Storløpsvinnerne varmet publikum

Skrevet av Thomas Gjelsås,  12.09.2024
Artikkelbilde
Big Chance ©hesteguiden.com

Det ble en herlig høstkveld på Øvrevoll med NM og St Leger på plakaten. Sistnevnte ble vunnet av en meget god If He Says So. I NM var begge vinnerne oppdrettet av Buck Racing. Morten Buck var selvsagt en fornøyd mann etter denne bragden. -Hestene har det helt fantastisk hos Maria Robertz. Hun er faglig dyktig, jobber hardt og har stor kjærlighet for hestene. Det er bare å takke og «Bucke», sa en fornøyd oppdretter.

Big Chance (Stall Fun Game) var den store forhåndsfavoritten i NM for toåringer, og han skuffet ikke sine tilhengere. Oliver Wilson ga hesten et perfekt løpsopplegg bak ledende Lady Denali. Hun holdt tappert til annen. Big Chance måtte jobbe litt på oppløpet, men vant enkelt med snaue to lengder. -Det kunne nok blitt enklere på gress. Han vinner sikkert og har vært god hele veien. Har tapt for gode Wassim i sine to første starter. Det er en hest vi håper og tror har mye utvikling i seg, fortalte trener Cathrine Erichsen.

©hesteguiden.com

Sticky Chance @hesteguiden.com

Sticky Chance (Sigma Gold) tok frontposisjonen direkte i NM for treåringer. Den posisjonen holdt Manuel Martinez helt hjem. Boaz angrep dem hardt på oppløpet og var en stund forbi, men Sticky Chance kontret sterkt til sikker seier foran Erichsen-duoen Boaz og Leo Boy. -Dette var en deilig revansje etter annenplassen på Derbydagen. Jeg ble litt bekymret når Boaz koblet et lite grep på oppløpet, men heldigvis kontret Sticky Chance til seier. Det var gøy, sa medeier Olav Olsen.

 

If He Says So ©hesteguiden.com

Norsk St Leger var en styrkeprøve over 2970 meter. Det var Amason som lå foran med følge av Optimus Bling. Favoritten If He Says So (Väsby Hest) avsluttet feltet. Elione Chaves skred til verket på siste bortre langside, kom frem til lederen mot svingen og vant med hele fem lengder ned til Amason og Kjell Hroar. En meget imponerende prestasjon. -Han er veldig bra og vinner enkelt. Vi var redd det skulle bli dårlig tempo, men både hest og rytter løser det hele bra. Han var ikke heldig med opplegget i Derby, så hesten blir unnskyldt for at han ikke var høyere opp der. Det var gøy å vinne St Leger. Det løpet har jeg ikke vunnet før, sa Annike Bye Hansen. Om søndagen på Bro Park sa hun følgende. -Aphelios må ha en veldig god vinnersjanse igjen. Hard One To Please er i form og skal være med å kjempe om det. Takeko vant det samme løpet i fjor og jeg håper vi er med i toppen igjen. Det blir spennende!

 

Warning Shot ©hesteguiden.com

Warning Shot (Åge Mathisen) var med foran hele veien i Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp II. Tonje Sørvang koblet grept på ledende Lynghonning, og avviste godt avsluttende Charlie Boy oppunder mål. Vinneren var et sjettevalg i V5-spillet. -Dette var gøy. Hun liker seg godt når hun er med foran og tar sin andre seier på én måned, sa amatørrytter Tonje Sørvang. -Tonje gjør en super jobb. Nå har vi hatt gode resultater både i Norge og Sverige, og det er artig. Vi skulle gjerne hatt enda flere seire, men får håpe på en god høstsesong også, supplerte eier og amatørtrener Åge Mathisen.

 

Hunters Lullaby ©hesteguiden.com

Hunters Lullaby (Stall NOK) overtok front fra ledende Mada Mia mot siste sving. Derfra og inn hadde lærlingen Lorenzo Putzulu god kontroll med nestfavoritten. Treåringen tok sin andre strake seier foran godt avsluttende Fredriq von Soa. -Han har brukt litt tid for å finne seiersformen, men nå ser det ut til å løsne. Det er bra, for sesongen er jo relativt kort. Vi satser på en god høst med Hunters Lullaby, sa eier Leif Spørck.

 

Sid Game ©hesteguiden.com

Sid Game (All In) tok kommandoen direkte og imponerte ved å vinne enkelt for Sandro De Paiva. Drøyt to lengder bak fulgte topphester som Canmore og Youonlyliveonce. Den norskoppdrettede fireåringen har vunnet 8 ganger på 15 starter i karrieren og passerer straks millionen innløpt. -Vi er veldig stolte av denne hesten. Han trengte naturlig nok løpet på Derbydagen, og i dag var han virkelig god. Han kommer nok til å starte flere ganger i høst, sa oppdretter Maria Robertz som nå også har treneransvaret for den herlige hesten.

 

 

Fornham St Martin ©hesteguiden.com

Carlos Lopez ga Fornham St Martin (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) et perfekt løpsopplegg bak ledende Queen Of Hearts. Han angrep på helt riktig tidspunkt, og fireåringen svarte med å ta årets andre seier foran nettopp Queen Of Hearts og godt avsluttende Rock Dancer. -Han er ikke den aller tøffeste gutten i klassen, men kan klart bedre enn programraden viser. Carlos ga hesten et pefekt løpsopplegg, og da har han alltid en god avslutning å by på. Canmore gjorde et bra løp til annen, selv om vi selvsagt hadde tro på at han kunne gå helt til topps i kveld, sa trener Knut O. Arnesen. Han hadde nettopp vært i Newmarket og kjøpt inn en ny hest til stallen.

 

Airtrix ©hesteguiden.com

Det var ikke kvelden for de store overraskelsene, og favoritten innfridde til fulle også i avslutningsløpet. Airtrix (Team Finn Kristiansen) er en tøffing og han tok likegodt årets fjerde fulltreffer. Jacob Johansen lå godt plassert fremme i feltet, og da han koblet inn turboen på oppløpet holdt Airtrix unna for godt avsluttende Second Try og Solanos. -Det er virkelig gøy å se denne hesten levere. Det er fantastisk både å ri løp og se hestene fra sidelinjen. Men man blir klart mest nervøs når man kun ser på. Nå gleder jeg meg til søndag. Jeg er medeier i fire hester som skal ut på Stockholm Cup-dagen. Det blir en ny stor opplevelse, smilte Finn Kristiansen. -Det har vært en bra kveld for stallen. Nå håper vi på noen gode plasseringer søndag. Emma Emilleen er stallens beste mulighet, varslet trener Cathrine Erichsen. Hun tok meg seg to seire, tre annenplasser og to tredjeplasser torsdag. Sterkt levert av kvinnen som topper trenerstatistikken på hjemmebane.