Tips til løpene 18. juli; Spennende 3-åring i V65-4

Skrevet av Ola J Jakobsen,  16.07.2024
Artikkelbilde
Empress Bling ©hesteguiden.com

Nok en spennende V65 omgang på Øvrevoll. Mange flotte spilleløp som avsluttes med to løp av den mere vriene sorten. Min banker denne dagen blir Empress Bling i V65-4. Hesten var god annen bak Easywithme sist, og står klart best til inne i løpet. Hesten er kun tre år, men møter et selskap som er overkommelig. Skal vinne et løp som dette.

Løp 1  V65-1  2-års Maidenløp, 1170 gress

Velger å sette 1 Crystal Love først i og med at hun har løp i kroppen. Hestene fra Neuroth bruker å være mye forbedret når de har startet en gang. Breezeup hesten 3 Supernova Bling er helt sikkert klar. Det samme gjelder sikkert de andre hestene i feltet også. Anbefaler å helgardere da vi har minimal informasjon om hestene.

1 Crystal Love – 3 Supernova Bling – 2 Irish Lioness  Outs: 5 Grey Tycoon

Løp 2  V65-2  Maidenløp, 1730 gress

3 Mada Mia kommer fra formstallen til Jan-Erik Neuroth. Var langslått på Jægersro i sin siste start, men det er mest sannsynlig at hesten ikke likte underlaget eller distansen. Nå er hun tilbake på gress, og hvis man ser på prestasjonen hennes på nasjonaldagen så skal det løpet rekke langt her. 4 Bondi Breeze står med tre andreplasser i raden. Jager karrierens første. Spent på formen. Må med på bongen. 2 Run For Justice og 1 Ama Dablam har begynt å skjønne hva dette går ut på. 5 All Star Bling må vise tallet sitt dersom hun skal vinne dette løpet.

3 Mada Mia – 4 Bondi Breeze – 2 Run For Justice  Outs: 5 All Star Bling

Løp 3  V65-3  V4-1  Lazy Lord  Handicap, 1730 gress

6 Wishformore synes jeg gikk et godt løp i Oslo Cup. Tror hesten nærmer seg toppform. En absolutt fordel er at hesten får fire kilo lettelse og har en meget dyktig lærling på ryggen. Disse kiloene er gull verdt. Kan fort være en bankerkandidat også. Velger uansett og gardere med bl.a 5 Tuwaiq. Hesten er god nok på besteform, men kan trenge løpet. Tambora Queen gikk et godt løp sist. Hun drar også nytte av lettelse. 4 Nordic må også med på bongen. Vant på Bro Park sist og fikk to kilo for den prestasjonen.

6 Wishformore – 5 Tuwaiq – 7 Tambora Queen  Outs: 4 Nordic

Løp 4  V65-4   V4-2  Le Conseil Handicap, 2400 gress

2 Empress Bling ble nummer to etter Easywithme i Norsk 1000 Guineas. Hun er den beste hesten i feltet, og hun skal vinne et løp som dette. Spent på distansen, men jeg tror ikke, med et fornuftig løpsopplegg, at det skal være noe problem. 4 Atticus viste et snev av god gammel form i sitt siste løp. Er mer enn god nok, men her er det mye som står på viljen. 6 Carrara leverer jevne, gode løp. Kan vinne et løp som dette dersom favoritten skulle svikte. 7 Mojave Ghost går også gode jevne løp. Vant i sin forrige start i Gøteborg og er i form. Pluss også med fire kilo lettelse

2 Empress Bling – 4 Atticus – 7 Mojave Ghost  Outs: 6 Carrara

Løp 5   V65-5  V4-3   DD-1 Norsk Galopp Cup, Bronsedivisjon Mile, 1600 gress

En vrien bronsefinale. 1 Sticky Chance skal for først gang møte eldre hester. Hesten har gått gode løp i hele år og drar nytte av 3.5 kilo aldersvektlettelse som 3 åring. Er han med fra start ender han langt fremme. 11 Greycious Girl leverte kanskje karrierebeste sist. Imponerte og fikk tre kilo for den prestasjonen. Hun vil igjen gå et godt løp og har en jockey på ryggen som vinner flust av løp om dagen. 10 Red Vally løsnet det endelig for sist. Vant med stil og viste at formen fortsatt er stigende. 7 Klint skal man heller ikke glemme, vinner snart løp. 9 Flower Power går også gode løp, men er veldig opp og ned i prestasjonene.

1 Sticky Chance – 11 Greycious Girl – 7 Klint  Ouits: 10 Red Valley

Løp 6  V65-6  V4-4  DD-2  Agria Amatørløp, 1370 gress

Avslutningen er dagens vanskeligste. 2 Machine Gun var nære sist. Drar også nytte av litt svikt i banen, noe det antagelig kommer til å være. 11 Bartat har kun startet en gang i år og får godkjent for den prestasjonen. 10 Steely Queen kan vinne et løp som dette, men er avhengig av å få nesten alt servert. 8 Hope And Glory er ute på en bedre distanse nå. Får hun ligge på vent og spart krefter så har hun en speed som er farlig. Moro med Tollef Langvad på 66, og Finn Kristiansen på 70 år i dagens siste løp.