-Stort å vinne mitt første Breeders Price Classic

Skrevet av Thomas Gjelsås,  29.09.2024
Artikkelbilde
Leo Boy ©hesteguiden.com

Cathrine Erichsen smile bredt etter dagens hovedløp. Og det med god grunn! Leo Boy (Galaxy Racing) var underdog i Breeders, men leverte sitt livs løp til seier. Jacob Johansen lå bakerst fra start, var på skuddhold inn mot oppløpet og spant unna med snaue fire lengder ned til Triple Treat. -Han gjør et kjempegodt løp i dag. Vi utstyrte han med fleksible blinkers, og det fungerte meget positivt. Nå har han vunnet både Drømmemilen og Breeders. Det er smått utrolig. Og det var ekstra gøy å vinne mitt første Breeders Price Classic på Øvrevoll, sa en glad trener Cathrine Erichsen. Etter søndagens løp leder hun fortsatt kampen om championatet foran Niels Petersen. Det betyr at det er fordel Cathrine. -Jeg har veldig lyst på det championatet og vi skal gjøre alt vi kan for å holde unna helt hjem. Buck Racing er oppdretter av Leo Boy og av Sticky Chance som vant Breeders Price Sprint. En ny stor dag for Morten Buck.

hesteguiden.com

 

Sticky Chance @hesteguiden.com

Sticky Chance (Sigma Gold) og Run For Justice utgjorde tetparet hele veien i Breeders Prize Sprint. De to stakk unna på oppløpet, og i en spennende fight var det førstnevnte som ble ropt opp som vinner. Manuel Martinez red nestfavoritten til seier. -Han gjør alltid sitt beste og er i toppen hver gang. Det er stort å vinne Breeders, og vi må si oss godt fornøyd med sesongen for stallen også. Vi har mye spennende på gang med tanke på fremtiden, uttalte trener Silja Støren.

 

Chianti ©hesteguiden.com

Chianti (Miga Horses) gikk rett til front i Arnfinn Lunds Minneløp (L). Dermed ble det reprise fra Marit Sveaas Minneløp på Derbydagen. Carlos Lopez holdt unna med en kvart lengde for hardt angripende Admiral De Vega til slutt. Chianti tok årets andre storløpsseier i år og rundet millionen innløpt denne sesongen. -Han forsvarer seg veldig godt fra front, og det var imponerende å se han stå imot når Admiral De Vega kom så raskt. Chianti har hatt en sterk sesong og han blir med til Dubai i vinter. Det blir spennende, oppsummerte trener Niels Petersen som har vunnet fem av sju utgaver av  Arnfinn Lunds Minneløp.

 

Wassim ©hesteguiden.com

Wassim (Mme Fernande) var forhåndsfavoritt i Norsk Kriterium, og rytter Carlos Lopez styrte løpet fra start til mål. Den meget lovende toåringen, oppdrettet av Stutteri Hjortebo, vant lett foran Icon Bling og Capitana Bling. -Det er en veldig god og lovende hest dette her. Jeg synes han opptrer bedre og tar nye steg for hver start. Nå får vi vurdere om det blir flere løp i år. Han er selvsagt en hest vi har Derbyambisjoner med neste år, sa trener Niels Petersen.

 

Steely Queen ©hesteguiden.com

Steely Queen (Stall Plenum) er kjent for sine solide avslutninger, men denne gang var Tina Smith i ledelsen allerede ved inngangen til siste sving. Da ble det enkelt for favoritten i spillet. De holdt sikkert unna til årets tredje seier foran godt avsluttende Klint og Fredriq Von Soa. -Det er andre gang i karrieren vi kommer foran så tidlig. Hun er veldig flink og vinner lett i dag. Det er gøy at det går så bra for stallen. Vi satser på en fin høst, sa rytter og trener Tina Smith.

 

Sid Game ©hesteguiden.com

Det ble mange favorittseire denne søndagen. En av dem var Sid Game (All In) som leder hver meter i det fjerde løpet for Sandro De Paiva. Sid Game imponerte ved å holde unna fra front for både Stamford Street og Canmore. Den norskoppdrettede fireåringen tok karrierens niende seier på seksten starter. -Han har kommet sterkt tilbake og trives veldig godt i front. Vi sikter oss inn mot ny start i Norsk Galopp Sprintløp om ti dager. Det bør passe bra, fortalte trener og oppdretter Maria Robertz.

 

Queen of Hearts ©hesteguiden.com

Emilie Finckenhagen opparbeidet seg en luke på mange lengder i front med spillefavoritten Queen Of Hearts (Stall Hope) i Øvrevoll Hesteeierforening Klokkeløp III. Det holdt til seier selv om forspranget krympet til slutt, og Lucky Diamond avsluttet raskt til annen. Det har blitt en fin sesong for Queen Of Hearts som har vunnet tre løp, og hun har like mange annen- og tredjeplasser. -Jeg hadde forventninger til at hun skulle få en bra sesong, og hun trives på dagens forutsetninger. Vi er fornøyd med det hun har levert i år, og det blir nok noen løp til før sesongen er slutt, sa trener Pål Jørgen Nordbye.

Vi fikk nok en vinner fra tet i avslutningsløpet. Tambora Queen (Stall RH) tok årets andre seier for Elione Chaves, men hun måtte grave dypt for å gå helt til topps. Hun viste virkelig fightervilje ved å holde unna for både Corazon De Leon og Buddy Bob oppunder mål. -Hun imponerer meg i dag, for jeg trodde vi var slått en stund på oppløpet. Det er en bra hoppe dette her som har levert mange sterke løp. Det var godt å vinne, for det har vært et par sure annenplasser i storløp tidligere i dag, sa trener Annike Bye Hansen.