Greenland foran Hard One To Please

Skrevet av Tom W. Johannessen,  25.05.2024
Artikkelbilde
Greenland tok gullet som en 7-oddser i Scandinavian Open Championship. Foto: Burt Seeger

Greenland kom fra Coolmore, til Flemming Velin og hans stall for få dager siden. En veldig god hest som vant Scandinavian Open (Gr.3) på Klampenborg foran Annike Bye Hansens Hard One To Please. 

* Per-Anders Gråberg satt på vinneren og er inne i en flott flytsone på veien mot 2100 seire. 

- Jeg er fornøyd med hesten. Men han fikk et dårlig løp på en ny bane – som absolutt er krevende. Han så jo helt sjokkskadet ut. Men han tok inn sinnsykt med lengder på oppløpet og hadde vært nærmere med et bedre løp. Men det var en god vinner så det er sagt, uttalte trener Annike Bye Hansen til ovrevoll.no i etterkant.

DE SISTE BLE DE FØRSTE: I siste sving lå Greenland (P-A Gråberg) nest sist og Hard One To Please (Elione Chaves) sist i tribunesvingen. De var ener og toer i mål. Foto: Burt Seeger

Behersket Klampenborg og 2400 meter
Seierspremien var 385.000 kroner til en hest som var ny på Klampenborg. Mrs John Magnier/Michael Tabor/Derrick Smith/Westerberg var den tidligere eierkonstellasjonen. Ryktene og forhåndsinfo’n antydet at Greenland var best på 2000 meter og flate baner. Men 4-åringen behersket både Klampenborg og 2400 meter. Og P-A Gråberg behersker det meste; han er bedre enn noen gang på vei mot sin 50. bursdag.
Greenland kom forøvrig fra en tredjeplass i Gruppe 2 på The Curragh i Irland.
Seneschal (Stall EOS) fra Jan-Erik Neuroth ble nummer åtte i Scandinavian Open på en bane og et underlag som ikke er høyt på hans ønskeliste.  

Ellers fra Klampenborg:  
* Amason (Jan-Erik Neuroth/Sandro De Paiva/Stall Perlen) positiv toer i Derbyhåpet.
* Downtown Leo (Jan-Erik Neuroth/Sandro De Paiva/Stall Perlen) ble nummer fire i Copenhagen Golden Mile (L) der King David var tilbake som en vinner, han er nå hos Rikke Rohbach Bonde. (Se Burt Seegers bilde under der King David får seiersklapp av Nicolaj Stott).

* Brigadier fra Bent Olsen vant den danske utgaven av 2000 Guineas og blir nok hesten å slå i Dansk Derby 3. august.

* Hard One To Please, dobbel Derby-vinner med seier i Stockholm Cup som 3-åring, fikk 153.000 norske kroner for lørdagens sølv og nærmer seg nå fire millioner på konto. Stall Väsby Häst AB eier.