Ny Perlen-seier til Master Zone

Skrevet av Tom W. Johannessen,  12.06.2024
Artikkelbilde
I vinnerpaddocken igjen: Master Zone på Jägersro onsdag; Hans-Inge Larsen til venstre, P-A Gråberg i salen. Foto: Stefan Olsson/Svensk Galopp

Stall Perlens Master Zone har funnet vinnerformen. I onsdagens lunsj på Jägersro (V4-3) vant 4-åringen veldig lett et Guldhandicap etter et signaturritt av Per-Anders Gråberg.


P-A fant sin mer eller mindre faste plass i lederryggen. Luken kom som vanlig, og Master Zone paraderte inn til seier seks tideler foran Røde Baronen.  

To på rad
Hans-Inge Larsen har nå treneransvaret for Master Zone som var en Neuroth-hest med et spennende rykte foran fjorårets 3-årssesong. Seieren i Kriteriet i Sverige som 2-åring (Jan-Erik Neuroth red) bidro til dette. Men 3-årssesongen ble ingen suksess. Nå er Master Zone tilbake i noe som ligner 2-årsutgaven. To seire på rad, og fortsettelse vil følge.

Chaves topper i Skandinavia
Per-Anders Gråberg holder seg i en ganske evigvarende flytsone, 49-åringen (han fyller 50 den 19. juli) fra Stockholm vant også med Nina Lindberg Lensviks (tre trenerseire og full pott) Untold på Jägersro.
Elione Chaves fikk med seg én seier med Lamborghini BF (Fredrik Reuterskiöld, 80 i handicap) som var totalt overlegen i et 3-årsløp.
Chaves topper i Sverige med 15 seire, han er foran P-A på flere andreplasser. Chaves er også best i Skandinavia så langt med 26 triumfer i 2024. Carlos Lopez har 23.

* For øvrig; trenerstatistikken i Sverige nå er hyggelig lesning sett med norske galoppøyne: Niels Petersen topper, Jan-Erik Neuroth er treer. Easywithme er hesten som har løpt inn mest penger så langt i Sverige i år.

Murphy rykker
I England har nå Oisin Murphy gjort ett rykk. Han vant tre løp tirsdag, har nå 41 seire på 172 starter og meget sterke 24 i seiersprosent. Murphy ble champion i England i 2019, ’20 og ’21.
William Buick, som gikk til topps i 2022 og ’23,  er foreløpig nummer fem på statistikken med 21 førsteplasser og 19 i seiersprosent. William er toer på pengene i England, her topper jockeyen som er nummer 40 (!) på statistikken; Ryan Moore. Derby-triumfen drar naturlig nok opp; Moore har ridd inn 20,7 millioner så langt i løpene som inngår i championatkampen.  

* I Frankrike topper Maxime Guyon med 113 besøk i vinnerpaddocken og 59,4 norske millioner innridd så langt.

Treer på verdensstatistikken
Eiksmarkas stjernejockey William Buick er for øvrig høyere opp på den uoffisielle verdensstatistikken enn han er i England i øyeblikket. James McDonald (Australia, egentlig fra New Zealand) leder ganske klart foran Ryan Moore og William. Her inngår de 100 viktigste Gruppe 1-løpene på verdensbasis. McDonald har tatt med seg seks av disse i 2024, William har tre. Alt i alt har William Buick nå vunnet 98 Gruppe 1-løp siden 2009; det nærmer seg altså et jubileum.