Niels tok seier nummer 500

Skrevet av Thomas Gjelsås,  25.07.2024
Artikkelbilde
Wassim ©hesteguiden.com

Det begynner å bli en meget innholdsrik karriere for trener for Niels Petersen som jakter sitt 14. strake trenerchampionat på hjemmebane. Torsdag tok han sin 500. trenerseier på Øvrevoll. Vi gratulerer!

Jubileumshesten ble toåringen Wassim (Mme Fernande) som enkelt tok seg av innledningsløpet for skandinaviskoppdrettede. Elione Chaves lå pent plassert hele veien, og han koblet et sikkert grep på oppløpet. Wassim gjorde et tillitvekkende inntrykk og vant lett med mer enn to lengder. -Det er en fin hest som vi har forventninger til. Det er snakk om en kompakt og fin type, og måten han vant på i dag lover godt. 500 vinnere på Øvrevoll er et stort tall, og jeg har hatt mange gode eiere og flinke ansatte som jeg må få takke. Det har vært mange høydepunkter, men jeg må nevne hester som Square de Luynes og Bank Of Burden. Men det har vært veldig mange fine vinnere, sa en fornøyd trener Niels Petersen.

©hesteguiden.com

 

 

 

 


Tambora Queen ©hesteguiden.com

Tambora Queen (Stall RH) var ikke blant de mest betrodde på forhånd. Sandro De Paiva var i front i god tid før svingen, og fra den posisjonen holdt det helt hjem. Det så tøft ut midtveis på oppløpet, men Tambora Queen viste styrke ved kontre ut Emma Emilleen oppunder mål. -Dette var gøy og litt overraskende. Jeg hadde ikke de største forventningene når jeg meldte henne i dette løpet, men hun fightet godt og gjorde et veldig bra løp, sa trener Annike Bye Hansen. Det er en viktig periode for galoppen på denne tiden av året, og Annike er på offensiven. -Admiral De Vega leverte et flott løp til seier i Lelles Open Mile (L) og jeg var selvsagt veldig fornøyd med det. Hard One To Please har hatt litt ufordringer og ikke vært hundre prosent frisk. Han ser bedre ut nå og er på gang. Hesten trenger løp og derfor planlegger vi start på Øvrevoll kommende uke.

 

Golden Ticket ©hesteguiden.com

Flower Power gikk foran i det tredje løpet og hadde en god ledelse ved inngangen til oppløpet. Angriperne kom bakfra, og best av dem gikk Golden Ticket (Stall Hopp og Galopp). Malin Holmberg nådde frem i tide og sikret dobbeltseier til amatørtrener Gina Mathisen, da Flower Power holdt strålende til annen. -Jeg hadde mer tro på Flower Power på forhånd, men det var artig å se at Golden Ticket leverte et så bra løp. Han er fortsatt en stor baby, men var skjerpet i dag og viste at han kan. Å ha de to første i mål er selvsagt ekstra gøy, smilte Gina Mathisen.

 

My French Dream ©hesteguiden.com

Det fjerde løpet endte opp i en duell mellom favoritten Gravity og My French Dream (Stall Lilleville). Det var sistnevnte som var den sterkeste mot mål, og Elione Chaves tok kveldens andre seier. My French Dream leverte en strålende innsats og vant med drøyt tre lengder. -Når han vinner så gjør han det som regel på en veldig fin måte. Det er jo i bunn og grunn en veldig bra hest dette her. Vi har slitt med litt sykdom på stallen og jeg har derfor ikke vært helt trygg på formen. Derfor var det ekstra deilig å se han prestere så bra. Derbyhåpet Nope Never var syk i Norsk 2000 Guineas. Nå er han på gang og vi starter trolig i Derby Trial, oppsummerte trener Are Hyldmo.

 

Away Wit da Fairys ©hesteguiden.com

Det var høyt tempo i front i amatørløpet, og det passet nestfavoritten Away Wit Da Fairys (Stall KamKaro) perfekt. Karoline Pedersen red et klokt løp, satte inn angrepet på riktig tidspunkt og vant med hele fire lengder foran en positiv Sir Benjamin. -Det gikk veldig fort unna i front, og jeg vet at min hest er best bakfra og alltid har en god avslutning å by på. Det ble en sikker seier i kveld. Jeg har bakgrunn fra travet, og får god hjelp av mange flinke folk. Det var veldig morsomt å vinne, fortalte en glad amatørtrener/rytter Karoline Pedersen.

 

Greycious Girl ©hesteguiden.com

Elione Chaves tok kveldens tredje seier med Greycious Girl (Stall Fredbo). Han lå plassert midt i feltet, angrep innvendig på oppløpet og avgjorde med en snau lengde tilbake til Empire Bling. Dermed tok Greycious Girl årets andre seier på under én måned. -Jeg hadde god tro på henne i dag. Hun elsker å gå løp, men kan være en håndfull i trening. Medeier Anne Grethe Knudsen gjør en kjempejobb med henne. Greycious Girl leverer en strålende innsats i dag. Jeg lever et hektisk liv med barn og hest. Men alle trives heldigvis i stallen og hest er livet for oss, smilte trener Tina Smith.

 

Steely Queen ©hesteguiden.com

Tina Smith vant likegodt også kveldens siste løp, nå også som rytter. Imponerende! Steely Queen (Stall Plenum) angrep som vanlig innvendig på oppløpet og vant med en kvart lengde etter et prikkfritt ritt av Tina Smith. -Jeg ønsket å komme i posisjon for å angripe innvendig, men måtte tenke litt på hvordan jeg skulle klare å komme meg dit fra vår utgangsposisjon i kveldens store felt. Jeg hadde veldig god tro på henne i kveld, nå ble det slik vi ønsket oss og jeg synes vi vinner kontrollert. Vi har en flott gjeng som hjelper til og det er jeg veldig takknemlig for. Dette var en stor kveld for stallen, sa en glad trener og rytter Tina Smith.