-Hestene presterer bra om dagen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  18.09.2024
Artikkelbilde

Trener Tina Smith har all grunn til å smile om dagen. 6 seire og 16 pallplasseringer på 30 starter i år er fasit for stallens hester. Onsdag var det Waikiki (Nahuel Nicolas Vega) som gikk til topps. Etter flere fine plasseringer fikk hun hull på byllen for Maikel Narvaez Bravo. Favoritten Tambora Queen ledet lenge, men måtte nøye seg med tredje. Mali gjorde et bra løp til annen, men kunne ikke stå imot Waikiki som spurtet sterkt til seier og vant med en snau lengde i Øvrevoll Hesteeierforening Hoppeløp. -Det har gått bra for stallhestene nå og vi må være fornøyde. Waikiki gjør et bra løp i dag, vi var spent på hvordan hun ville takle dirt, men det gikk bra. Vi satser på en fin høst for både henne og stallen, smilte trener Tina Smith.

©hesteguiden.com

 

Run For Justice ©hesteguiden.com

Hurtigtoget Chef La Adare trakk unna i front, men ble trøtt på oppløpet. Bak henne fulgte Spinaround og Run For Justice, og det var disse to som skulle gjøre opp til slutt. Sistnevnte var den sterkeste i finishen, og Elione Chaves sikret treåringen årets tredje seier. -I dag var han klart mer fokusert og kjempet helt til målstreken. Det er godt å se at han er i flott utvikling. Da skal han ha mer å hente fremover. Søndagen på Bro var sterk for stallen. Aphelios gjør et nytt kjempeløp til seier, mens det var surt å tape på målstreken i Stockholm Cup International med Hard One To Please. Rett etter målstreken var han først. Går alt etter planen kan det blir start for begge to i Frankrike mot slutten av oktober, fortalte trener Annike Bye Hansen.

 

Want Want ©hesteguiden.com

Say You´ll Never var med langt fremme hele veien, og hakk i hæl fulgte stallkameraten Want Want (Nathalie Mortensen). Want Want hadde mest krutt i beina til slutt, og tok seg forbi stallvenninnen oppunder mål. Nathalie satt selv på vinneren og kunne feire dobbeltseier. -Veldig gøy! Jeg var litt usikker på hvordan utfallet ville bli i dag, for de har bare gått én jobb. Men dette løste seg jo veldig bra, sa en glad Nathalie Mortensen i vinnerpaddocken.

 

Diggit ©hesteguiden.com

Diggit (Tonje Guttulsrød) lå som vanlig i baktroppen underveis, men når den norskoppdrettede fireåringen fikk marsjordre av Carlos Lopez på oppløpet gikk det unna. Han tok årets fjerde fulltreffer, snaut tre lengder foran Moonflash og Charlie Boy. -Det var godt å se at han var sånn på hugget i dag, for jeg var litt usikker etter innsatsen sist. I dag var han tilbake i topp slag, og det har vært en flott sesong for han. Som jeg har sagt tidligere betyr denne hesten noe ekstra for meg siden jeg har hatt han helt siden han ble født, sa eier, trener og oppdretter Tonje Guttulsrød med base på Skoppum.

 

Corazon De Leon ©hesteguiden.com

Macjack trives i front og Elione Chaves sikret seg den posisjonen. I rygg haiket Corazon De Leon (Stall MYM) med for Maiken Narvaez Bravo. Løpet endte opp i en duell mellom disse to og sistnevnte vant med en kvart lengde. Dermed sikret Bravo seg dagens andre seier i Norsk Forening For Fullblodsavl sitt løp. Det var året andre seier for Corazon De Leon som trenes av Silja Støren. -Dette var veldig morsomt og vi er stolte av hva denne hesten får til. Takk til treneren og teamet på stallen, sa medeier Marek Rzewuski.

 

Cotton Eye Joe ©hesteguiden.com

Cotton Eye Joe (Trick or Treat Racing Club) har sterke meritter å vise til gjennom karrieren, men var seiersløs så langt i firårssesongen. Det ble rettet opp i dag! Carlos Lopez, som har stø kurs mot et nytt jockeychampionat, ga hesten et fint opplegg i et lite, men kvalitativt godt felt. Avslutningen var solid, og han vant med drøyt tre lengder ned til stallkameraten Wishformore. -Han er en bra hest, men samtidig er det tøft å hevde seg på dette nivået. Jeg har godt håp om at han skal ha mer å hente fremover, sa trener Niels Petersen. -Jeg har lenge drømt om å kunne ha en stall i en noe lengre periode i Dubai om vinteren. Nå satser vi på at det blir realitet. Det skal bli spennende. (Les mer om dette i egen sak på ovrevoll.no).

 

Irish Lioness ©hesteguiden.com

Toåringene avsluttet onsdagens lunsjgalopp, og den soleklare vinneren ble Irish Lioness (BFP Racing). Jacob Johansen var med på notene direkte, koblet inn turboen på oppløpet og den lovende hoppen stakk unna til suveren seier foran tre Bling-hester. -Hun har møtt bra konkurranse og imponerer i dag. Dette ble enkelt. Dette er en hoppe vi selvsagt har forventninger til og det skal bli spennende i fortsettelsen, uttalte trener Cathrine Erichsen som jakter championatet på hjemmebane.