Are i dag: - Beste sjansen? My French Dream eller Zagora.

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.05.2024
Artikkelbilde
Zagora i vinnerpaddocken, blir det seier igjen torsdag? Foto: Hesteguiden.com

Han har to seire så langt og viste sist frem Nope Never som en spennende Derby-hest. Torsdag starter Are Hyldmo fem. Han blinker ut to av dem.

* - Den beste sjansen? My French Dream (V65-2) eller Zagora (V65-6/V4-4), sier Are til ovrevoll.no.

Her er Ares kommentarer foran torsdagsløpene (internasjonal V65) der 52 hester starter fordelt på syv løp:

- 5 Emmeline (1. løp, Malin Holmberg) har trent masse i startboks, men ble dum i debuten sist. Trenger ytterligere løp.

- 3 Atticus (V65-2, Malin Holmberg) mistet formen etter Derby i fjor. Bomma starten og går ikke på den dirt’en som er nå. Bedre underlag og distanse nå. Lenge siden han har hatt et så fint løp, er en liten outsider.
* Red. anm.: Atticus vant Derby Trial 2. august I fjor. Slo gode Got A Lot fra Søren Jensen i Danmark som en 12-oddser på distansen 2160 meter.   

- 5 My French Dream (V65-2, Sandro De Paiva) var jeg relativt fornøyd med sist som tredje i løpet som ble vunnet av Marcella Bloom. Er forbedret nå. En hest som har hatt trøbbel, bl.a. magesår. Er i orden nå. Brukbar vinnersjanse.

- 5 Azure World (V65-5/V4-3, Benedicte Rånes) ble tatt i starten sist og snubla. Se bort fra det løpet. Kommer ut i veldig åpent handicap. Har for øvrig vunnet på 1370 meter gress, så distansen går.

- 2 Zagora (V65-6/V4-4, Ulrika Holmquist) vant med Elione Chaves sist, han er utelukket torsdag. Gress nå, litt mer ukjent territorium. Kan ha en del å gå på. Begynner det å funke for henne – så står hun lavt, uttaler Are til rikstoto.no.

* Cathrine Erichsen topper trenerstatistikken så langt. Carlos Lopez er best av jockeyene med 7 seire på 17 starter. Carlos vant sitt første løp på Øvrevoll i september i 2002, har blitt ni ganger championjockey og står nå bokført med 559 seire på landets eneste galoppbane. Walter Buick topper med 844 førsteplasser.

 

Nathalie: - Begge kan absolutt vinne!

Nathalie Mortensen er på vei fra Skara til Øvrevoll med fire hester: - Jeg tror mest på Second Try (V65-3/V4-1) og Titanium Carlras (V65-5/V4-3). Kanskje aller mest på den siste hvis han får rett løp. Begge kan absolutt vinne! sier Nathalie til ovrevoll.no.

- 2 Started It All (V65-3/V4-1, Nathalie Mortensen) trener bra, jeg har vært «jättenöjd» med henne nå. Ridd bort sist av meg. Går bra i Norge. Fungerer både på dirt og på gress som nå. Som min andre skal hun gå i rygger. Kan stresse, men med rett løp kan hun duge. Jevn med min andre i løpet, men den ris av Willa (Synøve Marcussen Schou, red. anm.), og hun er en bedre jockey enn meg. Derfor tror jeg mest på den.

- 3 Second Try (V65-3/V4-1, Willa Synøve Marcussen Schou) jobber bra, Willa red henne fint sist. Også en hest som kan stresse, men uansett en fin sjanse.

- 10 Titanium Carlras (V65-5/V4-3, Amanda Brolin)
tapte med hals på Göteborg med Willa på ryggen. Jeg var ekstremt glad for den prestasjonen. Hadde litt vinterpels da. En stor og tung hest som kan henge litt i løpene. Amanda Brolin tar av fire kilo. Hun kommer fra ponnigaloppen og rir ham i trening. se Svensk galopps bilde over; rytter her er Martin Rodriguez

- 10 Strike Eagle (V65-6/V4-4, Nathalie Mortensen)
begynte bra og kunne vunnet nest sist. Trener fint, men har nerver. Jeg er urolig for reisen, så vi får bare se, uttaler Nathalie Mortensen til ovrevoll.no.