Tobias: "Løpet ser billig ut"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.09.2024
Artikkelbilde
Fort Dodge har vunnet tre av syv i år. Han er ny på Øvrevolls dirt, men har vunnet på Bro Parks dirt. Tobias Hellgren trener, Anna Pilroth rir. Foto: Svensk Galopp

Tobias Hellgren og Anna Pilroth tar onsdag turen til Øvrevoll med én hest, toppvekteren Fort Dodge i V4-2. – Løpet ser billig ut, sier Tobias.

Han begynner der - før han analyserer videre. Fort Dodge (12-prosenter kl. 09.30 i dag) har ellers to førsteplasser på 900 meter gress på Øvrevoll i år. Begge i juli. Anna Pilroth, med fem Øvrevoll-seire i år, sitter i salen.

- 5 Fort Dodge (V4-2, Anna Pilroth) tror jeg vil passe bra på Øvrevolls dirt; en rask bane med feste. Dette er en veldig, veldig «snabb» hest. Toppvekt? Det er aldri en fordel å bære mest vekt i feltet, men han har vunnet en 900 meter med 69 kilo. Det er imidlertid spørsmålstegn, jeg nevner det.  Vi hadde egentlig ikke tenkt å starte. Han var ikke helt i hundre og tilbake der vi ville ha ham. Var litt forkjølet. Men som sagt: Løpet så – og ser billig ut. Og han er på gang igjen. Chef La Adare vant på en god tid nest sist, den bør selvfølgelig nevnes. Men jeg blir ikke overrasket om Fort Dodge vinner. Absolutt ikke, sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no. 

 

Silja: Domdiggida Bling og Buckyboss

Hun kommer fra en fin Bro-triumf med Optimus Bling søndag i Herbert Sachs Memorial.Silja Støren (Hesteguidens bilde over) starter syv i onsdagslunsjen og tror mest på Domdiggida Bling (V5-5) og Buckyboss (V5-3).

- 6 Klint (V4-2, Manuel Martinez) har aldri vunnet på dirt. Sjanse på penger her.

- 4 Ama Dablam (V4-3/V5-1, Manuel Martinez) kommer ut i et rart løp. Det er mange hun bør slå her. Og jeg hadde trodd på seier hvis ikke Nathalies (Nathalie Mortensen/Annette Stjernstrand, red. anm.) hester, nr. 9 og 11, hadde vært med. Men her er det spørsmål om formen, de har hatt lang pause.

- 1 Buckyboss (V5-3, Manuel Martinez) skulle startet på en 1100 meter, men løpet ble endret. Han har gått mange sprintløp nå, men har også vunnet på 1600 dirt. Så vi får håpe han syns det er litt gøy å gå lengre igjen. Vi tester.

- 3 Corazon De Leon (V5-3, Maikel Narvaez Bravo) har trippelsjanse, trenger feste. Buckyboss skal være en bedre sjanse.

- 1 Domdiggida Bling (V5-5, Manuel Martinez) går ned i distanse. Jobber bedre på gress enn på dirt, men går ok på dirt’en også. Har roet seg litt og bør stå hjem her. Jeg synes det ser ut som hun bør vinne løpet. Irish Lioness fra Cathrine Erichsen er vel eventuelt hesten i mot.

- 3 Titan Bling (V5-5, Malin Holmberg) har ikke vist så mye foreløpig.

- 6 Imperial Bling (V5-5, Maikel Narvaez Bravo) debuterer. Dette blir en kjempefin hest på sikt. Trenger nok løpet, men kommer nok til å ta inn på «Domdiggida» på slutten. Jeg forventer en bra prestasjon på direkten, uttaler Silja Støren.   

 

«Jeg regner med at han er litt mer heldig enn sist»

Cathrine Erichsen (Hesteguidens bilde over) topper Øvrevoll-statistikken når ni løpsdager gjenstår. Hun er drøye 262 tusenlapper foran Niels Petersen og kan ligne en champion. Men Breeders’-dagen 29. september kan gi utslag. Også Jan-Erik Neuroth på en foreløpig tredjeplass er inne med champion-sjanse.
Onsdag starter Cathrine fem hester. Hun blinker ut Charlie Boy (V4-4/V5-2) som den beste muligheten.

- 7 Charlie Boy (V4-4/V5-2, Jacob Johansen) bør ha en veldig fin sjanse, min beste onsdag. Står lavt i handicap. Jeg regner med at han er litt mer heldig enn sist da han ble toer. Jockeyen hadde ikke fått beina i bøylene da starten gikk. I mot? Det er han selv.

- 2 Kill That Cat (V5-3, Jacob Johansen) står fint til. Ble påridd sist. Buckyboss og Macjack er nok tethestene. Så ligger vi bak og har litt å kjøre med på slutten. Regnes med vinnersjanse.

- 2 Buckyboy (V5-4, Jacob Johansen) likte ikke banen sist. Droppet til 79. Her blir det en fin «lead» innvendig. Kan være med i toppen.  

4 Irish Lioness (V5-5, Jacob Johansen) er en fin hest. Klarer kanskje ikke Domdiggida Bling på 1100 meter dirt? Men stopper den litt, kan hun vinne.

- 5 Anri O’Dini (V5-5, Harry Willian Wessner) er ute for å få løp i kroppen. Skal ha mer distanse. Men han jobber ikke dårlig, sier Cathrine til ovrevoll.no.


Hun håper på de nye hestene, men…

Nathalie Mortensen reiste grytidlig fra Skara og er nå på plass på Øvrevoll med seks hester. – Jeg håper jo på de nye hestene, men de er ikke mye trent. Så jeg er egentlig litt «tveksam», sier Nathalie til ovrevoll.no. «De nye hestene» er duoen som kom fra England i sommer; Say You’ll Never og Want Want. Henholdsvis en 40-prosenter og en 15-prosenter i V4-3 kl. 09.30. 

- 4 Green Zabeel (V4-1) var veldig bra sist i løpet som ble vunnet av Hunters Lullaby . Ser bedre ut enn i fjor. En plass blant de tre er bra, det er «svårt» å slå Tambora Queen her.

- 1 Titanium Carlras (V4-2) er bedre på gress, men fikk et fint spor her på dirt. Er stor og tung, men også en «snabb» hest som gjør så godt han kan. Bra penger er realistisk. Han har gått løp i front, men er nok best fra en posisjon bak leder’n.

- 9 Say You’ll Never (V4-3/V5-1, Carlos Lopez) står bra inne og skal på kapasitet være i toppen. Det har vært noen startboksproblemer her tidligere, men jeg tror det går bra nå. Carlos skal passe fint. Hun ser bra ut, det gjør også 11 Want Want. Men det har vært problemer med skoingen og ømme føtter. Want Want er også kastrert. Mine to er som sagt lite trent, har bare gått en jobb, og jeg tror at begge kan behøve løpet. Men jeg håper jo!

- 11 Want Want (V4-3/V5-1) er en trivelig hest å ri. Jeg har valgt den uten at jeg vet hvem som er best av mine i løpet.

- 8 Kiddo (V4-4/V5-2, Elione Chaves) er «jättesvår» å trene. Kan nok uansett mer enn sitt handicap. Går opp i distanse i nå. God jockey. Har startet en gang på Jägersros dirt med Chaves som 2-åring. Resten er gressløp. Skulle han vinne, blir jeg veldig glad. Men denne hesten er veldig vanskelig å vurdere.

- 2 Shooting Star (V5-5) er en lillebror til For The Roses. En sen hest, men en fantastisk fin hest. Han er imidlertid ute for å lære i dag, sier Nathalie Mortensen til ovrevoll.no.

* Nathalie Mortensen topper jockeystatistikken på Göteborg i år så langt i år med åtte seire og 24 i seiersprosent. Elione Chaves, Alina Öhgren og Anna Pilroth har alle syv førsteplasser.
Chaves er ellers overlegen toppmann i Sverige med 43 seire og 20 i seiersprosent.

 

"Tambora Queen er en riktig favoritt" 

 Annike Bye Hansen (Hesteguidens bilde over) tok gull og sølv med stjernene Aphelios og Hard One To Please på Bro søndag. I dag er hun tilbake i hverdagen med tre i lunsjen på hjemmebanen. - Tambora Queen (V4-1) er en riktig favoritt, sier hun om hesten som var en 45-prosenter og dagens største kl. 10.00. 

- 2 Tambora Queen (V4-1, Mathilde Dupuy) gikk et kjempeløp sist bak Indy Humor. Det er ingen Indy Humor her.
Jeg håper på seier, Tambora Queen er en riktig favoritt.

- 2 Run For Justice (V4-2, Elione Chaves) tror jeg det er for kort for. Jeg blir overrasket om han vinner en 1100 meter mot eldre hester. Løpet skulle ha vært en 1370 på gress og en test foran Breeders'. Nå blir det dette i steden.

- 1 Left U Speechless (V4-3/V5-1, Elione Chaves) fikk en i fanget sist og satte på håndbrekket. Er ute for å lære, ikke noe å tro på, uttaler Annike til ovrevoll.no. 

ANNIKE skisserer disse oktober-planene for stallens to eldre stjerner: - Vi sikter mot en 1200 meter, Gruppe 3, for Aphelios på Chantilly i Paris den 26. oktober. Hard One To Please skal etter planen, vi lurer ihvertfall, starte på Saint-Cloud 27. oktober (også Paris-bane fem mil fra Chantilly, red. anm.). Gruppe 3 og 2100 meter. Han kommer først ut 6. oktober på Jägersro i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning, løpet han vant i fjor.
Når det gjelder Aphelios; jeg tror egentlig ikke han liker seg veldig godt på Bro.Når han setter på turbo'n, finner han ikke beina med en gang. Hard One To Please? Han gikk et strålende løp i Stockholm Cup, fikk en tyngre reise enn vinner'n. Og, ja, det var litt surt at han ikke vant. han har hatt en stang-ut-sesong så langt, sier Annike med blikket bakover til søndagen. 

Jevnt mellom My French Dream og Atticus i V5-4
Are Hyldmo sender ut tre i lunsjen:
- 8 Emmeline (V4-3, V5-1, Willa Synøve Schou) viste litt sist og holdt et stykke i front. Men hun skal ikke slå de to til Nathalie og Ama Dablam. Og eventuelt Money Mission.
- 5 My French Dream (V5-4, Elione Chaves) har vunnet lett de to siste løpene. Jeg hadde vært stor optimist hvis løpet hadde gått på gress. Har ikke gått sine beste løp på dirt. Også opp i handicap her. Er avhengig av feste i banen.
- 6 Atticus (V5-4, Ulrika Holmquist) ble behandlet på vårparten. En hest som kanskje kan ha litt mer å gå på. Jevnt mellom mine, sier Are før løpene begynner.

OM DIRT-BANEN PÅ ØVREVOLL I DAG: - Den er bra, vi prepper som vanlig, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no i formiddag. 


* Carlos Lopez er i tet på jockeystatistikken med 24 seire. Sandro De Paiva har vunnet 17 Øvrevoll-løp i år, Elione Chaves er treer med 16. Best på pengene er Sandro De Paiva med 2.370.215 kroner innridd så langt.