Norsk jubel på Jägersro

Skrevet av Thomas Gjelsås,  02.06.2024
Artikkelbilde
Det var vært en pefekt galopphelg for Jan-Erik Neuroth. Søndag vant Schamyl Voterlöpning på Jägersro i Malmö. Foto: Svensk Galopp

Det ble en perfekt norsk søndag i Malmö. Schamyl (Stall Petterøe´s Mix) vant Voterlöpning for Jan-Erik Neuroth. I tillegg vant If He Says So (Väsby Hest) Derby Trial for trener Annike Bye Hansen. Lord Mountbatten og Youonlyliveonce løp begge godt til sølv.

Schamyl avsluttet feltet, men ble med Lord Mountbatten i angrep ned siste langside i Voterlöpning. Det var disse to som gjorde opp, men Schamyl var den klart sterkeste i sluttfasen og vant kontrollert. Norske Kjell Hroar endte i baktroppen denne gang. Scamyl fikk med seg en halv million kroner for storløpsseieren.

-Det var litt dramatikk når han stresset seg opp en del før start. Sandro De Paiva løste oppgaven bra og nå er jeg veldig glad. Planen var å la de andre gjøre jobben og ta dem til slutt. Han har et langt steg, utvikler seg fint og dagens løp var veldig bra. Vi får se om vi rekker et løp til før Derby. Jeg må si det gir et skikkelig kick å se løpet fra sidelinjen også, oppsummerte en lykkelig trener Jan-Erik Neuroth etter en panghelg på galoppbanen.

If He Says So viste klasse allerede i debuten på Øvrevoll. I dag var det opp til bevis i Svenskt Derby Trial. Han skuffet ikke og leverte en kruttsterk spurt til seier med en snau lengde for Elione Chaves. Hardt betrodde Exit To The Moon var lenge med i tetkampen, men måtte nøye seg med fjerde. Seieren var verdt 126.000 kroner.

-Det var utrolig deilig å se han levere så bra i dag. Alt jeg tenkte viste han meg egentlig i dette løpet. Jeg visste at han skal ha mer distanse, han er amerikanskfødt og god på dirt. Nå skal vi være med i Svenskt Derby, det er planen! Jeg synes han viste kvalitet i dag. Han er uerfaren, lå i spruten, men løste alt på en veldig bra måte. Han er fortsatt valpete, men viste hjerte og nå er jeg bare veldig fornøyd. Jeg har alltid hatt tro på hesten, han vokser med oppgavene og er her det mer utvikling, sa en happy Annike Bye Hansen.

Hva med Youonlyliveonce som ble nummer to i sitt løp?

-Han gikk et toppløp til annenplass. Like viktig var det at vi fikk en bra test på 1.200 meter her på Jägersro, for han er meldt til Zawawi Cup, så det var perfekt.