Mer Girl Power, fire til Alina Öhgren!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  26.06.2024
Artikkelbilde
Alina Öhgren vant fire løp onsdag og er nå treer i Sverige. Foto: Svensk Galopp

 Tirsdag, på Bro Park, vant Ulrika Holmquist fire løp. Onsdag var det Alina Öhgrens tur: Hun kom, så og vant på Göteborg: Fire på stripe, flere løp red hun ikke.

 
Alina (23) var dermed ubeseiret og kunne juble for sin beste dag på hesteryggen: - Det var første gangen jeg vant fire på én løpsdag. Etter tre seire hadde jeg veldig lyst til å vinne det fjerde! Jeg visste jeg hadde god sjanse med Moojim (se Svensk Galopps bilde under), sa Alina til ovrevoll.no i etterkant.

Treer i Sverige
Hun jobber for Patrick Wahl, det har hun gjort i to og et halvt år, også da hun var lærling.  Ambisjoner videre?
- Jeg rir jo mye handicapløp. Det hadde vært gøy å få sjanser i flere fine løp, sier Alina som gjorde veldig god reklame for egne ferdigheter onsdag.
Hun har nå vunnet 84 løp i karrieren og klatret til tredje på den svenske jockeystatistikken i 2024.
Elione Chaves har 20, P-A Gråberg 16 og nå Alina 13 førsteplasser på 50 ritt. Sistnevnte har da 26 i seiersprosent, best i Topp-10.

* To av Alinas førsteplasser onsdag var i Ole Larsen Young Riders-serien som hun nå leder foran Nora Hagelund Holm.

* Norlando (eier: Norwegian Racehorse Breeding AS), fra Åge Mathisen, vant på Gøteborg for Tonje Sørvang som red et velberegnet løp på hesten som vant for første gang i den 12. starten. Se Svensk Galopps bilde under.  Amatørrytter Tonje tok sin femte seier. Hun har tidligere vunnet på Sir Benjamin, Norok, Laoch Liath og Honorah.


* Samtlige syv løp på Göteborg onsdag ble vunnet av kvinnelige ryttere.