Lekende lett for Aphelios igjen

Skrevet av Thomas Gjelsås og Tom W. Johannessen,  15.09.2024
Artikkelbilde
NUMBER ONE: Apehlios etter søndagens triumf. Annike Bye Hansen trener, Elione Chaves satt i salen, og Stall Väsby Häst AB eier. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Begynnende vinterpels bekymret Annike Bye Hansen en aning før start. Men Aphelios var ikke på vei inn i noe som lignet vinterhvile. Han lekte seg til seier i Bro Park Sprint Championship (L).

- Jeg hater å ha så store favoritter, sa trener Annike etter at hennes 5-årige Aphelios (V75-1, vinnerodds 1,18) hadde innfridd og vunnet storløp lettere enn andre hester i Skandinavia vinner storløp etter at Duca Di Como forlot løpsbanen.

«Det er gøy å se ham»
Hun fortsatte på seremoniplass: - Jeg er utrolig stolt av denne hesten. Det er gøy å se ham! Konkurrentene har det ikke fullt så gøy. De kjempet om sølvet; det gikk til  El Guanche.
Den engelske gjesten Action Time ble treer foran Niels Petersens Soulofchess.
Seiersjockey Elione Chaves kunne, som Hampus Bergström sa i ATG-studio, «finåka» mot mål.

Seks av seks på gress
Søndagens seier på Bro var den sjette av seks på gress for Aphelios i Skandinavia. Ett løp er tapt etter overgangen fra England til Øvrevoll: Zawawi Cup (L) på Jägersros dirt den 15. juli. Her vant søndagens vinner av Nickes Minneslöpning, Twirling Ghost (Roy Arne Kvisla trener), Aphelios ble treer i det løpet.Aphelios sprintgull søndag var verdt 360.000 kroner for Hans Sköld og Väsby Häst AB. Premiekontoen nå er velfylt; 2,3 millioner kroner.
Neste start for Aphelios kan bli et Gruppe 3-løp i Frankrike.

* Herbert Sachs Memorial ble vunnet av Silja Størens Optimus Bling (Bling Enterprise) som forsvant ut av St. Leger på Øvrevoll etter flyttingen fra gress til dirt. Nå var han tilbake i frontrunnende og effektiv stil. Ninasimone, med Elione Chaves, ble nærgående, men Manuel Martinez og Optimus Bling var først i en hode-hode-duell. - Han liker å gå foran og dra feltet. Optimus minner litt om halvbroren Our Last Summer. Egentlig hadde vi tenkt å starte i St Leger på hjemmebane, men løpet ble flyttet til dirt. Da valgte vi å ta turen hit. Han svarer opp sterkt inn mot mål og denne seieren smakte godt, sa trener Silja Støren.

* Appel Au Maitre Svealandlöpning (V75-5) gikk til Stall Perlens flotte 2-årige hoppe; Crystal Love (Jan-Erik Neuroth/Sandro De Paiva) som dominerte fra start til mål. Den engelske gjesten Praetorian fikk et fint løp, men hadde overraskende lite å by på. Toer ble War Bear fra Niels Petersen. Førstepremien i løpet: 260.000 svenske kroner. - Jeg var nervøs i dag, men dette er en veldig god hest. Hun går foran hele veien og Sandro har kontroll. Hun fikk en pust i utgangen av svingen og det så ut til å gjøre godt, sa trener Jan-Erik Neuroth etter storløpsseieren.


Den tyske favoritten snøt oss for festen

Det var høye forventninger til den tyske gjesten Best Of Lips før årets Stockholm Cup International (G3). Han innfridde, men seksåringen, trent av Andreas Suborics, ble reddet av målstreken (Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp).

Best Of Lips vant på målfoto foran Hard One To Please som avsluttet i rakettfart. - Jeg er veldig takknemlig for å vinne. Han gjør et flott løp og avslutter sterkt. Å vinne et G3-løp i Europa henger høyt, og det betyr mye for oss å vinne her i Stockholm, uttalte rytter Hugo Boutin i etterkant av løpet.

Elione Chaves lå bakerst innledningsvis. Han smøg seg frem, men manglet litt fritt frem, før de etter hvert kom de seg i angrepsposisjon. Da var det så langt frem at han langt på vei var avskrevet av den rutinerte kommentatoren David Crona. Dessverre nådde de frem akkurat for sent. Dermed ble det en sterk, men likevel litt sur annenplass for Hard One To Please.

- Hesten gjør et kanonløp og avslutter helt strålende. Nå har han gått to veldig gode løp. Det er bare så synd at han ikke får angrepet for fullt litt tidligere. Det oppleves surt å tape på målstreken, for jeg synes egentlig det var hans tur til å vinne nå. Men prestasjonen er kjempebra, sier Annike Bye Hansen til ovrevoll.no

Mozart avsluttet sterkt til tredje, Seneschal ble fjerde fra front, Ami De Vega endte som femte og Captain Chorus ble nummer sju.

Vinneren fikk med seg 810.000 sek.