Frida til 13 ganger pengene på Saint-Cloud!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  11.06.2024
Artikkelbilde
STORT FELT, FRIDA FØRST: Frida Valle Skar har satt inn Klassic Precieux i Prix de Montesson med 92.000 norske kroner i førstepremie. Foto: Skjermdump/Equidia

Frida Valle Skar kjører på.Tidlig tirsdag kveld hadde hun ett ritt på Saint-Cloud, banen med panorama-utsikt vest i Paris: Seier til 13 ganger pengene i Prix de Montesson på Klassic Precieux.


Frida (26) holdt 4-årige Klassic Precieux effektivt i gang i en tøff finish der jockeyene Stephane Pasquier og Tony Piccone var toer og treer. Disse har henholdsvis 38 og 51 seire i Frankrike i år, altså ingen nybegynnere. Det er heller ikke Frida fra Malm i Nord-Trøndelag. Hun tok tirsdag årets seier nummer 18 og var nummer 36 på den franske jockeystatistikken før løpet. Fem kvinnelige ryttere er foran Frida på statistikken så langt.

14 millioner ridd inn i fjor
Hun er per nå så vidt foran sitt eget seiersantall fra fjoråret - på samme tid. I 2023 red hun inn drøye 14 millioner norske kroner i premiepenger. Dette duger veldig godt med sammenlignbare tall i Skandinavia.
Men det er ikke feil å påstå at Frida går litt under radaren i Norge. Det har hun imidlertid ikke gjort i den store franske galoppsporten med over 10.000 registrerte galopphester.

Quinté-triumf i januar
- Min største seier, sa Frida (se bildet under) til ovrevoll.no etter den første quinté-seieren i januar i år. (5+ også i Norge). - Vi hadde vel det meste mot oss i Deauville. Startboks 16; Leopardiccio stod til nesten 30 i odds. Vi lå ved siden av leder’n og han tok i mot alle. Jeg var ikke sikker, men det ble en kjempeliten nese på foto! kommenterte hun i etterkant den gang.

* Førsteplass nummer én i Frankrike kom på Danarosa i september 2018. Seiersantallet på Øvrevoll i 2016 stoppet på tre (Borzakovski, Ingvild og Tookwino). Onsdag har hun seks oppsitt på Hippodrome de Compiegne, torsdag tre ritt på Hippodrome de Strasbourg-Hoerdt en to-timers togtur fra Paris med TGV.
Med andre ord travle dager i vente for Frida, ofte «Valeskar» på høytaleren.

* Kl. 13.55 i dag onsdag rir Frida 12 True Value i 5+-løpet kl. 13.55. Vises på RD. True Value var en 21-oddser kl. 10.00 onsdag. Frida vant med hesten i siste start i mars. - Dette er et litt tøft løp. Hun har allerede vunnet tre i år og ligger litt høyt i formtall. Kan få premie om alt går veldig bra, men tøft å vinne, sier Frida til ovrevoll.no før løpet i dag.