To favoritter fra Annike på Göteborg

Skrevet av Tom W. Johannessen,  15.06.2024
Artikkelbilde
Annike Bye Hansen har 16 hester på stallen; to starter på Göteborg søndag. Neste lørdag er det klart for Oslo Cup med Hard One To Please fra Väsby Häst og Annike. Foto: Hesteguiden.com

Annike Bye Hansen tar turen til Göteborg søndag med to hester. Begge starter i jerndivisjonsløpløp – og begge blir favoritter i jackpotomgangen.

- 6 Catch A Dream (V64-1, Elione Chaves, 35-prosenter lørdag kl. 12.00) prøver lengre distanse i det som er et dårlig løp. Han må vise at han er en galopphest nå, men jeg skal se det først. Har ikke overbevist verken i trening eller løp.

- 1 Run for Justice (V64-4, Elione Chaves,50-prosenter lørdag kl. 12.00) gikk ganske bra sist på altfor kort. Her har jeg helt klart vinnerambisjoner, sier Annike Bye Hansen til ovrevoll.no.

* Annike melder ellers «alt vel» på vegne av to av stallens topphester, Hard One To Please og If He Says So, begge eid av Väsby Häst AB.

Stjernefasit
Hard One To Please vant Sveaas i fjor. Året før var han strålende vinner av Svenskt og Norsk Derby – og Stockholm Cup som 3-åring. Fire forskjellige jockeyer satt på hesten som nå er fem år i de fire nevnte seiersløpene. Fasiten så langt viser 6 seire på 13 starter og nesten 4 millioner på konto.

Takler tung bane
- Chaves var veldig fornøyd med ham i en jobb fredag. Tung bane på Oslo Cup gjør ikke noe. Han vant på tungt på Derby-dagen i fjor, sier Annike om hesten som kommer fra en andreplass i Scandinavian Open etter et langtfra optimalt løp. Flemming Velins Greenland vant det løpet som etteranmeldt; den er ikke meldt på Øvrevoll neste lørdag.

En bra Derby-kandidat

3-årige If He Says So, USA-født, er ubeseiret på dirt og var en imponerende vinner i Svenskt Derby Trial for Elione Chaves (se Svensk Galopps bilde over) i siste start. – Jeg føler at vi har en bra Derby-kandidat på Jägersro 14. juli. Han løp i spruten sist og brydde seg ikke om det, oppsummerer Annike.