-Det blir en av hans tøffeste oppgaver

Skrevet av Thomas Gjelsås,  07.09.2024
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth og kretsen rundt Schamyl håper på mer jubel etter Svensk Breeders Trophy Classic søndag. Foto: Hesteguiden.com

Det sier trener Jan-Erik Neuroth om den doble Derbyvinneren Schamyl før søndagens svenske Breeders Trophy Classic med 770.000 kroner til vinneren. Men selvsagt har han tro på sin stjerne også denne gang. Les mer om hestene fra Neuroth og Niels Petersen i denne saken. Det er super jackpot i V64 og en enkelt vinner kan trolig få seg rundt 2,5 millioner kroner.

Jan-Erik Neuroth har hatt et fantastisk galoppår i sin første sesong som trener. Seier i Svenskt Derby og Norsk Derby med danskoppdrettede Schamyl er en prestasjon det står stor respekt av. I tillegg kommer flere andre større triumfer. Søndag heter oppgaven Breeders Trophy Classic hvor 770.000 kroner venter vinneren. Her blir det et svært spennende møte med den danske Derbyvinneren Brigadier. Jan-Erik er litt betenkt før søndagens oppgave. -Det blir kanskje en av hans tøffeste oppgaver. Det begrunner jeg med at distansen er for kort (1750 meter gress), det er knallvarme i dagene som kommer og hardere bane. Det har han ikke gått på i fjor, han trener ikke voldsomt bra på det, men takler han dette så vet jeg at vi har en veldig bra hest. Det er fullt felt og vi må lykkes med opplegget, men selvsagt har vi en god mulighet. Han har god form og alt virker bra etter Norsk Derby. Jeg velger også å starte her for å se om det kan fungere på den distansen med tanke på veien videre i år hvor det kommer aktuelle løp som Norsk Breeders og Svenskt St Leger.

Skulle ikke Stall Petterøe´s Mix stjerne vinne løpet, kan kanskje en annen Neuroth-hest gå helt til topps. Stall EOS Imra stiller med ambisjoner. -Jeg er veldig fornøyd med Imra om dagen. Det ble feil på Derbydagen, hun har et bra startspor og er en god outsider i løpet nå.

Søndag blir det et gledelig gjensyn med Appelino. Han har ikke startet siden seieren i Vinterfavoriternas Pris i fjor. Den toppstammede hesten, som har Appelina som mor, gjør en meget spennende start. -Appelino har vokst mye og var uheldig som fikk en hovknusning. Jeg har valgt å ta det rolig med han, og hesten kommer virkelig til å trenge dette løpet. Søndagens løp er et ledd i oppkjøringen mot Breeders på hjemmebane.

 

Fiskelykke etter Derby

Jan-Erik dro rett på fisketur dagen etter Norsk Derby. En aktivitet han setter stor pris på. -Det var perfekt avkobling. Vi var fire mann, deriblant Steinar Holm, som dro på ørretfiske og vi dro opp 54 stykker. Dermed må vi kunne si at det ble en bra tur på alle måter, smiler suksesstreneren.

Så får vi se om han henter storfisk på Bro Park søndag!

 

Niels Petersen har som vanlig flere spennende hester til start på svenskenes storløpsdag. I hovedløpet sender han ut ubeseirede Triple Treat. – Hun er god og er en hest i fin utvikling. Det viste hun gjennom seier på den danske Derbydagen. Jeg tror ikke vi slår hester som Schamyl og Brigadier. Kan vi være med å kjempe om en trippelplass er jeg fornøyd.

 

Slava har den beste sjansen

Niels stiller meget sterkt foran 4-åringenes Breeders-løp der 400 000 kroner venter vinneren. Slava Ukraini må tåle å bli klar favoritt. – Etter en litt tyngre periode var Slava Ukraini tilbake i godt slag i Marit Sveaas’ minneløp sist. Han løp sterkt til en fjerdeplass mot meget skarp motstand. Slava er normalt en klase bedre enn de han møter nå, og selvsagt tror jeg på seier.

Han sender også to gode stallkamerater til start i samme løp. – Gravity er i flott fremgang og var på trippel bak Slava Ukraini i det danske Breeders-løpet før i år. Han kan prestere på samme nivå igjen. Cotton Eye Joe hadde garantert vært et annetvalg i dette løpet i fjor, men det har ikke klaffet like godt for han i år. Hvis det snur er han en klar trippelkandidat.

 

Øvrige norske hester til start:

Cathrine Erichsen: Rosemary´s Baby/Breeders Trophy Classic

Niels Petersen: Stamford Street, Glendevon

Are Hyldmo: Rocks Giant/Breeders Trophy Classic Consolation

Åge Mathisen: Norok

 

V64 starter i løp 2 kl 12.20.

Breeders Trophy Classic rides som løp 7/V64-6 kl 14.18.