Hvem smiler bredest søndag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.09.2024
Artikkelbilde
Championkampen lever! Cathrine Erichsen har et lite grep, men Niels Petersen har en sterk søndag på papiret. Følg med! Foto: Hesteguiden.com og Svensk Galopp

Breeders’-dagen krydres med trenernes championat-kamp: Cathrine Erichsen, Niels Petersen eller Jan-Erik Neuroth? Mye avgjøres søndag på Øvrevoll.


CATHRINE ERICHSEN har i år mistet Duca Di Como og førstejockey Per-Anders Gråberg. Men hun har, mot mange odds, fightet seg gjennom sesongen med suksess.
- Jeg har aldri vært så nære. Og jeg kjemper på, men jeg stikker finger’n i jorda og er realist:
Jeg tror ikke det går, sier hun til ovrevoll.no uten å miste kamplysten av den grunn.

Rosemary’s Baby og Leo Boy er Cathrines kort i Breeders’ Prize Classic (V64-1, 1980 meter, 356.525 til vinneren). Boaz starter i Breeders’ Prize Sprint (V64-5, 1370 meter, 245.766 til vinneren).
Captain Chorus kommer ut i Arnfinn Lunds Minneløp (V64-2, 1600 meter, 150.000 til vinneren).
Kort oppsummert: Cathrine mangler favoritter, men har et par gode outsidere som kan ha mer inne enn formtallet.


NIELS PETERSEN kan lene seg en mer enn mektig championat-rekke med 13 strake. I år har veien vært ruglete med sykdom, skader og generasjonsskifte i uskjønn forening. Men Niels er ikke slått før han er slått, nå er han tilbake etter travle og spennende planleggingsdager i Dubai («Det ser fornuftig ut, men mye er komplisert».
Blikket er rettet mot Øvrevolls stordag.
– Jeg gir det et forsøk. Søndagen ser fin ut. Jeg må gå ut av den løpsdagen med å ligge 100.000 pluss for å ha en sjanse til å holde unna, sier Niels til ovrevoll.no. Ganske bestemt.

Han ligger drøye 252 tusenlapper bak Cathrine før hestene inntar startboksene søndag. I et firehesters kriteriefelt har han Wassim (se Hesteguidens bilde etter Niels's seier nummer 500 på Øvrevoll) og Be Curious som nesten kan tette gapet opp på en god dag. Triple Treat slipper Schamyl, som er på St.Leger-jakt i Göteborg, og blir favoritt i Breeders’ Classic.
Chianti, med Sveaas-seier og 94 i handicap, er et klart og riktig førstevalg i Arnfinn Lunds Minneløp.
Som Niels selv sier, «søndagen ser fin ut».

JAN-ERIK NEUROTH har gjort en drømmedebut som trener. Han jobber knallhardt og får godt betalt.
I Sverige leder 37-åringen fra Stabekk og Haslum med litt under 4,5 millioner på konto, avstanden ned til Niels Petersen er nesten 900.000 svenske kroner. Seiersprosenten er skyhøye 37 prosent. I Norge er han treer og en joker i innspurten av championkampen: - Breeders’-dagen avgjør nok championatet. Jeg har gode sjanser, men må vel vinne begge Breeders’-løpene, uttaler han til ovrevoll.no fredag.

Appelino (Svensk Galopps bilde over) og Imra starter for Neuroth, Stall Perlen og Stall EOS i Breeders’ Prize Classic.  Førstnevnte, som var foran Schamyl to ganger i fjor, er frisk, fin og ubrukt.
Men Jan-Erik hadde nok gått høyere i forhåndssnakket hvis løpet hadde gått på Bro Parks flatere bane.
Uansett, han blinker ut Appelino som stallens beste sjanse av fem søndag.
Imra har ikke vært heldig og er som det heter, «bedre enn raden».
I Arnfinn Lunds Minneløp sender Jan-Erik ut Like A King og Indy Humor.
Han melder om en Like A King som er «kondisjonsmessig lengre fremme nå».


Så en selvfølgelighet: Det er mange ukjente faktorer på en løpsdag som kan gi andre vinnere enn stallhester fra Cathrine Erichsen, Niels Petersen og Jan-Erik Neuroth.

* Silja Støren er aktuell for vinnerpaddocken, det samme er selvfølgelig Annike Bye Hansen som har Run For Justice i Breeders’-sprinten.

* Og det er verdt å legge merke til at danskenes champion Bent Olsen mener at Lea Olsens duo; Cortina og Spot On bør være favoritter i Breeders’ Prize Sprint (V64-5). Han har som kjent oppdrettet trener’n.