Cathrine er nøkkeltrener i dag!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.09.2024
Artikkelbilde
Dødt løp mellom utvendige Kjell Hroar og Zidane på Jägersro den 19. mai. Torsdag kommer Kjell Hroar (Stall Birgitta) ut med seierssjanse i St. Leger. Cathrine Erichsen trener, Carlos Lopez sitter denne gang i salen. Foto: Svensk Galopp

- Jeg kjemper på, sier Cathrine Erichsen. Kjempingen gir resultater. Hun leder trenerstatistikken foran Øvrevolls "faste" champion; Niels Petersen. Torsdag har Cathrine en sterk dag på papiret.

                                                                                                                                                                                                                                                                              

* Cathrine starter syv hester. Den beste sjansen? – Big Chance (NM for 2-åringer), deretter Kjell Hroar (St. Leger) og Leo Boy (NM for 3-åringer), uttaler Cathrine til ovrevoll.no. 

Her er hennes kommentarer til starthestene torsdag:

- 1 Big Chance (1. løp, Oliver Wilson) har startspor 1 og er ingen rakett ut. Ellers ser det bra ut. Har vel vært overlegen de andre her. Må være en veldig god vinnersjanse.

- 1 Boaz (2. løp, Oliver Wilson). Endelig! sier jeg om seieren sist. Fikk en fin «leed» og kunne vunnet med mer, ifølge Jacob (Johansen, red. anm.) Har sjansen igjen.

- 4 Leo Boy (2. løp, Jacob Johansen) vant Drømmemilen på Derby-dagen. Hadde jo håpet på gress i dette løpet. Men nå tørker det opp, det skal være en fordel for Leo Boy. Rangeres først av mine, jeg håper én av dem vinner løpet.

- 7 Charlie Boy (V5-1, Daniel Marchant) er ute på 1600 meter nå. Jacob (Johansen, red. anm.) mente det kunne passe. Daniel Marchant jobber hos Silja Støren og er en god rytter. Charlie Boy er farlig torsdag, jeg er positiv.

- 4 Kjell Hroar (V5-2/St. Leger, Carlos Lopez) har tre 2. plasser i de siste løpene. Toer i Derby. To runder på dirt’en er mye for 3-åringene. Men han fortjener å vinne nå. Var toer på dirt i Malmö Stads Stora Pris på Jägersro. Her blir det å legge seg i rygg på Amason med blinkers som jeg tror tar teten.

- 4 Fredriq Von Soa (V5-3/V4-1, Jacob Johansen) virker veldig fin i trening. Nå blir det en langside før han treffer svingen. Regnes.

- 2 Airtrix (V4-4, Jacob Johansen) vant sist med Finn (Kristiansen, red. anm.) Fint startspor. Bør kunne være i toppen, sier Cathrine foran løpene torsdag. 

 

Jan-Erik: - Mada Mia rangeres foran min andre i løpet

Han leder i Sverige, foran Lennart Reuterskiöld jr., med gigantiske 40 i seiersprosent. Niels Petersen er treer i Sverige. På Øvrevoll er Jan-Erik Neuroth treer, også her er seiersprosenten mektig: 29. Torsdag starter Jan-Erik fire. Blant annet Mada Mia (Hesteguiden.com fra 2023 med Jan-Erik som jockey).

- 5 Lillemann Nosto (1. løp, Nora Hagelund Holm) gjør sin andre start. Ble trøtt på slutten sist. Hvis sandbanen får lufta seg litt, blir den bedre. Lillemann Nosto trener for øvrig fint.

- 6 Amason (V5-2, Sandro De Paiva) hadde jeg gledet meg til å se på det lange oppløpet. Nå ble det altså ikke gress. Distansen er uansett til hans fordel her.

- 5 Mada Mia (V5-3/V4-1, Nora Hagelund Holm) rangeres foran min andre i dette løpet. Gikk bra til andre sist – på fin tid.

- 7 Marie Elle (V5-3/V4-1, Sandro De Paiva) skal gå Breeders’, jeg har valgt jockey her med tanke på den starten. Kommer til å trenge løpet torsdag, uttaler Jan-Erik.

* Jan-Erik Neuroth starter ikke hestene, med veldig få unntak, uten at de har sjanse til å være med i toppen. Han prøver, som han sier, «å time formen til hvert løp». Med blikket rettet mot Stockholm Cup søndag, er han litt «redd for at de ikke har gjort nok» den siste uken. Dette på grunn av treningsforholdene. - Banen har vært knallhard, sier Jan-Erik.

* I Stockholm Cup søndag (start kl. 17.10) sitter stallens førstejockey, Sandro De Paiva, på Seneschal (to strake nå, Svensk Galopps bilde over). Oliver Wilson rir årets Oslo Cup-vinner Ami De Vega. – Sandro har valgt hest. Han har ridd begge i trening og begge i løp. Han har selvfølgelig all mulig grunnlag for å gjøre et valg. Når det er sagt, og uten å rangere: Det er spådd en del regn, begge går på mykt. Ami De Vega er en hest som er lettere å plassere i løpene. Er sinnsykt sterk og var ute på for kort distanse i Sveaas-løpet. Seneschal var uheldig med et førstespor for hans del, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.   

* Cathrine Erichsen leder med 2.207.028 kroner på konto så langt i år på hjemmebanen. Niels Petersen har 2.149.135. Jan-Erik Neuroths hester har tjent 1.815.919 kroner på sine 37 starter.

* Carlos Lopez topper jockeystatistikken på Øvrevoll med 23 seire, Sandro De Paiva er toer med 16 førsteplasser.  

JÄGERSRO-VINNER: King Of og Elione Chaves vinner på Jägersro onsdag. Bent Olsen trener King Of som vant for tredje gang på Jägersro i år. Her er det høye stilkarakterer på både hest, jockey og fotograf.
Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

* Elione Chaves vant tre løp på Jägersro i lunsjen onsdag. Ironman Carlras, Wasp og King Of var vinnertrioen fra Chaves. Han topper i Sverige med 39 førsteplasser i 2024 og leder på Jägersro. På Bro Park er Ulrika Holmquist i tet, på Göteborg er det jevnt med Nathalie Mortensen på toppen. Hun har vunnet 16 løp som jockey på skandinaviske baner så langt i år. 

* Elione Chaves er på den skandinaviske toppen, samlet, med 69 førsteplasser. Carlos Lopez har 59. 

OM BANEN I DAG: - Den blir som i forrige uke. Ikke hard, men rask, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no i dag tidlig.

* Annike Bye Hansen er mestseirende trener i NM for 2-åringer siden 2014. Hun har tre førsteplasser.
  Cathrine Erichsen topper i NM for 3-åringer i samme tidsrom. Hennes hester har tre seire. 

Tid for Canmore i dag?
7 Canmore (V5-4/V4-2, Jacob Johansen) fra Knut Arnesen kommer ut med en halvrusten rad. Har ikke vært blant de to så langt i år. Tilbake på dirt og yndlingsdistansen; har vunnet fem løp på 1100 dirt med en bestetid på 1.06,1 - ikke veldig langt unna banerekorden. Er droppet til 83 i handicap, vant fra formtall 84 på samme distanse den 5. oktober i fjor. Spillerne er halvobs. (kl.10.30), men heller ikke mer: Var en 8-prosenter i V5- og en 9-prosenter i V4-spillet. Dette er for lavt for en hest med klar vinnersjanse i dag.  

DE TRE STØRSTE: 5 If He Says So (V5-2, 44-prosenter), 2 Medaglia (V5-3/V4-1, 43-prosenter), 4 Lynghonning V5-1, 39-prosenter) var de tre største kl. 10.30 i dag.