Oppkalt etter Haaland, spill mot ett mål!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  15.06.2024
Artikkelbilde
Her er The Strikin Viking på breeze up. Prislapp: 65.000 guineas. Foto: Middleham Park

Han er oppkalt etter Erling Braut Haaland. Lørdag debuterte The Strikin Viking på York. Det ble spill mot ett mål for 2-åringen til Middleham Park Racing.


Distansen var 1200 meter, og The Strikin Viking var «full of running» hele veien. Syndikatet bak hesten vrimler av Manchester City-fans – for å sette det litt på spissen. Racing manager Tim Palin er frontmann. Han sier til Racing Post at de har «spart» navnet til den rette hesten. Nå har den kommet, prisen var 65.000 guineas på breeze-up, Kevin Ryan trener.



City-hester fra Middleham Park
York er ikke kjent for å være den letteste banen å debutere på, men for å sitere Tim Palin til Racing Post før løpet; «Just like his namesake, the horse has a great physique and a great mind». For øvrig har Middleham Park Racing hatt andre hester med klare City-referanser tidligere; De Bruyne Horse, Sergeant Pep, Blueflagflying og Ninetythreetwenty. Den siste etter Sergio Aguero-målet mot QPR som sikret tittelen i 2012.



Milliardmann uten EM
Det har som kjent blitt fire Premier League-titler på rad for City nå. To med Erling Braut Haaland, født i Leeds ikke veldig langt fra York. Haaland, som har blitt toppscorer i Premier League de to siste sesongene, har nå fått en prislapp av Transfermarkt på svimlende 2,12 milliarder kroner. Men EM ser han, som sine norske lagkamerater, på TV. Flere av City-kompisene er imidlertid med, i morgen søndag er Phil Foden sentral når England åpner mot Serbia.
Så gjenstår å se hvor sentral The Strikin Viking blir, på skjermdumpen over fra Racing TV er han overlegen sammen med jockey Tom Eaves på York lørdag. Debuten til åtte ganger pengene var lovende.

* Mer City og racing: Mick Channon er mest kjent som Southampton-spiller, men eks-galopptrener Channon var også innom Manchester City i en karriere med 21 scoringer på 46 landskamper for «Three Lions» på 70-tallet. Han trente Lahaleeb som var William Buicks første Gruppe 1-vinner tilbake i 2009. William har nå 98 Gruppe 1-triumfer og nærmer seg et jubileum som kan komme på Royal Ascot i neste uke.