Tips fredag 17. mai - Gressåpning, V65 og flotte spilleløp

Skrevet av Ola J Jakobsen,  15.05.2024
Artikkelbilde
Sticky Chance ©hesteguiden.com

Gjennom mange år har det vært tradisjon at gressåpningen skjer på selveste nasjonaldagen. I fjor så var dessverre ikke gressbanen skikket til å avholde løp, men i år så ser den veldig bra ut. Vi gleder oss til mange flotte oppgjør denne løpsdagen.

Min banker er soleklar og kommer ut i den første avdelingen. Kommer helt sikkert til å bli dagens største favoritt etter seieren i årsdebuten. Da vant han helenkelt.

 

Løp 1  Eliteløp, 1170 gress

1 Aphelios – 2 Youonlyliveonce – 4 Herewegodandy  Outs: 3 Canmore

 

Løp 2  V65-1   Forsommerløp for 3-Åringer, 1370 gress

6 Sticky Chance leverte en meget god årsdebut. Vant helenkelt og skal vinne dette løpet også. Utfordrerne er uerfarne, og skal ikke være gode nok. Dagens soleklare banker.

6 Sticky Chance – 2 Imra – 5 Devil In Disguise  Outs: 1 Last Orders

 

Løp 3  V65-2   Maidenløp, 1600 gress

Et spennende 3-årsløp hvor flere gjør sin livsdebut. Favoritt i løpet og en hest med mye rutine er 4 Emma Emilleen. Så lenge ut til å gå mot en soleklar seier i årsdebuten, men ble hentet rett oppunder mål. Gikk uansett et godt løp. Skal ha en stor vinnersjanse. 1 Medaglia blir spennende. Kommer fra stallen til Niels Petersen som virkelig er i form. Dette kan være en hest for framtiden, og kan vinne dersom favoritten svikter. Rapportene er positive. 6 Money Mission leverte noen gode løp i fjor uten å vinne. Rapportene her er også positive og det blir spennende å se hvor langt det rekker denne gang. 8 Optimus Bling må levere hvis han skal ha noe å gjøre i de større oppgavene utover sesongen. Snart går toget.

4 Emma Emilleen – 1 Medaglia – 8 Optimus Bling  Outs: 6 Money Mission

 

Løp 4  V65-3   V4-1  Welcome To Ascot Løp, 1600 gress

Et spennende 3-årsløp hvor det starter flere potensielle derbyhester. Min favoritt blir nyimporten 1 Nope Never. Vant i Frankrike i fjor og har slått flere hester som har levert meget gode prestasjoner i etterkant. Ble etteranmeldt til Norsk Derby i januar. Blir ingen banker, men takler han Øvrevoll så kan han fort vinne dette løpet. 4 If He Says So vant på åpningsdagen. Imponerte med en kolossal avslutning. Blir spennende å se om det fortsatt er mer å gå på, jeg tror han er god for 80 pluss i handicap. 6 Schamyl ble årets 2-åring i fjor. Er en hest som vi helt sikkert kommer til å se i større sammenhenger utover sesongen. Spent på om det har vært noen utvikling i vinter. 3 Stamford Street gikk flere gode løp i fjor. Som sistnevnte er jeg spent på om han har utviklet seg mye under vinteren.

1 Nope Never – 4 If He Says So – 6 Schamyl  Outs: 3 Stamford Street

 

Løp 5  V65-4  V4-2   Dickie Dickens Handicap, 1600 dirt

9 Fredriq Von Soa var direkte rå i årsdebuten. Hesten danset oppover oppløpet og var helt overlegen. Fikk 5 kilo for den prestasjonen. Hvor mye det er igjen det vites ikke, men hesten skal uansett være favoritt i dette løpet. 6 Midnight Oil var god sist, vinner snart et løp på Øvrevoll. Kommer fra en stall som er i form. 1 Buckyboss blir spennende å se i årsdebuten. Er på papiret den beste hesten. 5 Fornham St Martin imponerte på sprint sist. Kan vinne et løp som dette hvis alt klaffer.

9 Fredriq Von Soa – 6 Midnight Oil – 5 Fornham St Martin  Outs: 1 Buckyboss

 

Løp 6   V65-5  V4-3  DD-1  Eliteløp, 1600 gress

10 Admiral De Vega er den beste hesten i feltet etter flere gode prestasjoner i fjor. Skal ut og møte flere elitehester og husk at dette er et handicapløp. Skal ut i større oppgaver om ikke altfor lenge og da må han prestere her. Er droppet i handicap, og viser han tallet sitt så vinner han. 1 Prins Valiant startet lite i fjor. Har hatt godt av lang pause og skal være på gang. Større oppgaver venter her også. 5 Simply Minds var positiv i årsdebuten. Kan bedre enn formtallet sitt. Spennende blir det å se bunnvekteren 8 Spinaround. Hesten var ikke mye slått av favoritten i dagens første løp i sin nest siste start. Bærer kun 52 kilo og kan være alt mulig. Ellers er løpet åpent, men flere av hesten bruker som regel trenge et løp eller to for å være der de skal.

10 Admiral De Vega – 1 Prins Valiant – 5 Simply Minds  Outs: 8 Spinaround

 

Løp 7   V65-6   V4-4  DD-2  Denico Handicap, 1100 dirt

En veldig åpen avslutning på V65 omgangen. Her er det mange hester som kan vinne og jeg anbefaler en bred gardering. 1 Stogas Athena var veldig god i årsdebuten. Et perfekt førstespor kan være løsningen. Dette er en hest som fort kan ha noen kilo ekstra og gå på. 8 Hope And Glory vinner ikke ofte løp, men det løsnet sist etter et smart ritt. Kan legge på til to strake. 5 Clapper var litt uheldig i starten sist og tapte litt. Så lenge ut som en vinner, men det buttet på slutten. Er revansjesugen. 3 Queen Of Hearts vinner snart løp, det er bare spørsmål om når.

1 Stogas Athena – 8 Hope And Glory – 3 Queen Of Hearts  Outs: 5 Clapper

 

Løp 8  Dubai Samurai Handicap, 2400 dirt

1 Khatun – 5 Macjack – 2 Flower Power  Outs: 3 Amzaan

 

V65-1:  6 Sticky Chance

V65-2:  1-4

V65-3:  1-3-4

V65-4:  1-5-6-9

V65-5:  1-5-8-10

V65-6:  1-2-3-4-5-8                = 576,-

 

V4-1:  1-3-4

V4-2:  9 Fredriq Von Soa

V4-3:  Alle 10

V4-4:  Alle 10                            =600,-