Outsidernes kveld

Skrevet av T,  03.10.2024
Artikkelbilde
Last Orders ©hesteguiden.com

Det ble ikke en lettløst torsdag på Øvrevoll. Ingen favoritter vant verken i V5 eller V4-spillet. Men vi fikk oppleve mange flotte vinnere og spennende oppgjør.

Det mest nervepirrende løpet fikk vi se i V5-1. Queen Of Hearts var stor favoritt og tok oppskriftsmessig frontposisjonen i løpet. Men denne gangen skulle det ikke holde helt hjem, selv om hun kjempet meget tappert. Last Orders (Stall Bernie´s) var på høyde inn mot oppløpet og disse to kjempet hode mot hode hele veien til målstreken. Der var Carlos Lopez den sterkeste i finishen, og Lars Orders tok karrierens første seier. Kaia S. Ingolfsland ble tredje i sitt comeback. -Hun har skuffet oss en del, men i dag viste hun seg frem. Vi må si at det var en jockeyseier. Sesongen har ikke vært like sterk som i fjor for vår del, men det hadde vi heller ikke forventet. Vi skal bite fra oss de løpsdagene som er igjen og ta med oss litt mer av potten, sa trener Knut O. Arnesen.

©hesteguiden.com

Away Wit da Fairys ©hesteguiden.com

Away Wit Da Fairys (Stall KamKaro) lå som vanlig helt i baktroppen fra start, mend rundet det lille feltet til slutt. Nora Haglund Holm ventet med å angripe til inngangen på oppløpet og avgjorde med snaue to lengder til Medaglia og Flower Power. Dermed tok femåringen årets tredje seier. -Han har vært kjempeflink og Nora red et perfekt løp som vanlig. Hesten trives veldig godt med jenter på ryggen. Vi har forsøkt oss på flere distanser i år og må si vi har lyktes godt med det. Dette var moro, sa alltid blide og sympatiske Karoline Pedersen.

 

Chef La Adare ©hesteguiden.com

Chef La Adare (Stall Bergløkka) var som vanlig lynrask fra start, og Sandro De Paiva holdt skansen helt inn. Langt ute i banen avsluttet Fort Dodge meget sterkt, men han nådde ikke frem i tide. Chef La Adare tok årets andre seier med en snau lengdes margin. -Dette smakte godt. 1100 meter er egentlig i lengste laget, men alt klaffet i kveld. Dette var årets siste start for hennes del, men vi satser mot nye oppgaver neste år, smilte Helle Bakken i vinnerpaddocken.

 

Moonflash ©hesteguiden.com

Favoritten Airtrix og Finn Kristiansen hadde overtaket i det lengste i Øvrevoll Hesteeierforening Klokkeløp IV, men Moonflash og Tollef Langvad (Sabine Langvad) ble nærgående på oppløpet. Dermed ble det de to eldre gutta som gjorde opp! Langvad hadde mest igjen på tanken, Diggit spurtet raskt til annen, mens Airtrix ble tapper tredje. -Det var utrolig gøy å vinne med han i kveld. Hesten er også 11 år, men fortsatt sunn og frisk. Han fortjener å gå over i pensjonisttilværelsen nå. Det var ekstra moro å kjempe mot Finn. Vi er blitt gode venner også, og det ble en skikkelig oppløpskamp. Jeg kommer nok også til å gi meg med å ri løp nå. Tiden er nok inne for det med tanke på egen alder, barn, barnebarn og alt, oppsummerte populære Tollef Langvad.

 

Ama Dablam ©hesteguiden.com

Det femte løpet endte opp i en duell mello Tanooga Bay og Ama Dablam (Stall Marma). Sistnevnte var tøffest oppunder mål og vant med en halv lengde, mens det ble et godt stykke ned til tredjehesten Rocks Giant. Norskoppdrettede Ama Dablam tok dermed karrierens første seier for Stall Marma som også er oppdrettere av den tre år gamle hoppen. -Det var fortjent at både hun og eierne fikk denne seieren. Endelig satt den! Vi har tro på at denne hesten skal ha utvikling i seg til neste år. Nå ser stallen frem til storløpsdag på Øvrevoll neste onsdag med mange starthester, uttalte Silja Støren.

 

Miss Percy ©hesteguiden.com

Miss Percy (Team Mille Gjerdalen) løp med toppvekt 69 kilo, men Anna Pilroth satset offensivt med den fire år gamle hoppen som var et sjettevalg i spillet. De holdt et relativt friskt tempo i front, men det var mange som fikk trøtte bein til slutt. Miss Percy kjempet tappert og holdt unna for både Oliver og Zagora. -Jeg hadde nok mer tro på henne enn spillerne i dag. Hun kjemper sterkt helt til mål, og det er gøy at det har gått såpass bra for stallen, oppsummerte trener Åge Mathisen fra Skreia.

 

Lucky Diamond ©hesteguiden.com

Lucky Diamond (Team Finn Kristiansen) lå fint plassert som tredje i avslutningsløpet. På oppløpet la Sandro De Paiva inn et ekstra gir, og tredjevalget tok årets andre seier hele sju lengder foran annenhesten Naasha. Sandro De Paiva var mr. 100 prosent med to seire på to ritt denne torsdagen, mens Cathrine Erichsen tok en ny viktig seier i kampen om trenerchampionatet. -Hun vant kanskje i overkant enkelt i dag, og det er mulig dette blir årets siste start for hennes del. Hva gjelder championatet så skal vi selvsagt kjempe til siste slutt for å prøve å vinne det, uttalte trener Cathrine Erichsen.