Foran Breeders'-dagen: "Det ser bra ut!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  19.09.2024
Artikkelbilde

Breeders’-dagen på Øvrevoll er ti dager unna. I dag klippes gresset. – Det ser bra ut! Både gress og sikkerhet, sier baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no.  


Han fortsetter: - Det blir all plass til rytterne. Og vi er ferdig med å reparere og drenere noen steder. Gress er lagt på; det var 100 meter etter 1600-starten på baksiden. Det er meldt litt regn i neste uke. Men det kan bli noe, og det kan bli ingenting.

* - Gressbanen ser fantastisk ut. Den er bra, jeg har gått på den. Og med fuktige netter kommer den uansett ikke til å tørke veldig opp, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no. 

Fight om trenerchampionatet
Så langt René Naustdal foran søndag 29. september; en dag med to Breeders’-løp, den syvende utgaven av Arnfinn Lunds Minneløp og Kriteriet.
Og: Fighten om trenerchampionatet vil være med på å krydre denne stordagen.
Cathrine Erichsen (2.523.771 kroner i premiepenger) har et lite overtak, men både Niels Petersen (2.271.910 kroner) og Jan-Erik Neuroth (1.890.515 kroner) er selvfølgelig aktuelle for klatring på statistikken inn mot sluttstrek.
Niels Petersen har imponerende 13 champion-titler på rad.

Solide kort fra Neuroth
Jan-Erik Neuroth har solide kort på Breeders'-dagen. Schamyl, Appelino, Marie Elle og Imra er en meget sterk kvartett som blir fordelt på de to Breeders'-løpene. Hvorvidt Schamyl starter, og møter Appelino, avgjør Jan-Erik mandag formiddag. Appelino (Stall Perlen) vant Breeders' Trophy Consolation (Bro Park 8. september, 1750 meter gress) på tiden 1,48,8. Schamyl (Stall Petterøe's Mix) gikk til topps i Breeders Trophy Classic på samme dag, bane og distanse på tiden 1.48,5. Schamyl, med to Derby-seire og nå sist Breeders' i Sverige er selvfølgelig den mest meritterte, men Appelino var foran Schamyl i to løp som 2-åring. Jan-Erik er diplomatisk når han sier:
- Appelino er en god gresshest.Schamyl er en bedre dirthest - og kanskje på distanse også. 

To på Jägersro søndag
No Short Cuts (Luca Brasi Cup, 2400 meter) og Downtown Leo (Guldhandicap, 1750 meter) starter på Jägersro søndag. - De kommer ut i åpne løp og har bra form. Begge er droppet, og begge bør være på trippel, kommenterer Jan-Erik som har et klart grep om det svenske championatet i sin første trenersesong. Han har 12 seire på 33 starter og 4.460.522 svenske kroner i premiepenger. Niels Petersen er toer med 3.590.653 kroner. Lennart Reuterskiöld jr. er nummer tre, Annike Bye Hansen nummer seks.

* No Short Cuts har stått på 92, er nå nede i 86 i formtall. Har vunnet fem løp i karrieren, alle på Jägersro.
Downtown Leo har hatt et makstall på 89, står på 86 nå.

* Carlos Lopez tok sitt første jockeychampionat på Øvrevoll i 2007. Han vant to onsdag, har 26 seire i år, og er på vei mot sin tiende tittel.