Skal vinne et løp som dette -Tips torsdag 12. september

Skrevet av Ola J Jakobsen,  11.09.2024
Artikkelbilde
Leo Boy ©hesteguiden.com

I kveldens to første løp skal vi kåre Norgesmester for 2 og 3-årige hester. Og i kveldens 4. løp får vi en skikkelig stamina test når 3- og 4-årige hester løper 2970 meter i Norsk St Leger. Kveldens banker finner vi allerede i den første avdelingen. Lynghonning hadde i fjor en kjempesesong og startet årets sesong med 56 i handicap. Er nå droppet hele seks kilo og skal på besteform enkelt vinne et løp som dette. Får hun et bra disponert løp tar hun årets første seier.

Løp 1  Norsk Mesterskap for 2- Åringer, 1100 dirt

Dersom 1 Big Chance viser det han har gjort i sine to første starter i år så skal han vinne dette løpet. Har vært god toer bare den beste skandinaviskfødte 2- åringen Wassim ved to anledninger.  Dersom han takler sandbanen, skal det være kun en hest i banen.

3 Lady Denali har gått tre jevne gode løp. Er på trippelen.

Det samme gjelder 4 Moa The Muskateer som også har fått med seg en slant penger i sine to eneste løp i karrieren.

2 My Kardashian er siste hest som kommer på tipslinjen. Må forbedre seg.

1 Big Chance – 3 Lady Denali – 2 My Kardashian  Outs: 4 Moa The Muskateer

Løp 2  Norsk Mesterskap for 3- Åringer, 1600 dirt

Et lite men godt felt.

4 Leo Boy var meget god i Drømmemilen og slo 3 Sticky Chance knepent. Det er nok en revansjesugen Sticky Chance som jakter årets tredje. Både Leo Boy og Sticky Chance trives på underlaget og det kan fort bli en duell mellom disse to.

Uansett så fikk vi se en meget forbedret 1 Boaz sist. Hesten fikk en gunstig reise og vant til slutt enkelt.

2 Karismatic blir bare bedre og bedre. Må uansett være 5-6 kilo forbedret for å vinne et løp som dette.

4 Leo Boy – 3 Sticky Chance – 2 Karismatic  Outs: 1 Boaz

Løp 3  V5-1  Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp II, 1600 dirt

Nå ser det ut som at 4 Lynghonning begynner å nærme seg den fine formen hun hadde i fjor. Hun er droppet i handicap og prestasjonen sist viste at hun er på god vei til å vinne årets første. Jeg velge å spille hun banker i en vanskelig omgang. Skal vinne et løp som dette.

6 Hot Bubbles er også droppet i handicap og viste sist at noe kanskje er på gang. Er mer enn god nok til å vinne et løp som dette.

8 Oliver vet man aldri hvor man har. Er avhengig av at alt skal bli lagt til rette for at han skal levere et godt løp.

7 Charlie Boy kan hvis han vil, men her står det kanskje mest på viljen.

4 Lynghonning – 6 Hot Bubbles – 7 Charlie Boy  Outs: 8 Oliver

Løp 4  V5-2  Norsk St. Leger, 2970 dirt

Et ganske åpent St. Leger. Drøye to runder på sandbanen kan bli tøft. Tror flere kommer til å kjenne på det når det nærmer seg oppløp for siste gang.

5 If He Says So tror jeg drar nytte av distansen og baneunderlag. Har gått sine beste løp på dirten på Jægersro og går sjelden et dårlig løp.

4 Kjell Roar var annen i Derby. Trives også på dirt. Blir nok det største utfordreren til favoritten.

2 Exit To The Moon har ikke hatt noen stor suksess på gresset. Er som de to første best på dirt. Kan bedre enn hva han har vist i sine siste tre starter.

6 Amason jakter karrierens første seier.

5 If He Says So – 4 Kjell Roar – 6 Amason  Outs: 2 Exit To The Moon

Løp 5  V5-3  V4–1 Tenango Handicap, 1750 dirt

2 Medaglia var kanongod sist han vant. Var fullstendig overlegen på en krevende bane. Man skal ikke legge så stor vekt på sluttiden i løpet. Viser hun uansett form så skal hun vinne dette løpet.

8 Hunters Lullaby tror jeg blir verst imot. Vant ganske komfortabelt sist og viste god klasse. Får fire kilo lettelse som absolutt er godt å ta med seg her.

3 Macjack er droppet i handicap. Får teten og vil prøve å bevare den helt til mål. Litt usikker på formen. Macjack gjør sin start nr 100.

9 Away Wit da Fairys er i form. Vant sist og har fire kilo lettelse her. Må kanskje yte litt over evne.

2 Medaglia – 8 Hunters Lullaby – 9 Away Wit da Fairys  Outs: 3 Macjack

Løp 6  V5-4  V4-2  The One And Only Handicap, 1100 dirt

Et perfect statspor for 1 Chef La Adare. Treffer hun starten og får ledelsen, skal det en god hest for å slå henne. Er sikkert i bedre form enn sist og bærer myggvekt. Pluss også for tre kilo lettelse..

3 Youonlyliveonce er også rask fra start. Er tilbake på riktig distanse og skal ha en toppsjanse.

7 Canmore har ikke fått det til å klaffe i år. Er droppet i handicap og er mer enn god nok til å vinne. Blir løpets outsider.

9 Oche Dart har fått et dårlig startspor. Må levere på sitt beste dersom han skal vinne. Har du ikke brukt for mange kryss anbefaler jeg å gardere løpet for de fleste står inne med en vinnersjanse.

1 Chef La Adare – 3 Youonlyliveonce – 9 Oche Dart  Outs: 7 Canmore

Løp 7  V5-5  V4-3  DD-1  Talwanda Handicap, 1100 dirt

Et vanskelig spilleløp hvor det er flere vinnerkandidater. Denne klassen kommer vi å se flust av ganger i høst og det spesielle er at få av hestene sjelden vinner to løp på rad på dette underlaget.

4 Queen Of Hearts står med to seire på rad, en på gress og en på dirt. Fint startspor hjelper også. Hesten er i form og kan legge på til tre strake.

3 Fornham St. Martin er droppet i handicap. Kan bedre enn raden. Kan vinne et løp som dette.

9 Heia Pingu trives på høsten. Han er også droppet i handicap og kan bedre enn raden. Må ha det litt lagt opp, trenger en god start.

7 Hope And Glory må ligge på vent, da kan hun speede ned de fleste.

4 Queen Of Hearts – 3 Fornham St. Martin – 9 Heia Pingu  Outs: 7 Hope And Glory

Løp 8  V4-4  DD-2  Tookwino Handicap, 2400 dirt

10 Appel Ride fikk en smørreise sist han var på Øvrevoll. Gikk inn til en klar seier den gang. Bærer toppvekt, men treneren har uttalt seg positivt om hesten tidligere og mener han har mer å gå på. Kan fort ta årets andre seier.

2 Airtrix er også superaktuell her. Går gode løp og tar fort årets fjerde seier.

7 Diggit er jevnheten selv og slutter aldri å imponere.

Må med. 12 Sir Benjamin går gode jevne løp og jager årets første. Den kan komme nå.