-Vi reiser med tre vinnerkandidater

Skrevet av Thomas Gjelsås,  14.09.2024
Hard One To Please vant Stockholm Cup International (G3) for to år siden. Søndag håper trener Annike Bye Hansen og eier Väsby Hest på reprise. Foto: Eirik Stenhaug.

Annike Bye Hansen har en kvalitetsstall som hevder seg på alle storløpsdager. Søndag er hun i Stockholm med tre av stallens beste hester. -Det er jeg veldig takknemlig for. På papiret er Aphelios helt klart stallens beste sjanse. Hard One To Please som løper i Stockholm Cup International ser meget bra ut og jeg har ingen ting å sette fingeren på.

Det er Stockholm Cup-dag med mange norske muligheter. V75-spillet starter i løp 3 kl 15.00 og Aphelios blir manges banker i Bro Park Sprint Championship (L) (V75-1). Aphelios (Svensk Galopps bilde nedunder) ble nylig kåret til månedens hest i Norge, uansett trav eller galopp. -Det var veldig kult og noe jeg er stolt av. Jeg blir oppriktig glad av å se denne hesten. Han virker til å storkose seg og er veldig fornøyd med livet. Han har en ny fin oppgave søndag og skal ha en bra sjanse til å vinne igjen. Jeg forstår godt at han blir stor favoritt, sier Annike.

Jeg er veldig fornøyd med han

Stockholm Cup International (G3) (V75-6) er dagens store hovedoppslag. Her kommer tyske Best Of Lips (formtall 97) med sterke meritter i ryggen, britiske Outbox har gjort det bra i Stockholm tidligere, og Neuroth starter både Ami de Vega og Seneschal. Cathrine Erichsen sender ut Captain Chorus og Niels Petersen starter Mozart. Førstepremien er på hele 810.000 sek i det presisjetunge oppgjøret. Annikes store håp er den doble Derbyvinneren Hard One To Please som vant løpet som treåring for to år siden. -Hard One To Please har ikke vunnet løp i år, men jeg synes ikke det er hans skyld. Det har vært litt stang ut i år, han gjør et kjempeløp til annen i Sveeas og hesten er slett ikke blitt en antivinner. Hvis tyske Best Of Lips viser det han kan, så er vi i trøbbel hele gjengen. Hvis han ikke gjør det kan Hard One To Please like godt vinne som som noen av de øvrige konkurrentene. Jeg synes formen virker til å bare bli bedre og bedre, jeg er veldig fornøyd med han om dagen, han ser veldig fin ut og jeg har ikke noe å sette fingeren på. Jeg mener Hard One To Please er like god som han har vært på sitt beste. Han har den kapasiteten som kreves. Vi får håpe det er hans tur til å vinne nå, sier Annike.

Han gikk meget bra til annen i Sveas sist. Kunne dere gjort noe annerledes?

-Vi lot Chianti dra i front i Sveeas og styre løpet. Hadde vi kunnet velge taktikk på nytt så hadde vi nok gjort det litt annerledes.

Takeko vant i fjor

Topphoppen Takeko starter i Lanwades Stud Stakes (L) (V75-7). Hun vant dette løpet i fjor, da med legenden Frankie Detteri på ryggen. Søndag rir førstejockey Elione Chaves alle Annikes hester. Da er de i trygge hender. -Takeko vant dette løpet i fjor og er i fin form. Vi gikk litt tidlig med henne på Derbydagen og var i front når det gjenstod 50 meter av løpet, og hun ble tatt igjen av tre hester. Hun er i form, ser fin ut og kan vinne dette løpet.

Annike Bye Hansen vant sitt første St Leger på hjemmebane torsdag med If He Says So. Vi tror den hun kan få mere moro i Stockholm søndag.

Småplukk før søndagen

- Stockholm Cup International (G3) starter kl 17.10

-Jan-Erik Neuroths førstejockey, Sandro De Paiva, rir Seneschal (to strake nå, Svensk Galopps bilde over). Oliver Wilson rir årets Oslo Cup-vinner Ami De Vega. – Sandro har valgt hest. Han har ridd begge i trening og begge i løp. Han har selvfølgelig all mulig grunnlag for å gjøre et valg. Når det er sagt, og uten å rangere: Det er spådd en del regn, begge går på mykt. Ami De Vega er en hest som er lettere å plassere i løpene. Er sinnsykt sterk og var ute på for kort distanse i Sveaas-løpet. Seneschal var uheldig med et førstespor for hans del, sier Jan-Erik Neuroth.

-Cathrine Erichsen melder til oss at Emma Emilleen (V75) er stallens beste sjanse søndag. Hun gikk strålende på Derbydagen, trener veldig bra og jeg vil varsle for henne, forteller Cathrine.