt både Bro Park og Klampenborg med Outbox. Til Øvrevoll har han meldt hoppen Sattwaa (IRE) i Lanwades Stud Fillies and Mares Stakes (L).

Oversikt over alle de meldte hestene finner du til høyre på startsiden.

Merk at Polar Cup (L) står åpent til 8. juli, dvs man kan melde hesten før det uten å måtte betale ekstra.