Tips lørdag 22. juni: Revansjesugen Derbyvinner

Skrevet av Ola J Jakobsen,  20.06.2024
Hard One To Please ©hesteguiden.com

Årets hest i Norge i 2022, Hard One To Please skuffet i fjorårets utgave av Oslo Cup. Da var det årsdebut, og det ble et lureløp hvor hesten aldri kom opp til vinneren. Den feilen er jeg sikker på ikke skjer igjen.

Hestens første start i år skjedde i Danmark på Klampenborg og han får mer enn godkjent etter en noe uheldig reise. Han elsker Øvrevoll, det lange oppløpet og en bane som skal passe han perfekt. Hard One To Please blir kveldens banker I V65-4.

Løp 1  Ihla Grande Handicap, 1170 gress

3 Rockofthemountain – 4 Oche Dart – 1 Broxx Carlras  Outs: 5 Canmore

Løp 2  Tattersalls Norsk 1000 Guineas, 1600 gress

3 Easywithme har vunnet tre av tre starter i år. De to første gangene vant hun i enkelt selskap, mens hun i sin siste start vant den svenske utgaven av dette løpet. Måten hun vant på var imponerende. Hun kan fortsatt ha en del å gå på og hun er absolutt hesten å slå. 2 Chelsea Morning var kun slått av favoritten sist. Er revansjesugen og er mer en god nok til å vinne. 1 Empress Bling var god I sitt seiersløp. Må uansett forbedre seg et par hakk dersom hun skal for å vinne dette. 5 Imra blir bare bedre og bedre. Var ikke mye slått av duoen til trener Petersen på Bro Park.  Dette er en hest som kommer til å tjene gode penger i år. Blir ikke overrasket om hun vinner dette løpet. 5 Marie Elle skuffet meg sist etter å ha vært meget god i sitt seiersløp. Jeg velger å se bort ifra løpet i Sverige da hun kan bedre enn den prestasjonen. 6 Rosalina fikk for mye å jobbe med I sin forrige start. Det ble for langt fram. Avsluttet greit. Må uansett være kraftig forbedret for å vinne et løp som dette

3 Easywithme – 2 Chelsea Morning – 4 Imra  Outs: 1 Empress Bling

Løp 3  V65-1  Eliteløp, 1370 gress

3 Youonlyliveonce kommer til å få en like fin sesong som han hadde i fjor. Radet opp topp plasseringer gjennom hele sesongen. I år har han levert to gode prestasjoner og han viser at han er i form. Blir helt klart hesten å slå. 2 Sanary startet ikke i fjor. Årsdebuten etter lang pause var over all forventning. Har vunnet løp på Øvrevoll og trives på banen. Spent på hva han skal prestere nå. 4 Herewegodandy er ingen seiersmaskin, men glimter til innimellom. Løpet sist var OK, ikke noe mer enn det. Må opp til gammel form for å vinne et løp som dette. Gir meg ikke på 6 Spinaround. Bunnvekt og kortere distanse kan være et pluss.

3 Youonlyliveonce – 2 Sanary – 6 Spinaround  Outs: 4 Herewegodandy

Løp 4  V65-2  Noark Vandrepokal, 1980 gress

8 Midnight Oil har levert fire gode løp I år uten å vinne.  Årets første kan fort komme her. 1 Away Wit da Fairys leverer sjelden et dårlig løp. Synes hestens prestasjon sist var såpass god at jeg tror han ender i striden. 5 Atticus er droppet mye i handicap. På besteform så vinner han dette løpet, men det er lenge siden vi har sett noen gode resultater. Løpets store outsider. 3 Carrara skuffet meg noe sist etter den gode prestasjonen gangen før. Løpet bør garderes.

8 Midnight Oil – 1 Away Wit da Fairys – 3 Carrara  Outs: 5 Atticus

Løp 5  V65-3  V4-1  Norsk 2000 Guineas, 1600 gress

Dette tror jeg blir et oppgjør mellom 1 Nope Never og 8 Lord Mountbatten. Setter 1 Nope Never først da jeg synes han var meget god sist. Slo en såpass god hest som Schamyl, og det sier sitt.  Tar med kun en hest til på V65 spillet, 8 Lord Mountbatten. Elsker Øvrevoll og prestasjonen sist på Jægersro var meget bra. Større oppgaver venter. Kan fort være trener Petersens sterkeste kort i Norsk Derby i august.

1 Nope Never – 8 Lord Mountbatten – 7 Stamford Street  Outs: 3 Aurinko

Løp 6  V65-4  V4-2  Oslo Cup, 2400 gress

4 Hard One To Please gikk meget godt i Scandinavian Open i slutten av mai hvor han ble nr to. Dette var også hestens årsdebut.  Med løp I kroppen så tror jeg han vinner dette løpet. Verst imot tror jeg blir 1 Slava Ukraini. Hesten har aldri tapt på Øvrevoll og han har levert to solide løp i Skandinavia i år. Er absolutt en hest for framtiden. 3 Go On Carlras er en topphoppe som har slått hingstene før. Hennes siste start er en kanonprestasjon. Er nok den beste hoppen vi har i Skandinavia. Spent på 5 Ami De Vega og årsdebut. Blir kun en liten outsider

4 Hard On To Please – 1 Slava Ukraini – 5 Ami De Vega  Outs: 3 Go On Carlras

Løp 7  V65-5  V4-3  DD-1  Ingvild Handicap, 1730 gress

10 Hope And Glory kan fort bli årets mestseirende hest på Øvrevoll. Hun har levert bedre enn noen gang og rader opp seire. Får hun ligge på vent så avslutter hun i overlydsfart. 1 Lucky Diamond drar nytte av fire kilo lettelse. Viste stor forbedring sist. 6 Red Valley går gode løp uten å vinne. Kommer årets første her? 7 Svenn Anton Nosto leverte karriere beste i sin forrige start. Ser ut til å trives bedre på gress. Forbedrer han seg noen kilo her så kan han vinne et åpent løp.

10 Hope And Glory – 1 Lucky Diamond – 7 Svenn Anton Nosto  Outs: 6 Red Valley

Løp 8  V65-6  V4-4  DD-2  Itchica Handicap, 1370 gress

Avslutningen er av det vanskelige slaget. Her må det garderes så mye lommeboka tillater. 11 Corazon De Leon var ikke mye slått sist og viste at toppformen er rett rundt hjørnet. Vil igjen gå et godt løp. 9 Kill That Cat synes jeg gikk et godt løp sist. Drar fordel av 4 kilo lettelse og kan fort ta årets første her. 3 Fornham St Martin går sjelden et dårlig løp. Må krysses tidlig. 13 Alsimsaam trives på Øvrevoll. Får han fronten tidlig så kan han lede hele veien. Vinner løpet på gammel besteform. 12 Pinerolo går på det jevne. Var litt stum i avslutningen sist, kan bedre.