Tina: "Steely Queen er den beste sjansen"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  02.10.2024
Artikkelbilde
Tina Smith og Steely Queen (til høyre på bildet, Stall Plenum eier) jakter ny seier på Øvrevoll torsdag. Foto: Hesteguiden.com

Tina Smith var 16 år da hun i 1993 slo Lester Piggott med en legendarisk nese. Det er lenge siden, men Tina vinner fortsatt løp – som trener og jockey.


* Tina Smith var 16 år da hun i 1993 slo Lester Piggott med en legendarisk nese. Det er lenge siden, men Tina vinner fortsatt løp – som trener og jockey.



* - Litt uvirkelig for en 16-åring å slå Lester Piggott med hode, til og med på Derbydagen, har hun gjentatt veldig mange ganger om rittet på Popular Run mot Lester og Never So Sure.
Per i dag har Tina vunnet 104 løp som rytter på Øvrevoll.


Grå hester for Tina
Nå handler det om andre hester og andre tider. Tina, mamma til tre, sender ut tre fra egen stall og sitter i tillegg opp på Street Smart for Arne O. Karlsen i dagens 1. løp.
Elione Chaves rir Greycious Girl i V5-2. – Alle tre jeg rir torsdag er for øvrig grå hester. Ridningen gjør jeg for moro. Og jeg gjør så godt jeg kan. Noen ganger er det godt nok. Andre ganger ikke. Steely Queen er den beste sjansen torsdag, sier Tina til ovrevoll.no.

- 1 Street Smart (1. løp, Arne O. Karlsen trener) vet jeg egentlig ikke så mye om. Det kan kanskje være litt lang distanse.

- 4 Greycious Girl (V5-2, Elione Chaves) har vunnet seks løp på 48 starter. Dette er en hoppe med mye kapasitet, og det er fortsatt utvikling her. Er formen der, jeg er litt usikker, skal det være en god vinnersjanse. Hun og Steely Queen har vunnet på samme løpsdag tidligere.

- 1 Bellestar (V5-4/V4-2) har vokst mye. Vi prøver litt lengre distanse. Beveger seg bedre på gresset enn på dirt’en. Jeg velger å legge litt lavt her.

- 8 Steely Queen (V4-4) har vunnet seks løp på 41 starter. Vant søndag og tåler å gå tette løp. For ett år siden vant hun søndag på gresset den 1. oktober og deretter på dirt 5. oktober. Vi får satse på reprise. Men hun er helt avhengig av feste i banen. Og hun må ha det litt sydd opp. Elsker jo railen, uttaler Tina til ovrevoll.no.




NIELS PETERSEN (Hesteguidens bilde) tok innpå Cathrine Erichsen søndag og ligger drøye 112.000 kroner bak når syv løpsdager gjenstår. Men han er ikke superoptimist med tanke på å ta hjem championat nr. 14 på rad.
- Nei, jeg tror det skal holde hardt. Cathrine har mye handicaphester i avslutningen. Men man jo prøve, sier Niels som mener Oaks-hesten 3 Medaglia (1. løp, Carlos Lopez) bør ha «et fint bud» på løpet.
– Skal være en vinner, sier Niels som rangerer 10 Tanooga Bay (V5-4/V4-2, Carlos Lopez) foran den andre debutanten; 9 Electra Blue (V5-4/V4-2, Willa Synøve Marcussen Schou).
– Tanooga Bay er en vinnerkandidat, men er ikke noe sikkert kort. Er debutant og møter mer rutinerte hester, uttaler Niels som «regner med å sende Chianti og Mozart pluss 7-8 to-åringer til Dubai».  

Nathalie: "Jeg håper jo litt på Kiddo"
¨

Hun er fersk championjockey fra Göteborg, Nathalie Mortensen (Svensk galopps bilde over). - Jeg ble "jätteglad", sier hun etter sitt aller første jockeychampionat. Til Øvrevoll kommer Nathalie med tre hester i dag. - Jeg har ingen klare sjanser, men håper jo litt på Kiddo, sier hun til ovrevoll.no. Kiddo var en drøy 2-prosenter i V5-1 kl. 11.00.

- 6 Kiddo (V5-1, 2-prosenter) var "jättebra, rett og slett jättebra, som treer på Göteborg lørdag. Men han er bedre på gress, absolutt. Her kan det gå for raskt for ham. Men jeg prøver å gi gass. Og håndterer han sanden, kan det være en sjanse. Et bittelite obs. med tanke på prestasjonen lørdag.

- 8 Want Want (V5-2, 13-prosenter) vant sist. Har mistet dager med trening og møter bedre hester nå. Får vi penger, er jeg glad.

- 9 Hammertime (V5-3/V4-1, Nicolas Vega, 5-prosenter) trener fint, men har ikke fått det til i løp. Er en uærlig type. Nå prøver vi et annet opplegg, legger ham inn bak hester. Altså et mer passivt opplegg. Det er litt tette starter. Men god jockey med fire kio av. Mener han skal med på gardering, sier Nathalie til ovrevoll.no.


BANEN I DAG: Vi vanner, harver og ruller. Og banen blir rask i dag, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no.