Breeders' Trophy Classic: Schamyl igjen!

Skrevet av Thomas Gjelsås og Tom W. Johannessen,  08.09.2024
Artikkelbilde
Ny stor Schamyl-dag; her i vinnerpaddocken på Bro Park søndag. Foto: Elina Björklund/Svensk Galopp

Søndag ble det skrevet enda et kapittel i eventyrhistorien om Schamyl. Den 3-årige stjernen taklet også kortere distanse og et hardere baneunderlag i Breeders’ Trophy Classic på Bro Park.


* - Hesten går jo nesten som en klokke, sa Kari Petterøe i Stall Petterøe’s Mix i vinnerpaddocken. Datter Anne kunne supplere: - En fantastisk hest!
Seiersjockey var igjen Sandro De Paiva (Elina Björklund/Svensk Galopps bilde over).

Sandro løste oppgaven perfekt
Jan-Erik Neuroth var litt betenkt før søndagens store oppgjør, men Schamyl feide all tvil til side. Sandro De Paiva løste oppgaven perfekt og svarte ut en meget positiv Triple Treat oppunder mål. -Det har vært en helt fantastisk sesong. Seier i både Svenskt og Norsk Derby, og nå seier i Breeders på Bro. Det er helt utrolig, uttalte en meget fornøyd eier Kari Petterøe.

I bryllup
Trener Jan-Erik Neuroth var ikke på Bro, men på vei tilbake fra Lofoten og søster Caroline Neuroths bryllup. Han tar nå en avgjørelse om Schamyl går til Breeders’ i Norge eller Svenskt St. Leger.

* Schamyl har seks seire på ti starter. I år har han vært først i Voterlöpning, Svenskt og Norsk Derby – og nå Breeders’ Trophy Classic på Bro Park. På premiekontoen: Over 3,6 millioner norske kroner etter nye 770.000 kroner inn søndag. Stutteri Hjortebo er oppdretter. 

Comeback-seier

Team Neuroth fikk med seg enda en seier på Bro. Appelino hadde ikke startet siden seieren i Vinterfavoriternas Pris i fjor. Jan-Erik var tydelig på at hesten trengte et løp i kroppen, og Sandro De Paiva red et smygløp underveis. Han fant de rette lukene og Appelino (Elina Bjørklund/Svensk Galopps bilde over) var først på streken. Nå gleder vi oss til å se han i Breeders´på hjemmebane.


Slava innfridde forventningene

Slava Ukraini tok sin fjerde Breeders-seier (Svensk Galopps bilde over). Han var stor favoirtt og fikk med seg 400.000 kroner for seieren. Slava hadde full kontroll på løpet, selv om Lucien avsluttet godt til annen. Stall Petersens Gravity ble nummer tre. -Det er godt å at Slava Ukraini er tilbake i godt slag. Vi har hatt en del sykdom på stallen og sesongen har ikke vært helt optimal. Slava viste fin fremgang på Øvrevoll sist, og han fortjente å vinne i dag. Han kommer til å bli med til varmen i vinter. Det skal bli spennende, sa trener Niels Petersen. Med Triple Treat sin annenplass i Breeders´Trophy Classic ble det en flott dag også for Niels Petersen. Glendevon tok en tredjeplass i avslutningsløpet.

Åge Mathisen-trente Norok fikk også en annenplass i dagens niende løp med Tonje Sørvang på ryggen.