Triple Treat ble skandinavisk mester

Skrevet av Thomas Gjelsås,  11.07.2024
Artikkelbilde
Triple Treat ©hesteguiden.com

Skandinavisk Mesterskap for treåringer var kveldens aller største høydepunkt. Triple Treat (Stall Trick or Treat) tapte mange lengder i starten sist, men i kveld var hun langt bedre med. Hun var foran sammen med Rosemary´s Baby ved inngangen til oppløpet. Derfra holdt hun og den dyktige lærlingen Lorenzo Putzulu unna til seier foran stallkameraten Conquest som leverte et meget sterkt løp etter å ha tapt mye fra start. -Hun viser stor utvikling og gjør et veldig godt løp til seier. Skandinavisk Mesterskap er selvsagt et gjevt løp å vinne. Nå ser vi frem mot Derbydagen på Jägersro søndag. Selvsagt er jeg spent, men vi drar til Malmö med mange gode hester, fortalte Niels Petersen som tok seier nummer 499 på Øvrevoll.

©hesteguiden.com

 

Red Hunting Hawk ©hesteguiden.com

Øvrevoll Sprint Cup var kveldens andre storløp. Ulrika Holmquist ga Red Hunting Hawk (MinGalopphästSverige(JeOhl)H. Nimåker) et perfekt løpsopplegg bak tethestene, før hun gikk til angrep på oppløpet. Sjettevalget i spillet holdt sikkert unna for Buckyboss og Spinaround. -Han var faktisk enda bedre enn jeg trodde i dag, og det var litt overraskende at han skulle gå helt til topps. Han startet faktisk på Øvrevoll én gang som toåring, og vi kommer gjerne tilbake, smilte trener og medeier Jessica Ohlson.

 

Red Valley ©hesteguiden.com

Red Valley (Knut O. Arnesen) og Fernando Manzo tok kontroll fra start i amatørløpet. Fra frontposisjonen lot de seg aldri true. Nestfavoritten stakk unna med mer enn fem lengder til slutt, og ble dagens mest overlegne vinner. Fullt fortjent etter å ha levert flere gode prestasjoner uten å vinne. -Jeg synes Red Valley fortjente en seier. Fernando gjør en god jobb for meg, og Red Valley har fortsatt fin form. Vi vant kanskje litt for lett, men sånn er det noen ganger, sa eier og trener Knut O. Arnesen med glimt i øyet.

 

Diggit ©hesteguiden.com

Norok dro unna langt foran konkurrentene for Anna Pilroth, men begynte å bli sliten når de nærmet seg mål. Da kom Diggit (Tonje Gutulsrød) voldsomt bakfra og Carlos Lopez snappet seieren på målstreken. -Han gjør et veldig godt løp i dag, men det ble veldig spennende. Jeg skjønte at vi hadde en mulighet til å vinne når de nærmet seg mål. Diggit har hatt en veldig fin sesong så langt, sa den alltid blide amatørtreneren Tonje Gutulsrød med base i Skoppum. PS Det ble firedobbelt for de norskoppdrettede hestene i det fjerde løpet.

 

Hall Of Fame ©hesteguiden.com

Hall Of Fame (Yasmine Nilsson) vant på Øvrevoll 3. juli, og tolvåringen fulgte opp med en ny imponerende seier. Sandro De Paiva traff starten perfekt, lå tidlig i front og holdt enkelt unna med to lengder ned til Express Yourself og Queen Of Hearts. Den svenske amatørtreneren Yasmine Nilsson både eier og trener formhesten.

 

Fort Dodge ©hesteguiden.com

Fort Dodge (Tobias Hellgren, WM Racing, Peter Wallin) var meget solid til seier på Øvrevoll 3. juli. Fireåringen fulgte opp med en ny sterk prestasjon i V65-finalen. Også denne gang var det Anna Pilroth som red, og hun timet det hele perfekt. Seiersmarginen ble en halv lengde ned til godt avsluttende Machine Gun. -Han er i voldsomt flott utvikling etter å møtt på flere utfordringer på veien. Måten han presterer på nå lover meget godt for fremtiden. Vi har tro på at han kan gå hele veien til eliten, sa en fornøyd medeier og trener Tobias Hellgren.