- Nå satser vi på start i 1000 Guineas

Skrevet av Thomas Gjelsås,  13.06.2024
Artikkelbilde
Empress Bling ©hesteguiden.com

Empress Bling (Bling Enterprise) var spilt til stor favoritt i V65-1, og hun skuffet ikke sine tilhengere. Manuel Martinez hadde full kontroll hele veien og forsvant avgårde med drøye tre lengder til en positiv Rocks Giant. -Vi hadde god tro på seier i dag og det var fint å se henne vise frem en del av det hun kan. Det er en toppstammet hoppe som vi selvsagt har forventninger til. Hun har dessverre hatt litt utfordringer med sykdom, men nå ser det ut til å gå rette veien. Vi håper å starte i Guineas på hjemmebane neste lørdag, sa en fornøyd trener Silja Støren.

©hesteguiden.com

 

Hammertime ©hesteguiden.com

Hammertime (Nathalie Mortensen) var kun et sjettevalg i spillet. Nathalie Mortensen tok det pent innledningsvis, avanserte nedover siste langside og leverte et sterkt oppløp. Det holdt til seier foran en tapper Lucky Diamond som holdt på å kontre oppunder mål. -Jeg er så glad for at han fikk ta karrierens første seier. Jeg har vært fornøyd med hesten i trening og hadde derfor visse forhåpninger i dag. Han ble litt lat når han kom foran, men heldigvis holdt det helt hjem, fortalte en lykkelig Nathalie Mortensen. Fireåringen trenes av Annette Stjernstrand.

 

Diggit ©hesteguiden.com

Diggit (Tonje Guttulsrød) var favoritt i V65-3. Den norskoppdrettede fireåringen leverte varene og tok årets første seier. Carlos Lopez er en meget sterk finishrytter og avviste hardt angripende Svenn Anton Nosto oppunder mål. -Han gjør sitt beste og er god til å holde farten lenge. Det er nok det han vinner på i dag. Nå har han gått flere gode løp uten å vinne, så det var gøy å vinne i kveld, oppsummerte amatørtrener, eier og oppdretter Tonje Guttulsrød.

 

Indy Humor ©hesteguiden.com

Det var høy kvalitet på deltakerne i kveldens fjerde løp, og det ble like severdig som forventet. Inn mot oppløpet ledet favoritten Caio Shark, men han ble jaktet på av et kobbel av hester. Sandro De Paiva valgte å gå ytterst i banen med Indy Humor (Stall Perlen), og den flotte femåringen vant med snaue to lengder til en meget tapper Valence. Caio Shark holdt også godt til tredje. -Han har jo vært lovende helt siden han var to år, men det har vært litt utfordringer på veien. Han leverte et bra løp i dag og er litt avhengig av at baneforholdene passer han. Jeg håper hesten skal få en fin sesong, uttalte trener Jan-Erik Neuroth. -Det går veldig bra om dagen. Storløpsseire med hester som Schamyl og Mystery Night er eksempler på at stallhestene er i form. Jeg er veldig spent på å se Ami De Vega i banen igjen, la Jan-Erik til fra vinnerpaddocken.

 

Flower Power ©hesteguiden.com

Flower Power (Stall GM) hadde en flott fjorårssesong, men det var ikke like forventet at hun skulle vinne i kveld. Willa Synøve M. Schou var med foran hele veien med sjettevalget i spillet. Inn mot oppløpet var de i front og holdt trygt unna for angriperne til slutt. -Det var godt å se henne kjempe hele veien til mål og vinne dette løpet. Vi satser på at det blir en ny bra sesong. Året kunne åpnet enda bedre for min del, men vi kommer 

 

Hope and Glory ©hesteguiden.com

Det er ikke så mange hester som starter 100 ganger i karrieren. Når du attpåtil vinner jubileumsløpet så er det selvsagt stor stas. Nettopp det gjorde Hope And Glory (Stall Askim). Malin Holmberg lå i baktroppen, angrep for fullt langt ute i banen på oppløpet og var en lengde foran Express Yourself i mål. -Det er en hedershest som alltid gjør sitt beste. Dette var årets tredje seier. Det virker som hun og jeg er en fin match, smilte rytter Malin Holmberg. Hope And Glory trenes av Hallvard Soma.