-Hun er en hoppe for de større anledninger

Skrevet av Thomas Gjelsås,  01.06.2024
Artikkelbilde
Thunder Sea ©hesteguiden.com

Trener Jan-Erik Neuroth kunne smile godt etter kveldens løp. Sammen med Stall Perlen viste han frem to meget flotte hopper på Damenes Aften. En sommerkveld med mye folk, god stemning og konsert i etterkant for publikum. Sportslig var det mye som varmet, og topphoppa Thunder Sea var strålende vinner av Stall EOS Hoppeløp.

Sandro De Paiva tok det pent innledningsvis og red et taktisk klokt løp. Da han la henne i angrep var det aldri snakk om hvem som skulle vinne. Dermed tok Stall Perlen og Neuroth dagens andre seier. -Det er en veldig god hoppe dette her, og jeg er selvsagt godt fornøyd med henne i dag. Ekstra gøy å vinne løpet til Stall EOS også, som er av stor betydning for stallen vår, fortalte trener Jan-Erik Neuroth etter løpet.

Manuel Martizez ble kveldens jockey med tre seire.

©hesteguiden.com

Simply Minds ©hesteguiden.com

 

Simply Minds (Hanne Rådstoga) har virkelig funnet storformen. Han imponerte ved seiersløpet 17. mai, og var ikke mindre god nå når han gikk til topps med toppvekt 67 kilo. Øvrevoll Hesteeierforenings Handicap ble et løp akkurat slik publikum vil ha det. Et kobbel av hester kjempet om topplassen nedover oppløpet, men Simply Minds viste kjempekreftene sine og vant med en drøy lengde ned til Emma Emilleen. -Nå er han i toppform og jeg synes han virker enda sterkere enn tidligere. Vi har enda større mål senere i år og jeg gleder meg til fortsettelsen. Jeg har sittet i styret i Hesteeierforeningen tidligere og det er stort å vinne sånne løp, sa en glad amatørtrener Hanne Rådstoga.

 

Leo Boy ©hesteguiden.com

Leo Boy (Galaxy Racing) har hele tiden vist at han er et emne til noe stort. Per-Anders Gråberg skygget ledende Karismatic ved inngangen til oppløpet. Derfra og inn tok han kontroll på løpet og holdt unna for Masters Romance som ble toer. -Per-Anders  måtte holde han våken hele veien inn i dag, men hesten gjorde det han skulle og det holdt til sikker seier. Det er en hest som vi har høye forventninger til. Skandinavisk Mesterskap er et naturlig mål, og vi får se om det kan bli tur til Dansk Derby også, uttalte trener Cathrine Erichsen.

 

Express Yourself ©hesteguiden.com

Det første av to løp for Fegentri Wold Champinship – Mixed Race var et løp over 900 meter. Da gikk det selvsagt raskt unna, og løpet endte opp i en duell mellom Express Yourself (Vivika Nilsson og Nasin Naraghi) og Azure World.  Førstnevnte dro klart unna mot mål, og dermed vant amerikanske Taylor Kingsley foran vår egen Emilie Finckenhagen. -Det er veldig gøy å reise rundt og få komme helt til Norge å vinne løp. Jeg har hatt det helt supert her, og dette var gøy, sa en glad Taylor etter løpet. -Jeg er ganske overrasket over at det gikk hele veien og det er vel eneste gang jeg vinner løp med amerikansk rytter, smilte Vivika Nilsson.

 

Good Guy ©hesteguiden.com

Del to av Fegentri World Championship – Mixed Race var et løp over 1.730 meter. Britiske Fletcher Yarham innledet bak med femtevalget Good Guy. De avanserte rundt siste sving, gikk innvendig på oppløpet og avgjorde med snaue to lengder. Emilie Finckenhagen tok en ny annenplass med Thunderboy. -Jeg er fornøyd med både hest og rytter. Dette var en fin seier. Nå er det sol og sommer, og mange spennende løp i vente. Da er livet bra, sa den svenske treneren Tobias Hellgren, som er en populær gjest på Øvrevoll.

 

 

Marie Elle ©hesteguiden.com

Et kvalitativt godt treårsløp innledet kvelden, og Marie Elle (Stall Perlen) stod frem som den beste. Nora Hagelund Holm red et fint løp og avgjorde helenkelt på oppløpet foran Petersen-duoen Stamford Street og Rockofthemountain. -Hun imponerte meg i dag og var faktisk kanskje enda bedre enn forventet. Det er klart vi har forventninger til henne fremover, sa en fornøyd trener Jan-Erik Neuroth.

 

Caio Shark ©hesteguiden.com

Caio Shark (Knut og Atle) tok fullstendig kommandoen i det sjuende løpet/eliteløpet. Manuel Martinez red i front fra start til mål og vant veldig sikkert foran Astron. Dette lover godt for resten av sesongen. -Han er bra denne hesten og vi hadde god tro på han i dag. Normalt er han enda bedre over litt lengre distanse enn i dag. Nå får vi se hvilke oppgaver vi velger fremover. Medeier Atle Walgren og jeg får snakke litt om det, smilte Knut O. Arnesen.

 

Optimus Bling ©hesteguiden.com

Kveldens mest overlegne vinner kom i maidenløpet som avsluttet kvelden. Frankel-sønnen Optimus Bling (Bling Enterprise) ville virkelig vise litt av sitt potensial, og da Manuel Martinez koblet inn turboen suste han unna med mer enn 12 lengder. Dermed tok han kveldens tredje seier med stil. -Han gjorde vikelig det han skulle i dag, og som alle vet kommer det viktigere løp fremover. Miriam og Axel i Bling Enterprise har mange spennende hester i trening hos meg og vi gleder oss til fortsettelsen. Det handler også om mange toåringer som ikke har startet i løp enda, avsluttet en fornøyd trener Silja Støren.