Reiser med ambisjoner

Skrevet av Thomas Gjelsås,  12.10.2024
Artikkelbilde
Katsumoto var en imponerende vinner av The Heatherworld Cup på Øvrevoll. Søndag er det klart for nytt storløp på Bro Park. Foto: Hesteguiden.com

Jan-Erik Neuroth har hatt en forrykende start på trenerkarrieren. Han har vunnet to Derby og en rekke storløp i Skandinavia. Søndag reiser suksesstreneren til Bro Park for å kjempe om mer heder og ære.

Jan-Erik har sju toåringer i trening. En av dem er Katsumoto som har vist meget lovende takter så langt. Han har kun startet to ganger og reiser til Sverige med fersk seier i The Heatherworld Cup i karakterboka. Nå er det Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris som gjelder. Katsumoto kommer ikke til noe dekket bord på Bro Park. Her møter han blant andre War Bear som kun var slått av gode Crystal Love (Neuroth/Stall Perlen) sist. Han har fått testet Bro og Niels Petersen vil være med å kjempe om seieren. Han sender også Be Curious til start i det store toårsløpet med 225.000 sek i førstepremie. Silja Støren reiser med både Icon Bling og Supernova Bling. Dermed stiller Norge sterkt i årets utgave av Mr Ascot Vinterfavoriternas Pris.

Tilbake til Katsumoto. Jan-Erik har god tro på sin hest. -Det ser veldig bra ut. Han har tatt det forrige løpet kjempefint og er i bra form. Jeg gleder meg til løpet. Om han er god nok til å vinne vet jeg ikke, men jeg håper jo at han skal være med å sloss om det. Det er litt vanskelig å vurdere siden det kun er hans første start og det er første gang vi prøver oss på Bro Park. Jeg vet dermed ikke helt hvordan han går på den banen, men alt ser som sagt bra ut og distansen 1.600 meter skal passe enda bedre enn 1.370 meter. Han skal i alle fall ikke være noe dårligere nå enn i seiersløpet sist, sier Jan-Erik.

 

Imponerende toåringer

Det står mange lovende toåringer i trening på Øvrevoll. Onsdag debuterte Zakopane over samme distanse på imponerende vis. -Sandro De Paiva mente han bare presterte 75 prosent, og jeg må gi han rett i det. Dette er en sen hest, men vi ville teste han nå siden løpet gikk over distansen 1.600 meter. Vi får se om vi tar en tur til Sverige før sesongen er over. Det er Derby neste år som er hovedmålet for denne hesten, uttalte treneren etter løpet.

Søndag tar Jan-Erik også med seg at par andre høyaktuelle hester til Stockholm. Thunder Sea (løp 4/V64-2) starter i Appel Au Maitre Stockholm Fillies & Mares Stakes med 150.000 sek til vinneren. -Hun er i bra form og med et godt løp kan hun gå helt til topps. Den siste hesten vi starter er Imra (løp 7/V64-6). Hun har et tøft løp, men et godt startspor. Klarer hun å utnytte det så er hun trippelaktuell. Det kan bli vanskelig å vinne, men jeg føler ikke det er én hest som stikker seg ut som noen klar vinner her, forteller Neuroth.

 

Øvrige norske til start søndag:

Løp 6 – V64-5 – If He Says So

Løp 6 – Optimus Bling

Løp 7 – V64-6 – Imra

Løp 7 – Lord Mountbatten

Løp 7 – Empress Bling