Cathrine: "Nå blir hun vanskelig å slå!"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  16.05.2024
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen har hatt en sterk sesongstart. 17. mai sender hun ut åtte hester. Foto: Eirik Stenhaug

Cathrine Erichsen er kledd for fest og førsteplasser. Hun topper trenerstatistikken og ligner en nøkkeltrener også 17. mai. – Emma Emilleen i V65-2 er den beste sjansen, sier hun til ovrevoll.no.

 * Emma Emilleen tapte i debuten for Annike Bye Hansens If He Says So, nå går Emma for gull.   

Her er Cathrine Erichsens kommentarer til starthestene 17. mai

- 4 Boaz (V65-1, Per-Anders Gråberg) har slitt med hoste. Ikke i toppform, men jobber bra nå. En spennende hest.

- 4 Emma Emilleen (V65-2, Per-Anders Gråberg) har gjort jobbene sine, en hest med stor aksjon. Ja, jeg ble litt overrasket da hun tapte sist. Nå blir hun vanskelig å slå!  

- 2 Sir Brego (V65-3/V4-1, Per-Anders Gråberg) var jeg veldig fornøyd med i seiersløpet. Stor galopperende hest som har fordel av gress. Tøffe hester i løpet, jeg er spent.

- 2 Single Cash (V65-4/V4-2, Carlos Lopez) er et spennende talent som vi har jobbet mye med i vinter. Dette er for å komme i gang. Men igjen; dette er bra hest.

- 9 Fredriq Von Soa (V65-4/V4-2, Per-Anders Gråberg) fikk fem kilo for seieren sist i årsdebut. Jeg syns det var strengt. Når det er sagt, han ser stadig fin ut, og jeg håper at han kan ta den femte strake.

- 3 Purple Ace (V65-5/V4-3, Per-Anders Gråberg)
ser veldig fin ut. Ser bedre ut i år enn i fjor, jeg nevner det. Er stor galopperende. Distansen går. Ute i et tøft løp der mange har sjansen.

- 9 Captain Chorus (V65-5/V65-3, Nora Hagelund Holm)
får en gjennomkjøring før Oslo Cup. Det kan fort være litt kort. Men pass litt på, han kan være en outsider. Dette er en god hest.

- 6 Two Times (8. løp, Per-Anders Gråberg)
trengte løpet sist. Mye bedre nå. Regnes, sier Cathrine til ovrevoll.no. 

 

Jan-Erik: «Schamyl er den beste sjansen»

Han har form på stallen og fire starthester 17. mai. – Schamyl er beste sjansen, sier Jan-Erik Neuroth om årets 2-åring i fjor. (Se Eirik Stenhaugs bilde over) Ingen overraskende uttalelse.  Schamyl vant to av fire i fjor, bl. a Kriteriet. Men begge seirene kom på mykt, fredag serverer banemannskap og værguder en langt raskere bane.


- 2 Imra (V65-1, Sandro De Paiva) har vært veldig forkjøla, hun hostet skikkelig. Kommer til å trenge dette løpet. Slåss om en trippelplass, da er vi fornøyd. Vinne? Jeg sier at Imra er en veldig fin hest - og at Sticky Chance ikke er uslåelig i dette løpet.

-2 Mada Mia (V65-2, Sandro De Paiva)
er en ganske fin hest som trenger å få et løp i kroppen. Det kan være litt kort på en for rask bane. Dette er en gjennomkjøring til 1000 Guineas og videre. 

- 7 William Nosto (V65-2,  Nora Hagelund Holm) kommer helt sikkert til å trenge løpet. Matches for de norskfødte løpene.

Schamyl (V65-3/V4-1, Sandro De Paiva)
trener bra, han er veldig god når dirt’en er tung. Jeg forventer at han går et bra løp, er med hele veien og avslutter godt – selv om det nå er en annen type bane enn han har vunnet på. Regnes og er min beste sjanse i et løp med tøffe hester, uttaler Jan-Erik foran 17. mai.  

 

Nathalie Mortensen: «Det er Valence jeg kommer med»

Norges-vennen Nathalie Mortensen svikter aldri og slett ikke på nasjonaldagen.
Hun kommer med tre – og først og fremst veldig velkjente Valence som har vunnet 11 av 44 løp. 8 av dem på favorittbanen Øvrevoll. Men han har ikke vært i vinnerpaddocken siden 2. juni 2022 (se Hesteguidens bilde fra det siste seiersløpet over). Fjoråret ble et smultringår. – Det er Valence jeg kommer med, sier Nathalie om favoritthesten hun er veldig spent på fredag.

- 5 Astron (1. løp, Nathalie Mortensen)
er ute på gress nå. Trener ok, men trenger å komme ned i handicap. Han står høyt.

- 6 Valence (V65-5/V4-3, Nathalie Mortensen)
mistet noe av motivasjonen i fjor. Trener «jättefint», han kjennes mer motivert ut igjen. Men vil han ikke konkurrere, skal han få slippe. Vi får bare se. Jeg tror han vil trenge løpet, og han har stadig litt vinterpels. Men det er jo lov å håpe. Jeg er veldig, veldig spent.

10 Hummingbird (V65-6/V4-4, Mathilde Dupuy)
har jeg ikke hatt så lenge. Men det er veldig trivelig hest som bør kunne hevde seg i denne type selskap. Så får Mathilde få henne til å springe. Men startsporet ble veldig dårlig, sier Nathalie Mortensen til ovrevoll.no.

* Carlos Lopez holder voldsom comeback-form og topper jockeystatistikken med imponerende syv av ti. Per-Anders Gråberg har vunnet fire løp på Øvrevoll så langt i år.  

* Øvrevoll har arrangert løp på 17. mai siden 2001 – med unntak av pandemiåret 2021. Også i 1934, 1935 og 1942 ble det arrangert løp på landets eneste galoppbane på nasjonaldagen.