- Imot? Det må være at P-A detter av!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  30.05.2024
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen har vært i flytsonen siden sesongstart og topper trenerstatistikken så langt. Foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen er formsterk og topper trenerstatistikken. Hun ligner en nøkkeltrener også lørdag. - Leo Boy bør være en vinner i V5-2. - I mot? Det må være at P-A detter av, sier hun friskt. 

  • Da iler vi til med å opplyse om det selvfølgelige; Per-Anders Gråberg detter vanligvis ikke av. Han vant to Bro Park onsdag og topper i Sverige med 12 seire. På Øvrevoll er han toer med fem førsteplasser etter Carlos Lopez som har åpnet forrykende med ni seire så langt. 
  • Tilake til Cathrine. Her er hennes kommentarer til de fem starthestene lørdag:

- 6 Leo Boy (V5-2, Per-Anders Gråberg) virker å utvikle seg fint. Vant fra sport 10 på 1600 meter sist. Bør være en vinner. Imot? Det må være at P-A detter av!

- 3 Boaz (V5-2, Carlos Lopez) er en fin hest i utvikling. Ble toer etter Sticky Chance 17. mai. Blir toer igjen?

- 1 Marcella Bloom (V5-4/V4-2, Per-Anders Gråberg) utvikler seg også fint. Vant på en veldig bra måte på dirt i siste start. Skal ha fordel av gress. Sterk hest som definitivt står distanse. Flere gode her; ikke minst Neuroths Thunder Sea. Men jeg er spent!

- 2 Emma Emilleen (V5-5/V4-3, Per Anders Gråberg) kom fint ut av løpet sist. P-A kjenner henne nå. Simply Minds, som har stått høyere enn nå, er vel hesten å slå her.
* Red. anm.: Emma Emilleen har vært favoritt i spillet i fem løp på rad.

- 6 Kill That Cat (V5-5/V4-3, Nora Hagelund Holm) gikk fint sist og er bra på gress. Men 77 er fortsatt et høyt handicaptall, uttaler Cathrine Erichsen til ovrevoll.no.

 

Jan-Erik: - Alt i alt en bra sjanse

Han vant Tandari Classic med rekordmange fem klassikere som jockey i Skandinavia fjor. Ami De Vega tok tre, Thunder Sea to (se Hesteguidens bilde over) for Jan-Erik Neuroth. Dette var som kjent hans avslutningsår som løpsrytter. Ami De Vega var tiltenkt start 1. juni, men det ble ikke løp til fjorårets Derby-vinner som nå går rett ut i ulvelag i Oslo Cup den 22. juni som 4-åring. Thunder Sea, derimot, tar plass i startboksene lørdag. Stall EOS Hoppeløp har samlet et fint felt med nevnte Thunder Sea som favoritt. – Alt i alt en bra sjanse, sier Jan-Erik til ovrevoll.no

- 1 Marie Elle (1. løp, Nora Hagelund Holm) har bare ett løp i kroppen. Trener ganske fint, trippel er bra her.

- 6 Thunder Sea (V5-4/V4-2, Sandro De Paiva) var bra som toer på Bro på en for kort distanse. Er ikke så rask ut som milerne, og det var snakk om sesongdebut. Også slått av en hest som er god på Bro og distansen. Hadde det vært 2400, kunne det nok ha vært et annet resultat. 63 kilo og 2400 er jo alltid krevende; hun er ikke den største hesten. Men jeg tror hun klarer vekten bra. Litt myk bane skal også være gunstig selv om dette også er en hest som også går på rask bane. Alt i alt en bra sjanse. I Rest My Case er, som jeg ser det, hardest i mot.

- Moka Efti (8. løp, Sandro De Paiva) er ute for  få et løp. Kan kanskje være en Oaks-hest, men hun må først vise hva hun kan. Dette er en veldig sen hest, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.


Internasjonalt i Fegentri
Lørdagen har ellers et internasjonalt tilsnitt på Øvrevoll: To av løpene (V5-1 og V5-3/V4-1) inngår i Fegentri-serien for «inviterte amatørryttere». Det offisielle navnet er «Fegentri World Championship», og de nevnte løpene er såkalte «mixed races» med både kvinnelige og mannlige jockeyer i samme felt.
Taylor Kingsley (USA) og Elin Hedman (Sverige), som begge rir lørdag, har vunnet hvert sitt av i alt fire avviklede løp i Europa så langt. Emilie Finckenhagen er Norges representant.
Hun sitter på Azure World (V5-1) og Thunderboy (V5-3/V4-1), begge er vinnerkandidater i sine respektive løp.