Silja: - Han løper alltid bra når han er undervurdert

Skrevet av Tom W. Johannessen,  28.09.2024
Artikkelbilde
Silja Støren starter syv søndag og er som alltid aktuell for vinnerpaddocken. Foto: Hesteguiden.com

Silja Støren har syv starthester søndag. Klint (V64-6/V4-4, 10-prosenter kl. 09.00 i dag) er én av dem. – Han løper alltid bra når han er undervurdert! sier Silja til ovrevoll.no.

                                                                     .

Silja er nummer fire på trenerstatistikken; 99 starter har gitt 16 seire og 1,63 millioner på konto. Hun har en mulighet til å klatre, men avstanden opp til førsteplassen er for stor med åtte løpsdager igjen. Silja er uansett en joker søndag med spennende hester i flere av løpene. Hun hadde vinneren (Sid Game) i Breeders’ Prize Sprint i fjor. – 2-åringene, Sticky Chance og Klint, oppsummerer hun på det obligatoriske spørsmålet; «Hva er de beste sjansene?».

* Legg merke til at Silja er litt på offensiven på vegne av kriteriehestene i et løp der forhåndssnakket ligger på Wassim fra Niels Petersen.

- 2 Icon Bling (1. løp, Jacob Johansen) er en fin hest, vant 31. juli. Blåste ingenting etter løpet sist. Ikke helt lett å skille mine.

- 2 Capitana Bling (1. løp, Manuel Martinez) gikk veldig bra sist. Ridd litt for tøft fra start. Hvis du ser på tider, skal mine ha en sjanse. Wassim har vunnet lett og sett fin ut, men vi skal prøve å gi ham en fight.

- 1 Ama Dablam (V64-4, Daniel Marchant) kommer ut I et amatørløp. Disse løpene er vanskelig å spå. Daniel jobber hos meg og er dyktig. Vant på Carrara den 22. juni. På papiret bør Ama Dablam vinne, hun har gått i hardere felt enn dette. I et proffløp kunne hun kanskje ha vært en banker? Men igjen, amatørløp er amatørløp.

- 7 Sticky Chance (V64-5, Manuel Martinez) vant NM for 3-åringer 12. September. En ærlig og kjempefin hest. Takler banen og bør han en veldig god sjanse. Annike Bye Hansens hest (Run For Justice, red. anm.) er kanskje verst imot.

- 5 Klint (V64-6, Lorenzo Putzulu) vant på Derby-dagen med lav vekt. Harry Willian Wessner red. Høy vekt og dårligere lag nå. Lorenzo Putzulu tar av tre kilo. Klint har vunnet syv løp i karrieren. Takler banen. Tilbake på gress nå. Klint er lite nevnt. Ikke helt til å stole på, men han løper alltid bra når han er undervurdert!

- 2 Corazon De Leon (8. løp, Harry Willian Wessner) vant sist. Litt tøffere løp nå. Vanskelig å skille mine.

- 7 Carrara (8. løp, Ulrika Holmquist) har fått en liten pause. Ulrika Holmquist rir med 55 kilo, Manuels (Martinez, red. anm.) laveste ridevekt er 56. Carrara skal ut i Michelets senere. Har ikke vært i hundre de siste gangene. Det kan ha vært noe med banen. Virker fin igjen nå. Men kommer altså ut i dagens siste løp, jeg tenker igjen på dette med banen, sier Silja til ovrevoll.no. 

 

Bent:  - Kan bli litt glemt igjen 

 

Danmarks championtrener Bent Olsen (se Burt Seegers bilde over fra Danmarks Derby-dag) kommer opp fra Klampenborg med to hester. Brigadier, vinner av Dansk Derby, er høyest ranket (85) i Breeders’ Prize Classic med solide 356.525 i førstepremie. Har vunnet fem løp av ni og nærmer seg to millioner på konto. Skuffet litt i Svenskt Breeders’ som sjettehest, slått 7,5 lengder av Schamyl. Men Bent har en forklaring.

- 6 Brigadier (V64-1, Elione Chaves) lå med i utgangstempoet på Bro Park. Og det gikk nok litt for friskt. Det blir et annet løp nå. Det er Øvrevoll-debut, og det er en «tricky» bane, men jeg tror den skal passe Brigadier. Kan bli litt glemt igjen nå. Det er imidlertid hardt imot, og hjemmehestene har alltid en fordel. Men Brigadier skal regnes.

- 4 Kis (V64-5/V4-3, Carlos Lopez) hadde en fantastisk 2-årssesong. Vant tre av fem. Og tjente vel mest penger av 2-åringene i Skandinavia? Har ikke vunnet i år. Skal ha fordel av distansen 1370 meter. Er i god orden og har toppjockey. Favoritter i løpet? Det bør være Leas (Lea Olsen, Bents datter, red. anm.) hester Cortina og Spot On. Men oppsummert: Jeg har feeling for begge hestene jeg kommer til Øvrevoll med, sier alltid tilgjengelige og joviale Bent Olsen til ovrevoll.no.


Hvem dukker opp fra Cathrine?

Cathrine Erichsen (Hesteguidens bilde over) holder teten på trenerstatistikken. Hun er drøye 252.000 kroner foran Niels Petersen. Drømmen er stor: Å bli liggende på topplassen. Niels har en sterkere søndag på papiret. Men det er noe med Cathrine og hennes hester i år, de dukker opp. – Marcella Bloom (8. løp) er min beste sjanse, sier Cathrine til ovrevoll.no.

- 1 Rosemary’s Baby (V64-1, Malin Holmberg)
har vunnet tre av seks løp; ett av dem i år på Jägersro (Altamiralöpning, red.anm.). Hun har hatt sine problemer. Men hun ser bedre ut nå og er i orden. Slått tre lengder i Drømmemilen som Leo Boy vant. Jeg er spent på henne.

- 4 Leo Boy (V64-1, Jacob Johansen)
har også hatt sine «issues» i år. Koder og litt sår i munnen. Kan mer enn formtallet. Går på tung gressbane. Skal være den beste sjansen av mine to. Fleksible blinkers på.

- 7 Captain Chorus (V64-2, Jacob Johansen)
gjør sjelden et dårlig løp. Har fart, vant en 1370 meter i august. Blir livsfarlig på dette underlaget søndag.

- 3 Lucky Diamond (V64-4/V4-2, Finn Kristiansen) har én seier i år. Regnes her, Finn kan vinne. Det er et par gode som neppe står distansen i dette løpet. Lucky Diamond er veldig pigg i trening.

- 10 Boaz (V64-5/V4-3, Jacob Johansen)
har hatt sine problemer i år. Mye hosting. Blir bedre og bedre nå. Kontra ut sist. Jeg nevner at han ikke gikk bra på myk bane på Derby-dagen. Vi får se nå.

- 10 Fredriq Von Soa (V64-6/V4-4, Jacob Johansen)
er en sterk hest som blir farlig søndag. Har syv seire på 27 starter. Blinkers på.

- 8 Marcella Bloom (8. løp, Jacob Johansen)
er mitt sikreste kort. En hest som kan mer enn vist, uttaler Cathrine.


"Må gå ut av denne løpsdagen med å ligge 100.000 pluss"

– Jeg gir det et forsøk. Søndagen ser fin ut. Jeg må gå ut av denne løpsdagen med å ligge 100.000 pluss for å ha en sjanse til å holde unna, sier Niels til ovrevoll.no. Ganske bestemt. Han har 13 strake championat, en voldsom prestasjon. Men tro ikke at han er mett av den grunn. Det er stor forskjell på å være champion og ikke være champion.
- Wassim, Triple Treat, Chianti. Og Gravity i 8. løp, svarer han på det obligatoriske spørsmålet om sjansevurderingen, uten innbyrdes ranking.

- 1 Wassim (1. løp, Carlos Lopez) har vunnet tre og er ubeseiret. Jeg har to fine hester i Kriteriet. Dobbeltseier? Er vi heldige, kan det gå. Det er lov å håpe.

- 4 Be Curious (1. løp, Oliver Wilson) er også en fin hest. Sterk seier i forrige start. Ikke veldig mye som skiller mine.

- 7 Triple Treat (V64-1, Carlos Lopez, 52-prosenter kl. 09.00) har ikke gjort noe galt. Snaut slått av Schamyl i Sverige sist. Vant Skandinavisk på myk bane. Appelino, Brigadier og My Fortune imot. Brigadier var vel litt uheldig sist, men var heller ikke på topp. Og de danske kommer til Øvrevoll og en myk bane.

- 4 Chianti (V64-2, Carlos Lopez, 44-prosenter) likte ikke banen i Nickes Minneslöpning på Bro. Fungerte flott og var effektiv til seier i Sveaas.Trodde ikke han skulle være så god på banen. God seierssjanse søndag. Åpent bak. Kanskje Like A King fra Jan-Erik Neuroth?

- 1 Wishformore (V64-2, Lorenzo Putzulu, 3-prosenter) går bra løp nå, har vært litt uheldig. 1600 meter er greit. Skal komme på speed. Han banker på døren nå.

- 2 Rockofthemountain (V64-3/V4-1, Carlos Lopez, 16-prosenter) er ganske bra. Har vunnet på mykt og samme distanse. Begge mine i løpet er droppet og er i outsidergruppen.

- 8 Stamford Street (V64-3/V4-1, Ulrika Holmquist, 4-prosenter)
var bra på Derdy-dagen som snaut slått toer etter Buckyboss. Også i outsidergruppen, er bedre enn tallet. Lite som skiller Rockofthemountain og Stamford Street.

- 8 Gravity (8. løp, Carlos Lopez) har mye vekt, men må ha en god sjanse i dette løpet, sier Niels Petersen til ovrevoll.no.

BREEDERZ PRIZE SPRINT (V65-5) har en klar favoritt i Annike Bye Hansens 3 Run For Justice (V64-5/V4-3, Elione Chaves) som var dagens største kl. 09.00 som en 57-prosenter. 7 Sticky Chance (Manuel Martinez), fra Silja Støren, var en 23-prosenter i samme løp. Deretter er hoppet langt ned til resten.
Basert på oppdatert info fra de aktive kan dette være feil.
1 Marie Elle (Sandro De Paiva) er en 3-prosenter.
- Det har vært mye nerver, hun har ikke helt fått det til i løp. Men hun er god nok om hun har dagen og takler sprint. Myk bane passer bra. Dette er ikke et voldsomt felt, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.
Lea Olsen er på plass med 9 Spot On, Oliver Wilson rir.
Som en drøy 1-prosenter er danskegjesten nesten urørt i spillet søndag formiddag. Treneren har større forventninger enn spillerne.
- En triosjanse. Bane og underlag bekymrer ikke. Oliver (Wilson, red. anm.) har tro på hesten, sier Lea til ovrevoll.no før løpene.  

Han vinner med "alt". Hva med dagen i dag?

Jan-Erik Neuroth kommer rett fra en ny stortriumf med Schamyl som tok seg av Svenskt St. Leger lørdag. Jan-Erik hadde også en vinnerhest i Lillemann Nosto. For å spisse det litt, han vinner med "alt" i en helt fantastisk debutsesong som trener. Men i dag må han trylle for å kunne kjempe om Øvrevoll-championatet.
Seire i begge Breeders'-løpene er nok nødvendig. Det kan gå, men det kan også ikke gå - for å si det sånn.
- Appelino er den beste sjansen, deretter Like A King. de andre er gode outsider, uttaler Jan-Erik til ovrevoll.no.
Hans hester er overraskende lite spilt i dag. Appelino, som en 16-prosenter, er den som har størst tillit hos spillerne. På Svensk Galopps bilde over; Jan-Erik Neuroth og Sandro De Paiva som rir like godt som Jan-Erik trener. 

- 2 Imra (V64-1, Nora Hagelund Holm, 1-prosenter kl. 09.00) har vært uheldig i de to siste løpene. Var vel borti railen sist. Er bedre enn raden. Litt tyngre bane? Hun var ikke som best på Derby-dagen. Uansett en trippelsjanse og en bra outsider. 

- 3 Appelino (V64-1, Sandro De Paiva, 16-prosenter) er en veldig bra hest. Står distanse og er frisk og fin. Jeg holder ham veldig høyt, spesielt på Bros flate gressbane. Ikke 110 prosent sikker på ham på Øvrevoll. Imot; han ville heller hatt det lange oppløpet. Dette er en mer speedig hest enn Schamyl. Jeg håper uansett vi kan vinne; Triple Treat er bra, det er også de to danske hestene. Tricky distanse. Mine har gode startspor, men det er få hester. Og det blir neppe trafikkproblemer.

- 3 Indy Humor (V64-2, Oliver Wilson, 1-prosenter) er en spesiell hest. Løper bra på Øvrevolls gressbane. Står litt lavere enn de andre, men bør ha en god trippelsjanse. Distansen kan være litt kort.

- 5 Like A King (V64-2, Sandro De Paiva, 7-prosenter) er jockeyens valg. Har slitt litt med å komme i gang. Trengte løpet i Sveaas. Kondisjonsmessig lengre fremme nå. Ikke overrasket om han skulle vinne, men heller kke overrasket om han blr nummer tre. Løpet er åpent bak Chianti.

- 1 Marie Elle (V64-5, Sandro De Paiva, 3-prosenter) har hatt mye nerver, hun har ikke helt fått det til i løp. Men hun er god nok om hun har dagen og takler sprint. Myk bane passer bra. Dette er ikke et voldsomt felt, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.

NATHALIE MORTENSEN er fersk championjockey fra Göteborg. - Jeg mener både 7 Astron (V64-3/V4-1, 1-prosenter) og 1 Green Zabeel (V64-6/V4-4, 2-prosenter) har ok sjanser i dag. Begge kjennes fine ut i trening, og distansen er bra for begge. Men tung bane er dessverre en "nackdel", melder Nathalie før løpene. 

BANEN IDAG: - Den blir myk til noe tung. Målt til 6,0, melder baneansvarlig Réne Naustdal