Hard One To Please i hovedrollen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  05.10.2024
Hard One To Please og Annike Bye Hansen er på seiersjakt i Sverige søndag. Foto: Eirik Stenhaug.

Det er en stor og begivenhetsrik galopphelg. Søndag er det store løp på agendaen i Malmö med jackpot i V64, og norske topphester i hetluften. Samme dag ris fantastiske Prix de l´Arc De Triomphe på Longchamp i Paris. Også her setter nordmenn galoppsporten på kartet.

Hard One To Please har utrolig nok ikke vunnet løp i år, men nå bør sjansen være meget god. Han blir manges banker i spillet. Femåringen som eies av Väsby Häst har vist toppform i sine siste starter og kommer ut i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning (L) over 2.400 meter i V64-1. Her venter 150.000 sek vinneren, og Hard One To Please vant dette løpet også i fjor.

Han tapte med knappest mulig margin i Stockholm Cup International sist, og da sa trener Annike Bye Hansen følgende til ovrevoll.no i etterkant av løpet: - Hesten gjør et kanonløp og avslutter helt strålende. Nå har han gått to veldig gode løp. Det er bare så synd at han ikke får angrepet for fullt litt tidligere. Det oppleves surt å tape på målstreken, for jeg synes egentlig det var hans tur til å vinne nå. Men prestasjonen var kjempebra.

Nå tror vi det er Hard One To Please sin tur til å besøke vinnerpaddocken. Med i løpet er også Seneschal (Jan-Erik Neuroth/Stall EOS) som vant SM med sju lengder og løp godt til fjerde i Stockholm Cup International. Og No Short Cuts (Jan-Erik Neuroth/Stall Perlen) som kommer med dokumentert form gjennom fersk seier på nettopp Jägersro.

Neuroth og Perlen har i tillegg muligheter i Peas And Carrots Mile (V64-3). Det er kun fire hester til start i de to storløpene, men høy kvalitet på de som tar sjansen. I dette løpet venter 135.000 sek vinneren. Topphoppen Mystery Night gjør meget gode løp på Jägersro, men kommer ikke til dekket bord. For å vinne må hun slå blant andre Twirling Ghost som lanseres som banker av galopptips.se.

Se fullstendige tips her:

Silja Støren reiser til Sverige med to hester. Hun starter topphesten Hotline Bling i Malmö Høsthandicap (V64-5), og toåringen Imperial Bling forsøker seg i dagens siste løp. Hun leverte en lovende debut til annen bak Irish Lioness.

Fest i Paris

Stall EOS har starthest under den begivenhetsrike Arc-helgen i Paris. Lørdag starter fireåringen Cassius, trent av Pia Brandt, i Qatar Prix De La Place Des Vosges.

Bente og Magne Jordanger har søndag, sammen med Finn Blichfeldt, Blue Point-sønnen Thiego The First til start i Prix Jean-Luc Lagardere (Gr.1) på selv Prix de l’Arc-dagen i Paris.

William Buick er også i Paris. Vår store verdensstjerne varmer opp med løp i Newmarket lørdag, men sitter på Haya Zark for trener Adrien Fouassier i selve Prix de l´Arc de Triomphe søndag. Han er ikke regnet med seiersmuligheter på forhånd denne gang og er rangert som sistevalg i løpet hos Racing Post, i det som på forhånd er en relativt åpen utgave av Arc. De tre høyest rangerte p.t. er Los Angeles (5/1) (A.P. O´Brian/Ryan Moore), Sosie (5/1) (A. Fabre/Maxime Guyon) og Look De Vega (6/1) (C. & I. Lerner/Ronan Thomas).