Jan-Erik ikke glad for innvendig startspor

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.10.2024
Artikkelbilde
Stall Perlens Downtown Leo har vunnet 7 løp på 24 starter. Han var ubeseiret som 2-åring, på Hesteguidens bilde over vinner Han The Heatherwold Cup med Jan-Erik Neuroth i salen.

Jan-Erik Neuroth er i ferd med å fullføre en supersesong i sitt første år som trener. I dag starter han tre, bl. a. Downtown Leo.  – Innvendig startspor var det verste han kunne få, sier Jan-Erik.

- 1 Soledar (1. løp, Oliver Wilson) og Bay Zone (1. løp, Nora Hagelund Holm) er begge ute for å få løp. De er lengre tilbake enn 2-åringene jeg hadde ute forrige uke. Dette er forberedelsesløp til NM og eventuelt det svenske kriteriet. Det er snakk om to helt ok hester. Soledar skal være foran den andre.

- 1 Downtown Leo (V5-5/V4-3, Oliver Wilson, 10-prosenter i V5 kl. 10.00) har problemer med å gå innvendig. Men han er god nok til å vinne  løpet – så det er sagt. Men da må rytter’n (Oliver Wilson, red. anm.) klare å løse dette. Han må komme seg ut, uttaler Jan-Erik til ovrevoll.no.

Blir championtrener i Sverige
Jan-Erik Neuroth er på vei mot et klart championat i Sverige. Hans hester har løpt inn 5.456.487 svenske kroner så langt, og seiersprosenten er mer enn mektige 36.
Schamyl har med sine fire seire bidratt med drøye tre millioner inn.
Niels Petersen er toer i Sverige med 4.022.653 på konto, Annike Bye Hansen er nummer seks på statistikken.
Det er altså klar norsk galoppdominans i nabolandet.
Jockey Sandro De Paiva, som har hatt sin beste sesong i Skandinavia, er nå på plass i Emiratene for vinteren.
- Det kan fort bli Sandro også neste år. Vi har en gentleman’s agreement, uttaler Jan-Erik som har meldt Ami De Vega i Gruppe 3-løp i Köln den 2. november. - Vi tar avgjørelsen om start mandag 28. oktober, sier han til ovrevoll.no.

* Cathrine Erichsen er årets trenerchampion på Øvrevoll. Hun startet opp som selvstendig trener i 1995 og er den første kvinnelige champion siden Trine Meling i 1985. Cathrine har så langt 3.375.102 kroner på konto. Niels Petersen, med 13 strake championat før 2024, har 2.884.813 uten mulighet til å ta igjen Cathrine.
Den 4. november sender Niels opp mot 16 hester til vinterfilialen på mektige Meydan i Dubai der han vil være det vi kan kalle en lokal trener frem til neste vår.
Hestene reiser bilveien til Amsterdam før flytransport videre til Dubai.


Carlos: - An open race

Han er på vei mot sitt tiende jockeychampionat på Øvrevoll. Det første tok Carlos Lopez, fra Santiago og Bærums Verk, i 2007. Så langt i år har Carlos vunnet 29 løp på Norges eneste galoppbane. Sist søndag vant han storløp på Bro på Niels Petersens War Bear og Lord Mountbatten (Svensk Galopps bilde over). I dag sitter han bl.a. på  3 Cotton Eye Joe (V5-5/V4-3, Niels Petersen trener) i Sølvdivisjonsfinalen over 1600 meter.
Vant i siste start på 2400 meter dirt.
Blir tung favoritt i begge V-spillene. (33-prosenter i V5 kl. 10.00, 46-prosenter i V4).
Men jockey Carlos Lopez er ikke like sikker som spillerne.
Han melder dette til ovrevoll.no i formiddag:
- It is a bit short for «Joe». An open race.

* Cotton Eye Joe har to seire i karrieren; på distansen 1370 gress (debutløpet som 2-åring) og på 2400 dirt i september i år. Ble toer etter Mozart i mai i 2024 på dagens distanse og underlag.

 

- Miss Percy er stallens beste sjanse i dag

Tonje Sørvang (Svensk Galopps bilde over), 18-år og fra Skreia på Østre Toten, tok onsdag karrierens seier nummer ti. Fra et vrient 10. spor satte hun ganske elegant inn Sir Benjamin (Åge Mathisen trener) i amatørløpet på Jägersro.
Nå er hun klar til å møte proffene. Men først et nytt amatørløp på Øvrevoll. Tonje blinker ut Miss Percy som Åge Mathisen-stallens beste sjanse i dag.

- 4 Stormy Defense (2. løp, Anna Pilroth) har startet to ganger. Kom fint på slutten sist. Men jeg tror det er fine penger som gjelder her.

- 1 Warning Shot (V5-3/V4-1) er jeg veldig spent på. Hun er kanskje litt langsom, det er lange steg, og det kan gå for fort på 1100 meter. Dette er en spesiell hest som går og venter litt på de andre. Fleksible blinkers på nå. Hun er fortsatt urutinert etter 14 starter. De to seirene har kommet på 1600 meter. Det er også mye vekt, men da blir jo motstanden deretter.  Og hun vant jo med 68 kilo. Jeg må treffe starten klokkereint. Det er vel Hope And Glory som er hesten å slå her. Jeg håper.

- 2 Norok (V4-4, Willa Synøve Marcussen Schou) er ikke så glad i dirt, men har vunnet på underlaget. Går og spinner litt. Det blir nok å prøve foran og håpe at det holder til mål. Det er ingen annen måte han kan vinne på. Gir seg fort hvis han får press.

- 6 Miss Percy (V4-4, Anna Pilroth) vant sist, Anna gjorde det hun fikk beskjed om. Hun er sterkere i hodet enn Norok, og dette er stallens beste vinnersjanse torsdag. Det kan bli våre to i front i dette løpet uten at de presser hverandre, sier Tonje til ovrevoll.no.   

* Tonje kan mer enn å ri. Hun er også god på utfyllende info. Før løpene den 3. oktober sa hun dette om Miss Percy som vant som et 6. valg: «Hun er egentlig ganske fin. Klokkerein ut av boksen sist, så gikk det litt fort. Ble femte. 1600 meter og blinkers nå og tilbake på dirt. Hun kan vinne med Anna Pilroth».

Lenitha har forventninger
Hun kommer med 5 Black Power (V5-1, Willa Synøve Marcussen Schou, 16-prosenter), og hun kommer med forventninger: - Ja, forventningene er høye. På papiret ser det veldig bra ut, men Black Power er en humørhest. Kapasiteten er det ingen feil på. Han kan springe hvis han vil springe, melder trener Lenita Adolfsson til ovrevoll.no.  

Niels: - Synes alle har sjanse
Petersen-stallen har tre i V5-5/V4-3. Jockey Carlos Lopez kaller det "an open race". Han sitter på 3 Cotton Eye Joe som er en tung 38-prosenter i spillet. Ulrika Holmquist er jockey på 6 Hunters Lullaby (13-prosenter) og Willa Synøve Marcussen Schou rir 9 Miss Wintown (2,9-prosenter) som har vunnet på distanse og underlag.
Hvem er først av disse tre? - Jeg er usikker, synes alle har sjanse, melder Niels Petersen før løpene. 
* Red. anm.: Ut fra denne infoen er Miss Wintown et klart underspill i dag. 

Two Times beste sjansen

Cathrine Erichsen, som blir championtrener, blinker ut 6 Two Times (V5-2, Jacob Johansen, 18-prosenter) som stallens beste sjanse i dag. Dette er en hest hun har ventet på nå. - Må ha et fint løp. Tunge forhold sist, litt enklere motstand nå, sier Cathrine som mener 4 Buckyboy (V5-5/V4-3) "står hyggelig til". - 8 Purple Ace (Jacob Johansen) i samme løp er i fint slag. En sterk hest som ikke skal gå foran, han skal finne rytmen. Skled litt ut av siste sving sist.
12 Airtrix (Jacob Johansen) i V4-4 kan også fort være der. Men startsporene i dag? uttaler Cathrine til ovrevoll.no og lar svaret henge litt i luften... 


OM BANEN I DAG: - Jeg tror banen er bra for frontrunnere. Denne gangen har vi bedre forhold, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no i formiddag.