-Han er en hest i stor utvikling

Skrevet av Thomas Gjelsås,  06.09.2024
Artikkelbilde

Jan-Erik Neuroth har all grunn til å smile om dagen. Seirene triller inn og han var meget fornøyd etter toåringen Katsamutos seier i The Heatherworld Cup. Også Indy Humor tok en pen stallseier, mens den klare forhåndsfavoritten Mada Mia ble nummer to. Søndag kan det bli mer jubel for Stall Neuroth under Breeders-dagen på Bro Park.

Katsumoto (Stall Destiny) leverte en tillitvekkende debut, og var enda et hakk bedre i The Heatherworld Cup. Domdiggida Bling dro unna i front, mens Sandro De Paiva lå godt plassert som tredje ved inngangen til oppløpet. Katsumoto avgjorde enkelt til sin fordel og vant med to trygge lengder ned til Icon Bling. -Han gjør et veldig bra løp, og han imponerer meg ved å gå helt til topps. Det er en hest som skal ha litt distanse. Nå får vi se hva veien blir videre. Det er selvsagt aktuelt med start både i Norsk Kriterium og Vinterfavoriternas Pris, sa en fornøyd trener Jan-Erik Neuroth. -Vi er klare for Stockholm. Schamyl tiltrekker seg selvsagt stor oppmerksomhet. Han skal kjempe i toppen, men har en tøff oppgave denne gang. Vår egen Imra i samme løp er bra, og det blir i tillegg spennende å se Appelino tilbake i løpsbanen. Vi gleder oss, fortalte Jan-Erik Neuroth.

Run For Justice (Champagnegaloppen.no) var med der fremme hele veien, og det var flere med muligheter når hestene traff oppløpet. Det endte opp i en duell mellom Run For Justice og Empress Bling. Førstnevnte var den sterkeste mot mål og vant med en sikker lengde for Elione Chaves. -Han begynner å skjønne litt av hva det handler om, men vi har fortsatt en del å jobbe med. Han så jo nesten full ut når han kom alene foran, men det betyr jo også at det bør være mer å gå på. Han vant jo tross alt sikkert, smilte trener Annike Bye Hansen i vinnerpaddocken.

 

Atticus trakk unna noen lengder foran feltet i det tredje løpet, mens Away Wit Da Fairys (Stall KamKaro) var med langt fremme hele veien denne gang. Femåringen står alltid for en sterk avslutning og hentet hjem seieren med den ferske Sveaas-vinneren Ulrika Holmquist på ryggen. Ajas var positiv toer, og Atticus holdt tappert til tredje. -Han var med fint hele veien, hesten holder god form og det var veldig gøy å se han vinne i dag, sa fortalte Kamilla Eriksen. -Det er jo søsteren min Karoline som holder på med hesten, men hun kunne ikke være her i dag. Selv har jeg jobbet en del for travtrener Geir Vegard Gundersen. Så vi skal selvsagt følge godt med under Derbyhelgen på Bjerke også.

 

Sandro De Paiva ga Indy Humor (Stall Perlen) et perfekt løp i rygg på ledende Tambora Queen. På oppløpet svarte femåringen med å gli unna til enkel. Dermed tok han årets andre seier foran en tapper Tambora Queen og Wishformore. -Han har et høyt toppnivå og slo gode hester i dag. Når han presterer som i dag er han med i toppen mot nær sagt alle. Nå satser vi på start i et av løpene under Stockholm Cup-dagen, oppsummerte Jan-Erik Neuroth.

 

Cathrine Erichsen hadde god tro på Boaz (Stall Dark Horse) på forhånd, og hun hadde sine ord i behold. Det ble et relativt høyt tempo med Emmeline og favoritten Mada Mia i front, og det passet den norskoppdrettede treåringen perfekt. Sammen med Jacob Johansen vant han enkelt med følge av Mada Mia. -Han gjør et godt løp til seier i dag og har jo møtte noen bra hester underveis. Nå kan det bli en spennende høst, sa Cathrine. -Jeg vet selvsagt at jeg topper trenerstatistikken på Øvrevoll. Det blir hardt å holde unna, men det hadde jo vært en drøm å klare det. For øvrig holder vi på med å finne et nytt hjem til Duca di Como. Vi er veldig takknemlige for alt han har gjort og skal sørge for at han får et godt liv etter karrieren også, oppsummerte Cathrine.

 

Det ble ikke et løp i front for Bobby The Brown (Team Bobby), men han har nå vist at han kan vinne bakfra også. Mie Blichfeldt ga hesten et pent løp, og når det endte opp i en oppløpkamp med spurtsterke Diggit, viste Bobby The Brown seg som den sterkeste. Han har vist storform med to seire og en annenplass den siste måneden. Nå ble det seier i Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp I. -Mie red et godt løp og han vinner sikkert. Det ble ikke front i dag heller, men han har nå vist at han takler forskjellige opplegg. Vi satser på flere fine løp for han i høst, sa trener Hallvard Soma.

 

Chef La Adare (Stall Bergløkka) dundret til tet og ble der helt hjem. Lærlingen Lorenzo Putzulu holdt kontrollen hele veien, og den lynraske hoppen holdt sikkert unna for alltid godt avsluttende Greycious Girl. -Dette var morsomt! Hun starter ikke så ofte, men tar sin åttende seier i karrieren. Jeg må få takke de som hjelper meg. 1100 meter er akkurat så langt hun tåler, og i dag var hun i toppslag, oppsummerte amatørtrener Helle Bakken.