Tonjes tiende, nå møter hun proffene!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.10.2024
Artikkelbilde
Her er det "grattis" fra Åge Mathisen til Tonje Sørvang. Og også omvendt. Duoen fra Skreia er i flytsonen. Onsdag vant 12-årige Sir Benjamin på Jägersro. Foto: Svensk Galopp

Sir Benjamin var Tonje Sørvangs første seiershest. Han ble også den tiende. Det betyr at Tonje er klar til å møte proffene. - Veldig gøy, sier 18-åringen fra Skreia som er på full fart opp og frem.


Sammen med trener Åge Mathisen kunne hun juble på Jägersro etter amatørløpet onsdag. Fra et vanskelig startspor 10 plasserte hun Sir Benjamin sist. Med is i magen lot hun andre sørge for fart, litt for stor fart.
I siste sving trykket Tonje på gassen, og 12-årige Sir Benjamin tok hintet.
Ut på oppløpet så duoen ganske tidlig ut som et vinnerlag. Og Tonje kunne snu seg før målstreken var passert.

Ros fra studio
Fra ATGs studio vanket det velfortjent ros. Det er lett å henge seg på rosen. Tonje red et elegant ritt fra en vanskelig utgangsposisjon – og fortsettelse følger. Nå er hun klar for å møte proffene, to år og en snau uke etter at hun red sitt første løp på Danish Of Course.

I toppen på flere baner
- Jeg er fornøyd med meg selv. Jeg klarte å holde både meg og hesten rolig, sier Tonje «som nå håper å ri så mange proffløp som mulig». Hun har nå vunnet seks løp i Norge og fire på Øvrevoll.
Syv av seirene er tatt for Åge Mathisen der hun er, og rir ut, daglig.
Med ti nye poeng leder Tonje Börje Champion Ark Cup for amatørene klart i Sverige. Der gjenstår to løp, finalen går på Bro Park den 27. oktober.
Hun fikk pokal på Göteborg for flest seire av en kvinnelig amatørrytter på banen i 2024 og jakter nå amatørchampionatet på Øvrevoll der hun er én seier bak Emelie Gustavsson.

Hva med Warning Shot torsdag?
Torsdag rir hun 1 Warning Shot i amatørløpet; V5-3/V4-1. - Hun er kanskje litt langsom, det er lange steg, og det kan gå for fort på 1100 meter. Dette er en spesiell hest som går og venter litt på de andre. Fleksible blinkers på nå. Hun er fortsatt urutinert etter 14 starter. De to seirene har kommet på 1600 meter. Det er også mye vekt, men da blir jo motstanden deretter.  Og hun vant jo med 68 kilo. Jeg må treffe starten klokkereint. Det er vel Hope And Glory som er hesten å slå her. Jeg håper, sier Tonje til ovrevoll.no.

* Stall Haugstads 12-åring Sir Benjamin har nå vunnet elleve løp på 101 starter: Tonje Sørvang har vært styrmann i tre av dem. De andre vinnerjockeyene: Elione Chaves, Sergio Alonso, Shane Karlsson, Silje Strand, Andreas Tapia Dalbark, Oliver Wilson, Willa Synøve Marcussen Schou og Alina Öhgren.

* Saken oppdateres med Stallsnakk før torsdagens løp på Øvrevoll kl. 10.30 torsdag.