Enorm årsdebut av Ami De Vega

Skrevet av Thomas Gjelsås,  22.06.2024
Artikkelbilde
Ami De Vega ©hesteguiden.com

Ami De Vega (Stall Perlen) hadde en fantastisk treårssesong med seieren i Norsk Derby på hjemmebane som det ultimate høydepunktet. Da var det Jan-Erik Neuroth som tok en historisk rytterseier. Nå sendte trener Jan-Erik fireåringen rett ut i Oslo Cup (L) i årsdebut. Han gikk foran hele veien sammen med favoritten Hard One To Please. Sandro De Paiva var offensiv og overtok initiativet rundt den siste svingen. På oppløpet var de i front hele veien og vant med snaue to lengder til en god Hard One To Please. Rett og slett en meget imponerende årdebut! Stall Perlen er både eier og oppdretter av Ami De Vega. -Nå er jeg rørt og dette betyr veldig mye. Sandro ville være med fremme hele veien og fulgte sin taktikk. Han gjør et meget sterkt løp til seier, og resultatene vi har hatt nå må vel vise at vi gjør noe riktig. Det var selvsagt spesielt å se hesten jeg selv red til seier i Norsk Derby, nå vinne Oslo Cup i sin årsdebut, fortalte en stolt trener Jan-Erik Neuroth. Før løpet uttalte treneren til ovrevoll.no at det kan bli start i Tyskland for Ami De Vega. Det kan bli virkelig spennende.

©hesteguiden.com

 

Easywithme ©hesteguiden.com

Easywithme (NP Racing)  var ubeseiret før kveldens løp, og kom rett fra seier i Svenskt 1000 Guineas. Hun ble etteranmeldt til den norske utgaven og skuffet ikke. Empress Bling var i front og så seiersfarlig ut lenge, men mot slutten av løpet sikret Carlos Lopez seg et trygt overtak. Easywithme vant løpet med halvannen lengde foran en god Empress Bling og Chelsea Morning. -Det ble spennende i dag, men heldigvis gikk det vår vei til slutt. Jeg skulle jo egentlig ønsket at noen ville kjøpe henne, men når jeg eier henne selv er det selvsagt en stor bonus at det går så bra. Dette var morsomt, uttalte trener og eier Niels Petersen. Både Petersen og Lopez sikret seg to seire hver under storløpsdagen.

 

Sir Brego ©hesteguiden.com

Vi fikk se et meget spennende oppgjør i Norsk 2000 Guineas. Optimus Bling dro unna i front med følge av favoritten Nope Never. Sistnevnte så meget sterk ut tidlig på oppløpet, men Optimus Bling nektet å gi seg. Bakfra hadde Sandro De Paiva fått opp farten med tredjevalget Sir Brego (Stall Royal), og de var først på streken etter en sterk sluttspurt foran en meget tapper Optimus Bling. Dermed vant Sandro De Paiva to store løp denne lørdagen. -Dette er en meget lovende hest som ikke har gjort noe feil så langt i karrieren. Han var ikke helt heldig underveis i dag, og måten han avslutter løpet på til seier er imponerende. Det blir spennende fremover og dette var veldig gøy både for eierne og meg, sa en glad trener Cathrine Erichsen.

 

Rockofthemountain ©hesteguiden.com

Rockofthemountain (Stall United) lå fint plassert som tredje underveis. Carlos Lopez la den flotte treåringen i angrep innvendig mot oppløpet og avgjorde enkelt. Seiersmarginen ble drøye to lengder ned til stallkameraten Oche Dart som var tapper. -Det er en fin treåring dette her og han gjorde en flott innsats i dag. Ekstra morsomt er det selvsagt når stallen har de to første i mål. Neste oppgave for Rockofthemountain blir trolig et løp på den svenske Derbydagen, fortalte trener Niels Petersen. Han hadde nylig kommet hjem fra en snartur på Royal Ascot. -Jeg setter alltid pris på å se fantastisk galoppsport, smilte Niels.

 

Purple Ace ©hesteguiden.com

Eliteløpet i V65-1 så lenge ut til å ende opp i en duell mellom svenskegjesten Sanary og Youonlyliveonce som gikk i par foran hele veien. Men på oppløpet dukket den norskoppdrettede tøffingen Purple Ace (Team Purple Ace) opp som troll av eske. Per-Anders Gråberg fant luken, smatt frem mellom de to og vant løpet med en drøy lengde. -Jeg sa på forhånd at jeg hadde noen outsidere i kveld. Purple Ace blåste opp veldig sist, men i dag var det bra. Det ble et veldig spennende oppløp, og morsomt at det gikk veien for oss. Det er en tøffing dette her som alltid gjør sitt beste, oppsummerte trener Cathrine Erichsen.

 

Carrara ©hesteguiden.com

Carrara (GU Stables) lå godt plassert rett bak tethestene i NoARK vandrepokal. Argentineren Daniel Marchant la skimmelen i angrep inn mot siste sving og de hadde et tidlig overtak på oppløpet. Det holdt helt hjem foran sterkt avsluttende Away Wit da Fairys og Waikiki. Amatørrytter Daniel Marchant tok karrierens første seier. -Jeg hadde god tro på Carrara i dag, og det var gøy for Daniel å få vinne. Han jobber hos meg og er en del av det gode teamet på stallen. Jeg synes de løste oppgaven fint, uttalte trener Silja Støren.

 

Airtrix ©hesteguiden.com

Lucky Diamond og Lynghonning satte opp et friskt tempo i front i det sjuende løpet, og det straffet dem til slutt. En som tjente på tempoet var Airtrix (Team Finn Kristiansen) som suste inn til en helt overlegen seier med drøyt fire lengder. Per-Anders Gråberg tok kveldens andre seier, mens trener Cathrine Erichsen kunne feire seier nummer tre for kvelden. -Airtrix presterte på sitt beste i kveld og vant jo meget enkelt. Vi er også veldig godt fornøyd med Captain Chorus sin tredjeplass i Oslo Cup. Det kan se ut som stallen er på vei mot godformen nå og det har vært en veldig bra kveld for oss, sa Cathrine Erichsen.

 

Corazon De Leon ©hesteguiden.com

Regnet skyllet ned over Øvrevoll under kveldens siste løp. Det påvirket ikke favoritten Corazon De Leon som tok årets første seier. Manuel Martinez tok sats inn mot svingen og holdt unna for et kobbel av hester på oppløpet. Seiersmarginen ble en lengde ned til Alsimsaam og en tapper Honorah. -Jeg trodde vi hadde muligheten til å vinne i dag og heldigvis holdt det hele veien. To seire til stallen er bra, og jeg er også veldig fornøyd med to annenplasser i Guineas-løpene. Hestene leverte sterke prestasjoner, men det var selvsagt litt synd at det ikke gikk hele veien med en av dem. Uansett er vi godt i rute mot nye store oppgaver, uttalte trener Silja Støren. Spillemessig var det en krevende kveld på Øvrevoll, og utbetalingen for seks rette i V65 ble kr 213.919.