Tips til løpene 11. juli - Banker i finalen

Skrevet av Ola J Jakobsen,  09.07.2024
Artikkelbilde
Chef La Adare ©hesteguiden.com

En spennende V65-omgang står foran oss. Seks løp hvor det det er flere hester som begynne å vise form, mens noen begynner å miste form. Kveldens høydepunkt er Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer. Her er det noen hester som må prestere for å kunne starte i større oppgjør senere i sommer. Dagens banker var strøket sist, men er hyperrask. Møter flere i samme kaliber, men jeg må ha et holdepunkt i Chef La Adare.

Løp 1  V65-1  Skandinavisk Mesterskap for 3-Åringer, 1800 gress

8 Triple Treat avsluttet i overlydsfart i sin livsdebut. Har helt sikkert lært mye av det løpet og er forbedret her. Forbedrer han seg noen kilo til så skal han vinne dette løpet. Distansen denne gang er helt sikkert også bedre. 3 Leo Boy har ikke startet siden 1. juni. Vant løpet, men overbeviste ikke. Må forbedre seg to-tre kilo dersom målet fortsatt er Dansk Derby i august. 1 Conquest kan være alt mulig. Gjør sin årsdebut. Skal være god dersom han skal vinne på direkten. 2 Rosemary`s Baby gjør som Conquest sen årsdebut. Har ennå ikke tapt i karrieren. Må også prestere meget pluss for å vinne.

8 Triple Treat – 3 Leo Boy – 1 Conquest  Outs: 2 Rosemary`s Baby

Løp 2  V65-2  Øvrevoll Sprint Cup, 1170 gress

8 Oche Dart går sjelden et dårlig løp, Selv med et startspor langt ut på vingen så ender han langt framme. Er i form. 7 Astron jager årets første. Er i form og kan fort vinne dette løpet dersom favoritten skulle svikte. 1 Spinaround vinner snart løp, kan komme nå. Er i fom. 4 Buddy Bob er ingen seiersmaskin, men kan på en god dag.

8 Oche Dart – 7 Astron – 4 Buddy Bob  Outs: 1 Spinaround

Løp 3  V65-3  V4-1  Høymyr Cup ll Amatørløp, 1730 gress

10 Thunderboy kommer med en fersk seier fra Gøteborg uten å ha fått tillegg her.  Bærer mye vekt, men er i form og går ned en klasse. Kan være en alternativ banker. 6 Red Vally må med. Årets første kan komme her. Har vært på trippelen hele åtte ganger i år. Bruker kun disse to på kupongen. Skulle favorittene svikte så kan alle vinne.

10 Thunderboy – 6 Red Valley – 9 Yalla Yalla  Outs: 7 Point Boy

Løp 4  V65-4   V4-2  Kauichaque Handicap, 1980 gress

Det løste seg virkelig for 1 Svenn Anton Nosto sist. Var meget god og fikk tre kilo for den prestasjonen. Jeg tror han fortsatt har mer å gå på, og at han ender helt der oppe. 8 Mozart Queen er feltets eneste 3- åring. Viser hun formtallet sitt så vinner hun. 6 Strike Eagle og 10 Is What It Is jager karrierens første. Alt må klaffe dersom en av de skal vinne.

1 Svenn Anton Nosto – 8 Mozart Queen – 6 Strike Eagle  Outs: 10 Is What It Is

Løp 5   V65-5  V4-3   DD-1  King Handicap, 900 gress

6 Hall Of Fame overrasket sist og vant knepent. Er i form og skal igjen ha en toppsjanse. 5 Queen Of Hearts har ikke vunnet løp på evigheter. Er god nok til å vinne et løp som dette. 3 Express Yourself vinner snart løp igjen. Er i form. 1 Hope And Glory kan, men distansen er kanskje i korteste laget for den fine hoppa som har vunnet tre løp i år.

6 Hall Of Fame – 5 Queen Of Hearts – 1 Hope And Glory  Outs: 3 Express Yourself

Løp 6  V65-6  V4-4  DD-2  Kiss And Tell Handicap, 900 gress

4 Chef La Adare var strøket sist p.g.a. hovknusning. Er knusningen fikset og hesten klar så kan hun lede hver meter. Det eneste minuset er at hun kanskje kunne trengt et løp. Velger uansett å bruke singelkryss. 2 Fort Dodge vant på en god tid sist. Var ikke raskest ut fra start, men viste meget positive sprintegenskaper. 8 Honorah går gode jevne løp. Vinner når som helst. 1 Titanium Carlras har fart som trengs.  Kan bli tøft her.