Svensk holdepunkt i en vrien omgang

Skrevet av Ola J Jakobsen,  01.07.2024
Artikkelbilde
Express Yourself vant Fegentriløp 1. juni ©hesteguiden.com

Denne lunsjomgangen byr på mange vanskelige spilleløp. Det var vanskelig å finne et holdepunkt, men vi endte til slutt opp med en svensk gjest som elsker bane og distanse. Ble slått i sin siste start, men jeg tror nå det er duket for revansje. Hesten er rask ut fra start og vil helt sikkert lede i det lengste. Min banker blir 7 Express Yourself i V4-finalen.

Stevnestart kl 12.00, første løp kl. 12.20

Se stilling Ole Larsen Young Rider Championship nederst på siden

Løp 1 V4-1  John`s Delight Handicap, 1600 dirt

Dagen starter med en vrien nøtt. Her er det mange som begynner å nærme seg toppform. 12 Hunters Lullaby er en temperamentsfull herremann som begynner å skjønne hva dette går ut på. Er rangert høyest av alle og kan fort vinne et løp som dette. 3 Happiness fikk en smygereise sist, og vant til slutt veldig enkelt. Vil igjen være med i striden. 2 Midnight Oil vinner snart løp. Er løpets store outsider sammen med 9 Naasha. Naasha er droppet litt og er tilbake på dirt. Det er absolutt ett pluss. 

12 Hunters Lullaby – 3 Happiness – 9 Naasha  Outs: 2 Midnight Oil

 

Løp 2  V4-2 Justin Case Handicap, 2400 gress

3 My French Dream gikk et godt løp med toppvekt i slutten av mai. Kan vinne på besteform. 4 Double Ux står med tre strake seire, på tre forskjellige baner. Kan fort ta sin fjerde for året her. 2 Amzaan går på det jevne. Radet opp seire i fjor og jakter årets første her. 2 Princeton Graduate leverte en solid andreplass sist han var her oppe. Er droppet litt i handicap og kan vinne et løp som dette. Tipper han er med der framme fra start.

3 My French Dream - 4 Double Ux – 1 Princeton Graduate  Outs: 2 Amzaan

 

Løp 3   V4-3  DD-1  Jackson Handicap, 1730 gress

Nok et vanskelig spilleløp. Her er det mange som kan vinne, men tror vinneren ligger på høyre side i programmet. Har du ikke gardert tidligere, så bør du gjøre det her. Den svenske gjesten 12 Rhubarb Ripple radet opp seire i fjor. Det har vært en treg innledning på denne sesongen, men i hestens to siste starter så har hun vist at noe er på gang. Blir knepen favoritt. 13 Flower Power kom tidlig i front sist, men holdt helt hjem. Imponerende.  14 Klint tror jeg drar nytte av at distansen er litt lengre. Tre kilo lettelse er også en fordel. Er droppet litt i handicap og kan på besteform. 7 Buckyboss tror jeg ikke likte den myke banen sist. Kan bedre enn den prestasjonen.

12 Rhubarb Ripple - 13 Flower Power – 7 Buckyboss  Outs: 14 Klint

 

Løp 4   V4-4  DD-2  Ole Larsen Young Rriders Championship – Sprint, 900 gress

7 Express Yourself ledet lenge sist, men ble hentet tett oppunder mål. At det nå er 270 meter kontere faller i hennes favør. Pluss også for liten vekt og dyktig rytter. Mitt singelkryss i denne V4 omgangen. 8 Norlando kommer med en fersk seier fra Gøteborg. Har fart i kroppen. 11 Azure World er også lynrask og drar nyte av distansen. Vil helt sikkert ende i striden. 6 Hope And Glory får 3 kilo lettelse. Kommer til å selge seg dyrt.

7 Express Yourself – 8 Norlando – 6 Hope And Glory  Outs: 11 Azure World

 

Løp 5  V5-1  2-Års Maidenløp, 900 gress

Årets første 2-årsløp. Det er alltid vanskelig å plukke vinneren i et løp som dette, men vi forholder oss til hester som bl.a er kjøpt på auksjon i våres. Setter 5 Domdiggida Bling foran Neuroths 6 Crystal Love. Icon Bling kommer også med på tipslinjen. Moa The Muskateer blir siste hest da hun har søsken som har vært tidlig klare.

5 Domdiggida Bling – 6 Crystal Love – 4 Moa The Muskateer  Outs: 2 Icon Bling.

 

Løp 6  V5-2  Joup Handicap, 900 gress

Her møtes noen av de raskeste hestene på kort distanse. Det er nokså åpent, men min vinner er 1 Chef La Adare. Er hyperrask og vil ta teten. Spørs bare hvor lenge hun blir der. Kan holde helt til mål. 3 Oche Dart går sjelden et dårlig løp, vil igjen være med helt der framme. 5 Honorah synes jeg holdt lenge sist, har fart så det holder. 4 The Singing Butler jager årets andre. Skuffet meg litt sist, kan bedre.

1 Chef La Adare – 3 Oche Dart – 4 The Singing Butler  Outs: 5 Honorah

 

Løp 7  V5-3  Ole Larsen Young Riders Championship – Stayer, 2400 gress

Få hester til start, men vidåpent. Flere av hestene viser god form og jeg anbefaler å bruke alle fem. Min vinner er 3 Svenn Anton Nosto som har vist god form ved et par anledninger. Skal igjen ha en toppsjanse. 6 Diggit går på det jevne og kan fort vinne igjen. 1 Second Try går greie løp, men er ingen seiersmaskin. Kan på en god dag. 2 Man Of Devotion har skuffet meg ved et par anledninger. Kan bedre.

3 Svenn Anton Nosto – 6 Diggit – 2 Man Of Devotion  Outs: 1 Second Try

 

Løp 8  V5-4  Norsk Galopp Cup – Sølvdivisjon Mile, 1600 gress

3 Valence har gått to gode løp I sine to siste starter. Har ikke vunnet på en stund, men det kan løsne nå. 6 Caio Shark får godkjent for prestasjonen sist. Bør vinne et løp som dette dersom han skal krige mot eliten i slutten av august. Er mer enn god nok. 5 Gravity har ikke gjort noe galt i år, dette kan vær inngangen til eliten. 8 Purple Ace var kanongod i seiersløpet forrige lørdag. Drar også fordel av tre kilo lettelse.  4 Simply Minds vil også dra fordel av fire kilo lettelse. Går jevne gode løp hele tiden.

3 Valance – 6 Caio Shark – 8 Purple Ace  Outs: 5 Gravity

 

Løp 9  V5-5  Maidenløp, 1370 gress

11 Boaz er den som har vist best form I løpet. Var god første gang ut 17. mai, men har ikke startet siden. Spent på formen, og om det er noen forbedring. 7 Lady Battenberg viser fine ting i trening og kan vinne på direkten. Jeg tror hun trenger løpet, men må med. 2 Run For Justice ville det seg ikke for sist gang i Gøteborg. Trenger ikke forbedre seg all verden for å vinne et løp som dette. 8 Karismatic viste positive takter sist etter å ha vært uheldig gangen før. Blir ikke overrasket om plutselig han er først over målstreken.

11 Boaz – 7 Lady Battenburg – 8 Karismatic  Outs:   Outs: 2 Run For Justice

 

V4 1.-4. løp

V4-1:  2-3-4-9-10-11-12

V4-2:  1-2-3-4

V4-3:  4-5-6-7-8-9-12-13-14

V4-4:  7 Express Yourself                     = 504

 

V5 5.-9. løp

V5-1:  5-6

V5-2:  1 Chef La Adare

V5-3:  Alle 5

V5-4:  Alle 10

V5-5:  2-5-7-8-11                                  = 500