Niels blir lokal trener i Dubai i vinter!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.09.2024
Artikkelbilde
Niels Petersen vender nå blikket mot en vinter som lokal trener i Dubai. Han var på mektige Meydan med starthester siste gang i 2022. Foto: Eirik Stenhaug

Niels Petersen gjør et spennende hopp og blir lokal trener i Dubai denne vinteren. Han etablerer stall på Meydan med plass til 16 hester med planlagt oppstart 1. november.


- Dette er noe jeg har hatt lyst til å prøve lenge. Nå var muligheten der, sier Niels til ovrevoll.no.
Han er naturlig nok både spent og forventningsfull.


Blir i Dubai til 5. april
Han blir trenende i Dubai til og med World Cup-dagen den 5. april. Dubai Racing Carneval starter i år den 8. november og er utvidet til et "16-meeting Carnival".
Den første av fire såkalte "feature days" er 20. desember ("Festive Friday").
 24. januar er "Fashion Friday", 1. mars "Super Saturday." Og altså finalen og den 29. utgaven av World Cup 5. april.
- Det er fortsatt mye som skal på plass, og mye som ikke er klart. Verken med hensyn til hestemateriell og personell herfra, sier Niels som vet mer etter en tur til Dubai neste tirsdag. Han har mulige eierkontakter i Dubai, men som han sier; "det er langt fra ord til handling"

* Med stall og base på mektige Meydan har Niels Petersen et gunstig utgangspunkt for starter på hovedbanen og på de lokale banene i Emiratene. Det er kortreiste avstander til Abu Dhabi, Sharjah, Jebel Ali og Al Ain for å si det på den måten.

Cathrine kan ligne en champion
Etter 13 strake championat er Niels Petersen per nå toer på Øvrevoll-statistikken med ni løpsdager igjen av sesongen. Cathrine Erichsen har 2.459.174 kroner på konto. Niels har 2.196.910, Jan-Erik Neuroth (topper i Sverige) følger deretter med 1.890.515. Cathrine kan ligne en champion, men Breeders’-dagen den 29. september vil bli veldig avgjørende.

* - Sykdom, skader og generasjonsskifte, oppsummerer Niels Petersen om en sesong der mye ikke har gått på skinner. Men han har blikket fremover, ikke minst med lovende unghester på stallen.
Og først: En spennende trener-vinter i Dubai – før Øvrevoll-sesongen 2025.