Tre til Sandro, nr. 99, 100 og 101!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  18.07.2024
Artikkelbilde
Crystal Love, med Sandro De Paiva, vant V65-1. Stall Perlen eier, Jan-Erik Neuroth trener. ©hesteguiden.com

Silja Støren tok to trenerseire. Det samme gjorde Jan-Erik Neuroth. Men dagens mann ble jockey Sandro De Paiva: Han passerte 100 Øvrevoll-seire, la på til 101 og vant tre av seks løp.

* Det samme gjorde han som kjent også på den svenske Derby-dagen søndag. Han er nå oppe i 10 Øvrevoll-seire på 34 starter i år. 6 andreplasser er også med på å utfylle bildet av toppjockeyen som kommer fra Brasil, ikke så veldig langt unna Rio. Han vant sitt første Øvrevoll-løp i august 2016 på Buffalo Soldier. 

Sandros første: Crystal Love
På hovedbildet over setter Sandro De Paiva inn Crystal Love (V65-1) som Jan-Erik Neuroth håpet ville gå "et ryddig løp og avslutte bra." Han fikk det som han håpet. Stall perlens 2-åring var flyvende da pengene skulle deles ut og vant lett. Toer: Supernova Bling (Sandro De Paiva/Silja Støren) som debuterte fullt godkjent.
- Hun ble hissig da hesten til Cathrine Erichsen kom opp på siden i dag - og hun var også brunstig. Det samme var forøvrig Carrara (vant V65-4, red. anm.), men hun løper bedre når hun er brunstig, sa Silja Støren til ovrevoll.no i etterkant. 

All Star Bling ©hesteguiden.com

All Star Bling tilbake
I V65-2, også et maidenløp, var det klart for Silja Størens første dagsseier. Hun håpet å se en All Star Bling (Bling Enterprise eier) tilbake i form og orden - og fikk det som hun håpet. 

* Manuel Martinez satt i salen og tok årets Øvrevoll-seier nummer 11.

Mada Mia, fra duoen Jan-Erik Neuroth/Sandro de Paiva, utfordret, men ble greit avvist. Seiersmarginen var 1,75 lengder. Silja Støren til ovrevoll.no: - Det var veldig, veldig deilig å se at hun fungerer og er på rett spor igjen. Egentlig er nok denne distansen i korteste laget. Hun er litt smårund i kantene, men hun er bedre sånn enn motsatt. Nå er det marsj mot Derby! Treer i løpet: Ama Dablan (Silja Støren/Maikel Narvaez Bravo).

Nordic ©hesteguiden.com

Greit for Nordic
Stall Perlens Nordic (V65-3) er blitt 7 år, men vinnerinnstinktet er intakt. Han tok karrierens seier nummer åtte torsdag. Trener Jan-Erik Neuroth flagget minus for indre sving, men pluss for myk bane på vegne av Nordic i forkant. Det gikk veien, og det så greit ut; Sandro De Paiva "in the irons". hadde kontroll og tok sin seier nummer 100 på Øvrevoll. Samme jockey vant forøvrig 2000 Guineas med Nordic i 2020. Toer torsdag ble Niels Petersens Wishformore med Lorenzo Putzulu. Bronsehest; en Øvrevoll-favoritt; Valence med Nathalie Mortensen. Hun tenker på en pensjonering av yndlingshesten, men torsdag var det egentlig ikke pensjonist-takter over Valence.

Carrara ©hesteguiden.com

"Var litt nervøs når hun lå så langt bak"
Så var det klart for Silja Størens dagsseier nummer to: Ikke med favoritten Empress Bling som ble nummer seks. Vant gjorde Carrara, eid av GU Stables. Se Hesteguidens bilde over. Carrara var lenge urørt på høytaleren, men først i mål - foran Are Hyldmos Atticus med Elione Chaves. - Jeg var litt nervøs når hun lå så langt bak, men hun var kjempegod i dag. Empress Bling så fin ut 400 meter igjen, men fikk melkesyre i beina. Jeg er veldig tvilende til om hun står. Hun får kanskje en sjanse i Derby Trial, sier Silja Støren til ovrevoll.no.

* Carlos Lopez var seiersjockey i V65-4. Han har nå 16 Øvrevoll-seire i 2024 og topper statistikken.  

Frederiq von Soa ©hesteguiden.com

Lå sist, endte først
Fredriq Von Soa (V65-5) hadde ingen stor backing blant spillerne, men trener Cathrine Erichsen, på ferie, obs'et fra båt ikke langt fra Færder!
Det er ingen overdrivelse å si at hun behersker både trening av hest og info-delen av sporten.
Og Sandro De Paiva er en strålende rytter.
Han lå sist med Fredriq inn mot svingen, nest sist ut på oppløpet og var først på streken!
Fredriq og Sandro jobbet seg nedover oppløpet, innvendig, i et løp der førstehesten noterte tiden 1.41,7.
Nummer 8, Happiness var fire tideler bak! Toer i løpet ble Zwish Zaid. Fredriq Von Soa var et 6. valg i V65-spillet. 


Bildet over: Finishen i V65-5. Vinneren Fredriq Von Soa helt til høyre med Sandro De Paiva.  

   Machine Gun ©hesteguiden.com

Første til Wilfredo Vargas!
Han var Øvrevoll gladeste mann og jockey torsdag kveld. Wilfredo Vargas, fra Venezuela, red sitt andre løp og tok sin første seier. I amatørløpet, V65-6, var han først med velkjente Machine Gun, eid av Bibbi H. Hansen og trent av Knut O. Arnesen. Machine Gun, som var gjort til et førstevalg i spillet, var "Årets Tøffing" i 2022 og årets mestseirende hest på Øvrevoll i fjor. - Flink hest og morsomt med jockeyen. Han får nok ikke sove mye i natt. Han var først hos Niels Petersen og har vært hos meg i to og et halvt år nå. Er stasjonert på banen. Hesten kostet forøvrig 1000 Guineas og har tjent over en halv million nå, kommenterte Knut som tok sin femte årsseier i dette løpet. Bartat ble toer i V65-6.
Alle foto: Hesteguiden.com