En strålende 17. mai-fest

17.05.2024
Artikkelbilde
Sticky Chance ©hesteguiden.com

Det ble en fantastisk nasjonaldag på Øvrevoll. Stor sport, masse folk og godvær skapte en perfekt ramme rundt den tradisjonelle galoppdagen. Manuel Martinez ble dagens jockey med hele tre seire. To av dem for trener Silja Støren.

En av dem kom med storfavoritten Sticky Chance (Sigma Gold) i Forsommerløpet for 3-åringer. Den norskoppdrettede hesten skygget lederhesten Devil In Disguise til hestene traff oppløpet. Derfra og inn hadde han full kontroll og avviste sikkert annenhesten Boaz oppunder mål. -Han har innledet sesongen veldig bra med to seire. Forsommerløpet er et løp som er gjevt å vinne. Det ser ut til å bli en god sesong for Sticky Chance, smilte trener Silja Støren.

©hesteguiden.com

 

Aphelios ©hesteguiden.com

Aphelios (Väsby Hest) har vært en snakkhest siden han ble kjøpt inn til Norge. Nå var det klart for debut på Øvrevoll. Elione Chaves tok kontrollen direkte og styrte løpet fra front. Da Aphelios fikk strekke ut på oppløpet vant han meget enkelt – og imponerende – foran stallkameraten Youonlyliveonce. -Dette er jeg veldig fornøyd med. Jeg var litt spent, for han har ikke imponert så mye på sandbanen i trening. Nå var det gress, løpssituasjon og andre forutsetninger. Da viste han hva han er god for og det var deilig. Dobbeltseier til både stall og eier er selvsagt ekstra bra, sa trener Annike Bye Hansen. -Hard One To Please årsdebuterer som planlagt på Klampenborg i København neste helg.

 

Emma Emileen ©hesteguiden.com

Emma Emilleen (Stall Plenty Shares) var med fremme i feltet hele veien. Løpet endte i en duell mellom henne og Optimus Bling. Dog var det liten tvil om at Emma Emilleen skulle vinne. Per-Anders Gråberg hadde fullkontroll i slutffasen og seiersmarginen ble to lengder. -Vi brukte en litt annen taktikk i dag enn i årsdebuten vor hun dro friskt unna i front. Hun gjør et godt løp til seier og dette er en toppstammet hoppe som vi håper å få mye moro med, uttalte trener Cathrine Erichsen. -Vi ser frem til Pramms med Duca di Como søndag. Jeg tror på seier!

 

Nope Never ©hesteguiden.com

Nope Never (Stall Lilleville) kom til start med høye forventinger i ryggen, og han skuffet ikke. Jacob Johansen haiket med bak ledende Stamford Street, før han la hesten i angrep på oppløpet. 3-åringen vant meget enkelt og er definitivt blant favorittene til Norsk Derby. -Det var selvsagt ikke overraskende for meg at han skulle vinne dagens løp, men jeg må si jeg synes han gjorde det på en veldig bra måte. Han skal helst ha lengre distanse og jeg mener det skal være mer å gå på. Nå blir neste start 2000 Guineas på hjemmebane, fortalte trener Are Hyldmo. Stall Lilleville kan også reise til Ascot. De vant nemlig et VIP-bord for 6 personer under en løpsdag på den staselige banen i England. 

 

Buckyboss ©hesteguiden.com

Buckyboss (Buck Racing) hadde en flott fjorårsesong, og årsdebuten bar bud om at mer er i vente. Manuel Martinez disponerte kreftene perfekt underveis. De ble jaktet på av et kobbel av hester på oppløpet, men holdt unna med en snau lengde. Storfavoritten Fredriq Von Soa måtte nøye seg med fjerde. -Det var gøy å se han vinne igjen. Denne prestasjonen må vi være fornøyd med og det er stas å vinne to løp på 17. mai. Nå blir det litt grilling i kveld, før jeg skal ut å kjøre hestebil på vei mot nye oppgaver, sa trener Silja Støren.

 

Simply Minds ©hesteguiden.com

Eliteløpet hadde samlet sterk deltakelse, og vi ble servert et meget spennende oppgjør. Løpet endte opp i en kamp mellom Simply Minds (Hanne Rådstoga), Takeko og Valence. Førstnevnte var sterkest i sluttfasen og seiret med 1,5 lengde. Dermed tok championjockey Manuel Martinez dagens tredje fulltreffer. -Nå er jeg bare veldig glad! Det er to år siden han vant sist på samme dag. Denne hesten gjør alltid sitt beste, og han betyr alt for meg. Årets største mål er Marit Sveaas Minneløp på Derbydagen, sa en rørt amatørtrener Hanne Rådstoga.

 

Clapper ©hesteguiden.com

Clapper (Stall Borgen) viste at seiersløpet i årsdebuten ikke var et blaff. Sandro De Paiva hadde det beste kortet i en virvlende oppløpsfinish, og nestfavoritten vant med en snau lengde foran Red Valley. -Dette var gøy! Jeg var veldig glad når vi vant sist, men det er selvsagt stort å vinne løp på 17. mai. Han får masse kjærlighet og ekstra stell. Nå får vi håpe suksessen fortsetter, fortalte en glad amatørtrener Linn Mangen Hjellnes.

Macjack ©hesteguiden.com

Mackjack (Showjumpers Racing Club) tok årets andre seier I avlsutningsløpet. Dermed har han full pott så langt I 2024. Som sist var det Elione Chaves som red den flotte åtteåringen. Dermed tok også Chaves dagens andre seier foran Amzaan som leverte en fin årsdebut.  -Han vinner ganske enkelt i dag, og Chaves sytret alt fra front. Mackjack kan nok få en ny bra sesong. Nå har det vært en flott 17. mai, oppsummerte Arne O. Karlsen. Dermed ble det tre strake seire for trenere med amatørlisens på en strålende 17. mai.