Skal holde helt hjem - tips torsdag 3. oktober

Skrevet av Ola J Jakobsen,  02.10.2024
Artikkelbilde
Queen of Hearts ©hesteguiden.com

Kveldens banker vant med minst mulig margin under den fine løpsdagen vi hadde på søndag. Ledet sitt løp med nesten ti lengder i svingen. Det stoppet på slutten, men det holdt helt hjem. Med et perfekt startspor og distanse så skal dette være en meget stor vinnersjanse. Tror hun leder fra start til mål.

Løp 1  Windiana Handicap, 2400

Et jevnt spilleløp hvor flere kan vinne. 3 Medaglia var uheldig ut av boksene sist og tapte kanskje løpet på det. Hadde uansett størst fart på oppløpet, men det ble for langt frem.  2 Macjack er veldig opp og ned i prestasjonene. Kan vinne hvis han får styre i front. 5 Away With The Fairys har hatt en kjempefin sesong og jager årets tredje. Kan fort vinne et løp som dette hvis det blir tempo fra start. 4 Flower Power vet du egentlig aldri hvor du har. Går på det jevne.

3 Medaglia – 2 Macjack – 4 Flower Power  Outs: 5 Away With The Fairys

 

Løp 2  V5-1  Whitesnipguy Handicap, 1100

1 Queen Of Hearts var lynrask ut fra boksene på søndag, ledet en stund med nesten ti lengder og vant med en halv lengde. Distansen da var kanskje i grenseland. Nå er det nesten 300 meter kortere og Queen Of Hearts leder fra start til mål. Blir dagens banker. For de som velger å gardere så ta med 7 Hope And Glory som sjelden går et dårlig løp. Er i form. 4 Simmy`s Copshop kommer med en god andreplass fra Gøteborg og nærmer seg årets første. 6 Kiddo begynner også å nærme seg noe. Kan ta karrierens første.

1 Queen Of Hearts – 7 Hope And Glory – 6 Kiddo  Outs: 4 Simmy`s Copshop

 

Løp 3  V5-2  Høstbonus Bronse Sprint, 1100

4 Greycious Girl er tilbake på sin rette distanse. Har kanskje aldri vært bedre og skal ha en god vinnersjanse. Går alltid gode jevne løp. 2 Fort Dodge har trukket et fint startspor. Bærer mye vekt, men møter enklere motstand. 7 Chef La Adare er veldig variabel.  Kommer til å vinne flere løp i løpet av sesongen, spørs bare når. 8 Want Want var god i sin første start på Øvrevoll. Her kan det fort være noen kilo forbedringer. Anbefaler uansett en bred gardering i dette løpet.

4 Greycious Girl – 2 Fort Dodge – 8 Want Want  Outs: 7 Chef La Adare

 

Løp 4  V5-3  V4-1  Øvrevoll Hesteeierforenings Klokkeløp IV, 2400

Her tror jeg 6 Airtrix og Finn Kristiansen vinner. Nå har Airtrix vunnet to på rad og vist stabil form på dirt. Han har ikke vært overlegen i sine seiersløp, men han har vist bedring i sine siste starter. Startet sesongen på 51 i handicap, nå står han på 60 og jeg tror fortsatt han sitter med et par kilo inne. Blir min banker i V4 spillet. 4 Sir Benjamin kommer med en fersk seier fra Gøteborg. Han er heller ikke til å stole på, altfor ujevn. Hadde vært morsomt om han vant i sin start nummer 100. 5 Diggit er bare en eventyrhest. For en sesong han har hatt. På trippelen i hele tolv starter sier litt om ærligheten i hesten. Skal ikke utelukkes nå heller, jakter årets femte seier. 3 Bobby The Brown har aldri vunnet på distansen og har ikke startet på 2400 meter siden 2022. Var en stor skuffelse sist, men det må ha vært et eller annet.

6 Airtrix – 5 Diggit – 3 Bobby The Brown   Outs: 4 Sir Benjamin

 

Løp 5  V5-4  V4-2  Maidenløp, 1750

Normalt så skal 4 Rocks Giant vinne et løp som dette, men det har vært litt sykdom på hesten så glem løpet sist. Han kan absolutt mye bedre. Han har gått de beste løpene, men jeg føler meg uansett usikkert på han. Dette kommer til å bli en favoritt i fare. 3 Ama Dablam mangler bare å vinne et løp. Er opp og ned i prestasjonene og er kanskje ute på en mer riktig distanse nå. Forsvarer hun handicappen sin så skal hun hente en fin premie. 10 Tanooga Bay debuterer. Viser fin fart i trening, men blir kun en outsider da han må lever en god prestasjon første gang ut.

4 Rocks Giant – 3 Ama Dablam – 1 Bellestarr  Outs: 10 Tanooga Bay

 

Løp 6  V5-5  V4-3  DD-1  Wishmaster Handicap, 1600

7 Lynghonning ledet lenge i sin forrige start og ble fanget på oppløpet. Er også droppet i handicap og kan bedre enn raden. 6 Zagora har kun vunnet et løp i karrieren. Det er en stund siden og hesten er droppet noe i handicap og får Chaves tilbake. Kan avslutte best av alle og hente favoritten. 4 Hot Bubbles kjenner vi ikke igjen fra prestasjonene i fjor. På besteform så skal hun vinne et løp som dette. Så et lite lysglimt sist. 3 Holiday er droppet mye. Må snart vise gamle takter.

7 Lynghonning – 6 Zagora – 3 Holiday  Outs: 4 Hot Bubbles

 

Løp 7  V4-4  DD-2  Wolver Handicap, 1600

En meget vrien avslutning. 12 Lucky Diamond har vist jevn god form de siste gangene og var knepent slått til annen på søndag. Avslutter meget bra og ender på fotoet. 8 Steely Queen har vi kanskje aldri sett bedre enn nå. Seiersløpet på søndag var overbevisende. Liker også tette starter. Velger du uansett å gardere så ta med 3 Naasha. Hun vinner snart et løp, er droppet i handicap og kan fort lede hele veien. 5 Trent fulgte ikke med da starten gikk sist og tapte en premie på det. Kan plutselig overraske. 2 Red Valley abonnerer på andreplasser. Kan komme en ny en her.

12 Lucky Diamond – 8 Steely Queen – 2 Red Valley  Outs: 3 Naasha

 

V5-1:  1 Queen Of Hearts

V5-2:  Alle 8

V5-3:  4-5-6

V5-4:  3-4-10

V5-5:  Alle                           = 648

 

 

V4-1:  6 Airtrix

V4-2:  3-4-10

V4-3:  Alle 9

V4-4:  2-3-4-5-6-8-9-10-12   = 486,-