Står hun for prosentene i dag?

Skrevet av Tom W. Johannessen,  03.10.2024
Artikkelbilde
GØY I VINNERPADDOCKEN: Queen Of Hearts etter seieren sist søndag. Foto: Hesteguiden.com

Queen Of Hearts har vunnet tre av de fire siste og imponert. Søndag dundret hun unna på 1370 meter. En blytung 59-prosenter (kl. 11.00) i V5-1 og dagens største. Står hun for prosentene? 


- Jeg skjønner at hun blir stor favoritt. Det er jo også riktig. Men hun er best på en bløt gressbane og bedre på gress enn på dirt. La meg si at det er en favoritt med en bitteliten "varning", sier trener Pål Jørgen Nordbye til ovrevoll.no torsdag formiddag.

- 1 Queen Of Hearts (V5-1, Emilie Finckenhagen, 59-prosenter) har gått veldig bra. Det er ganske moro å vinne løp for å si det sånn. Fikk henne i fjor høst, hun var positiv i Danmark som unghest. Og altså mye bedre på bløt . Til å begynne med var det bare stopp i løpene her. Hun stressa avgårde. Nå er rideordren å la henne springe av, men ikke sitte og slåss med henne. Emilie kjenner henne, og hun har jo vunnet på 1100 dirt - selv om jeg sier at hun håndterer gresset bedre. Hun er ute på gammelt handicap, men hvis du ser på løpet 21. august mot Hope And Glory er denne bedre ute nå. Da skal det være ganske likt mellom disse to nå. Heia Pingu er vel også en hest i dette feltet som kan mer enn vist. Jeg håper på ny seier. Og hesten kan jo egentlig gå opp mot 1800 - så det er nevnt. Men det er som sagt en favoritt med en bitteliten "varning" i og med at hun er dårligere på dirt'en. 

- 2 Oliver (V5-5/V4-3, Manuel Martinez, 15-prosenter) håndterer ikke løst. Må ha feste Her er mine to i dag forskjellige. Han skal gå bakfra på speed. Står jo egentlig med alle beina i mål, men er blitt lur. Så vi får bare håpe og se, sier Pål Jørgen Nordbye til ovrevoll.no før løpene.  

BANEN I DAG: Vi vanner, harver og ruller. Og banen blir rask, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no.

Tonje tror hun kan vinne i dag

18-årige Tonje Sørvang (sammen med Åge Mathisen på bildet over), lovende rytter fra Skreia, tok karrierens seier nummer ni på Bro Park i går. I dag jakter hun nummer ti – som gir inngang til proffløpene. Hun er ikke redd for å stikke haken frem - og tror hun kan vinne med 10-prosenter’n; 12-årige Sir Benjamin i V5-3/V4-1.

- 4 Sir Benjamin (V5-3/V4-1, Åge Mathisen trener) kommer med fersk seier fra Göteborg lørdag. Hvis det klaffer, skal han egentlig vinne i dag også. Motstanden er ikke spesielt hard. Han har slitt litt med å finne formen, men var fin til seier nå lørdag.

- 5 Miss Percy (V5-5/V4-3, Anna Pilroth/Åge Mathisen) er egentlig ganske fin. Klokkerein ut av boksen sist, så gikk det litt fort. Ble femte. 1600 meter og blinkers nå og tilbake på dirt. Hun kan vinne med Anna Pilroth, sier Tonje til ovrevoll.no.

WILLA SYNØVE MARCUSSEN SCHOU sitter opp på Niels Petersen-trente 9 Electra Blue (4-prosenter), en debutant  i V5-4/V4-2. - Dette er en stor hest som har vokst mye. Vi får nesten se. Det er for å komme i gang. Jeg tror kanskje den andre til Niels; 10 Tanooga Bay (6-prosenter) med Carlos Lopez er mer klar, uttaler Willa. 

* Legg merke til at debutant-duoen fra Niels Petersen i V5-4 er overraskende lite spilt tidlig på dagen torsdag.

CARLOS LOPEZ er på vei mot sitt tiende championat på Øvrevoll, det første tok han i 2007. Så langt i 2024 har han vunnet 28 løp på hjemmebanen. Legger vi til 21 i Sverige og 26 i Danmark (her topper Oliver Wilson med 28) er seiersantallet i Skandinavia 75. Elione Chaves har 80 seire på skandinaviske baner fordelt på 18 (Øvrevoll), 47 (Sverige) og 15 (Danmark). Det går mot en jevn skandinavisk avslutning mellom disse to toppjockeyene.
I dag setter Carlos Lopez seg opp på debutanten 10 Tanooga Bay fra Niels Petersen i V5-4/V4-2. - Den er ok, men ikke så sikker, melder Carlos til ovrevoll.no før løpene.

 

Tror litt på Simmy's Copshop
HEGE LARSEN MJØNLI, trener fra Enebakk, har to til start i dag, Simmy's Copshop (V5-1) og The Prince (V4-4). Hun tror mest på førstnevnte som er helt ned i 58 handicap etter å ha vunnet løp på Øvrevoll som 3-åring i 2018 fra handicaptallet 84. Simmy's Copshop, som ris av comebackende Kaia Ingolfsland, har vunnet åtte løp på 80 starter.

- 4 Simmy's Copshop (V5-1, Kaia Ingolfsland, 4-prosenter) syns jeg gikk et bra løp til andreplass bak Romanée på Göteborg lørdag. Går ikke på myk gressbane, og dirt er heller favoritten - selv om han har vunnet på 1100 dirt på Øvrevoll. Han liker best steinhard gressbane, og det er det som kjent sjelden. Har ikke vunnet siden 21. september 2022. Jeg mener det er tilfeldig at seirene har uteblitt. Håper det kan komme én seier snart nå. Han er i form, og Kaia er en sterk rytter som kjenner ham godt. Syns ikke han gikk kjempedårlig på dirt sist, da gikk Silje (Strand, red. anm.) litt for tidlig. Han har en speed på 200 meter. Kaia må sitte lenge nok i dag. Jeg synes ikke han er helt borte. Er droppet mye. Favoritten Queen Of Hearts har vært god, men skal være best på gress.    

- 4 The Prince (V4-4, Silje Strand, 2-prosenter) ble strøket på Göteborg, men det var ikke hestens feil. Han liker gress og løsere dirt, bruker litt tid på å finne beina sine på den banen som er i dag. Derfor starter vi på 1600 meter som er en distanse han står. Får han en grei reise, er han i penga, sier Hege Larsen Mjønli til øvrevoll.no.

 

Fort Dodge den beste sjansen

TOBIAS HELLGREN kommer med to, begge ris av makker Anna Pilroth. - Jeg får vel si at Fort Dodge (t.v. på Hesteguidens bilde over, red. anm.) er den beste sjansen. Det er nok mer utvikling i denne enn Midnight Oil, uttaler Tobias.

- 2 Fort Dodge (V5-2, Anna Pilroth, 16-prosenter) syns jeg gikk ok sist som tredje. Det var første gangen på Øvrevolls dirt. Det ble ordentlig med sand i ansiktet "i början". Nå er det bedre startspor. Vi får lifte med. Han kan veksle tempo og er "snabb" nok. Vi er rimelig optimisiske. Rosalina til Niels Petersen kan være hesten i mot. Den er den mest ueksponerte av de andre.

- 11 Midnight Oil (V4-4, Anna Pilroth, 14-prosenter) er i bra orden. Slått en halvlengde av Quentino på Göteborg. Gjør jevne prestasjoner. Har mange andreplasser, men har også vunnet seks løp. Ikke helt borte, sier Tobias Hellgren til ovrevoll.no