Flere strålende lunsjvinnere

Skrevet av Thomas Gjelsås,  03.07.2024
Artikkelbilde
Greycious Girl

Onsdagens lunsjgalopp bød på mange godbiter. Ni løp, spennende oppløp og noen sportslige prestasjoner som varmet. Spillmessig ble det pene utbetalinger og hyggelige feriepenger for dagens vinnere.

Greycious Girl (Stall Fredbo) lå godt plassert hele veien for Elione Chaves. Han skygget tethestene inn mot oppløpet, og satte inn angrepet direkte. Grecious Girl spurtet friskt og vant med 4,5 lengder ned til annenhesten Red Valley. -Hun gjør et godt løp i dag og har hatt litt pause siden hun har slitt med litt sykdom. Avslutningen til seier i dag var meget solid. Det står bra til på stallen om dagen og vi har fått inn noen nye spennende hester, sa en fornøyd trener Tina Smith.

Amzaan

Både Amzaan (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) lå helt sist underveis. På oppløpet angrep førstnevnte langt ute i banen etter at Carlos Lopez fant fritt frem på oppløpet, mens My French Dream gikk innvendig. Toppstammede Amzaan vant med en snau lengde foran Hyldmo-duoen Atticus og My French Dream. -Jeg sa på forhånd at dette var min beste sjanse i dag. Tidlig på oppløpet lurte jeg veldig på hva Carlos drev med, men han hadde kontroll og fant frem i tide. Både jeg og medeier Lars Arne Larsen er glade i både hest og champagne, så nå får vi feire litt, smilte Knut O. Arnesen etter løpet.

 

Pinerolo

Pinerolo (Stall Bonne Nuit) avlsluttet feltet, smøg frem inn mot oppløpet og Carlos Lopez fant fritt frem i rett tid. Da spurtet Pinerolo friskt og avgjorde med 1,5 lengder ned til annenhesten Klint. Dermed tok sjuendevalget årets første seier for eier og oppdretter Stall Bonne Nuit. -Carlos red perfekt og Pinerolo viste litt av det han kan. Han har vært til salg en stund, så vi får se hvordan fremtiden blir. I dag var han solid. Alt har ikke gått på skinner for stallen i det siste, men vi satser på full uttelling nå mot de store og viktige løpene som kommer, fortalte trener Niels Petersen.

 

Hall Of Fame

Hall Of Fame (Yasmine Nilsson) var med fremme hele veien for Engla Tunmar. Tolvåringen fikk litt trøtte bein mot mål, men holdt unna for meget godt avsluttende Queen Of Hearts i sprintdelen av Ole Larsen Young Riders Championship. Dermed ble det svensk seier, og Engla Tunmar fulgte opp sine to seire fra Bro Park tirsdag på beste vis. -Hun red et flott løp med hesten. Det er klart han er tolv år og får lov til å kjenne på at han blir litt sliten mot mål. Det var artig å komme til Norge å vinne løp. Selv har jeg tre hester som jeg holder på med til daglig, sa amatørtrener og eier Yasmine Nilsson.

 

Domdiggida Bling ©hesteguiden.com

Det er alltid ekstra spennende når toåringene kommer ut i banen. Vi fikk se et kvalitativt godt toårsløp, med Domdiggida Bling (Bling Enterprise) som hesten med stort uropstegn! Manuel Martinez tok kontroll på løpet fra start, og den flotte skimmel hoppen stakk unna med mer enn tre enkle lengder ned til stallkameraten Icon Bling. Crystal Love gjorde også et godt inntrykk som tredje. -Det er alltid litt vanskelig å vite hvordan man ligger an i forhold til sine konkurrenter, men jeg hadde veldig god tro på Domdiggida Bling. Hun er en personlig favoritt for meg! At Icon blir nummer to er selvsagt ekstra gøy. Jeg tror vi skal få noen spennende måneder fremover for hestene på stallen nå, oppsummerte trener Silja Støren.

 

Fort Dodge ©hesteguiden.com

Fort Dodge (Tobias Hellgren, WM Racing, Petter Wallin) stod for en imponerende prestasjon i det sjette løpet. Han avvæpnet enkelt Honorah og Oche Dart oppunder mål for Anna Pilroth. Fireåringen, som er trent av Tobias Hellgren, så ut til å komme i mål med mye krefter spart. -Han er en herlig hest og det er ikke ofte du ser noen kontrollere løpet så mye oppunder mål på 900 meter. Han har alltid vært lovende, men har hatt en del utur i karrieren. Nå ser det virkelig bra ut, sa rytter Anna Pilroth.

 

Svenn Anton Nosto ©hesteguiden.com

Svenn Anton Nosto (S. Holm, M. Adler, S. Østerblom, A. Adler) fikk et pent løp av Nora Hagelund Holm. Hun smøg med og var i angrepsposisjon inn mot oppløpet. Derfra og inn ble det enkelt, og den norskoppdrettede fireåringen vant med fire lengder. -Nora red et fint løp og hesten var bra i dag. Det er selvsagt ekstra gøy med eget oppdrett, og med Nora på ryggen. Hun ble tatt godt i mot av ponnigaloppen her på Øvrevoll, og siden den gang har det gått veldig bra. Det er klart jeg er stolt av det, fortalte en tilfreds medeier og trener Steinar Holm.

 

Simply Minds ©hesteguiden.com

Simply Minds (Hanne Rådstoga) var godt med fra start og skygget tethesten Macjack inn mot oppløpet. Hestene spredte seg utover hele gressteppet og det var lenge et spennende oppløp, før den italienske lærlingen Lorenzo Putzulu avgjorde til sin fordel. Simply Minds leverte et sterkt løp til seier en drøy lengde foran gode Caio Shark. -Jeg tror aldri han har vært bedre enn nå. I dag gjør han rett og slett et meget sterkt løp. Målet er Marit Sveaas Minneløp, og nå må jeg tenke nøye gjennom hvilket løp jeg skal velge før det, uttalte en glad eier og amatørtrener Hanne Rådstoga.

 

Triple Treat ©hesteguiden.com

Starten var alt annet enn bra, men avslutningen var forrykende for Triple Treat (Stall Trick or Treat). Lorenzo Putzulu tapte flere lengder til feltet innledningsvis, og på oppløpet så det ut til at seierskampen skulle stå mellom Ama Dablam og Run For Justice. Men bakfra kom Triple Treat i overlydsfart og nådde akkurat frem på målstreken for Putzulu som dermed vant to løp. -Det var overraskende at hun vant i dag. Vi har jobbet veldig mye med henne, men det gikk ikke bra fra start likevel. Hun har søsken som er veldig bra, og vi så jo i dag han hun har kapasitet. Det er lovende for veien videre, sa trener Niels Petersen etter dagens andre seier.