Kaia gjør comeback torsdag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  30.09.2024
Artikkelbilde
Kaia Ingolfsland i vinnerpaddocken. Der var hun hele 23 ganger i Sverige i 2019. Torsdag er hun tilbake i løpsbanen på Øvrevoll. foto: Svensk Galopp

Hun smilte når hun vant. Det gjorde hun ofte. Neste torsdag gjør Kaia Sofie Ingolfsland comeback. 28-åringen fra Drengsrud i Asker setter seg opp på Simmy’s Copshop (V5-1, 1100 meter dirt).


* - Vet forresten ikke hvor mye comeback det blir. Kan hende det bare blir med det ene løpet. Jeg har ikke bestemt meg, sier Kaia til ovrevoll.no.

I oktober 2021 klatret hun ned av hesteryggen. Smilet var borte. Men savn skal man ikke spøke med. Og Kaia innrømmer da også: - Det har bygd seg opp et lite savn!

23 seire i Sverige i 2019
Kaia var en god jockey og en sterk jockey. Hun kan stadig lene seg på pene tall: 33 seire i Sverige, 39 i Norge. 23 førsteplasser i Sverige i 2019 ga henne en sterk 7. plass på den svenske statistikken som nest beste kvinnelige rytter. På plassen bak; Oliver Wilson. Den første seieren kom på Hallvard Somas Final Episode den 11. mai 2017. Den foreløpig siste seieren: På Annike Bye Hansens I Rest My Case i NM for 2-åringer i 2021.

«Studier og jobb har førsteprioritet»
Kaia går det tredje og siste året på paramedisinstudiet på Gjøvik. Hun er på vei til å bli det som heter paramedisiner, nå jobber hun i ambulanse parallelt med studiene. – Studier og jobb har førsteprioritet, sier Kaia bestemt.
Hun var tidligere håndballspiller for Fjellhammer, nå er crossfit sporten.
Og i galoppen er hun snart «comeback-kid». Torsdag er Kaia tilbake i løpsbanen på Øvrevoll.
Ridevekten er 60 kilo. 

* Simmy’s Copshop, trent av Hege Larsen Mjønli, ble toer på Göteborg lørdag i løpet som ble vunnet av Romanée. Sandro De Paiva satt i salen. Simmy’s Copshop har vunnet åtte løp, tre av dem med Kaia som seiersjockey i 2021 (se Hesteguidens bilde over).

* En paramedisiner (paramedic) jobber med akuttmedisin i ambulansetjenesten, akuttmottak, legevakt og akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK, 113) der riktig vurdering av tilstand og rask igangsetting av førstehjelp kan avgjøre liv eller død.