Startboksene brøt sammen, Derby-dagen på Jägersro flyttet til mandag

Skrevet av Tom W. Johannessen,  14.07.2024
Artikkelbilde
Slik så det ut etter at startboksene på Jägersro hadde brutt sammen. Foto: Skjermdump/ATG

Storløpsdagen på Jägersro, med Svenskt Derby som høydepunkt, ble avlyst og er flyttet til mandag. Startboksene brøt altså sammen under flytting etter 1. løp søndag.

Mandagen på Jägersro/V75-1 starter kl. 17.25:

Fordel at banen tørker opp
- Når løpene flyttes til mandag, vil Jägersro-hestene ha en fordel. Men det burde gå greit, og det ser ok ut med mine så langt. Det viktigste er at de trives og spiser. Hvis ikke blir de slappe. En fordel, hvis du kan si det sånn, er at banen vil tørke opp til i morgen. Schamyl og spor 1 i Derby? Jeg ser an et par løp i morgen med tanke på baneforholdene før vi tar avgjørelsen om hvordan løpet skal legges opp, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no søndag kveld. 

"De virker rolige og fine"
Cathrine Erichsen tror ikke flyttingen til mandag påvirker hennes hester i nevneverdig grad. - De virker rolige og fine. Vi håper dette går bra. Så blir det bedre baneforhold; banen får bedre tid til å tørke opp. Det er en fordel for alle mine, sier Cathrine til ovrevoll.no.

Petersen-hestene ut mandag morgen
- Dette får gå sin gang. Det er ikke optimalt, men sånn er det. Våre hester skal ihvertfall ut og ris tidlig mandag morgen. Pat Cosgrave blir og rir mandag, sier Niels Petersen som har 11 hester på plass i Malmö.
Om Exit To The Moon sier han dette: - Han skal ha et fritt løp. Så får Carlos (Lopez, red. anm.) ta det fra spor 14 når løpet starter. Det er vel Schamyl, Exit To The Moon, Morradi og også hesten som P-A rir (Mendel's Rock, red. anm.) det snakkes om her nå, uttaler Niels til ovrevoll. no søndag kveld.

SISTE FRA MANDAG: Jan-Erik Neuroth melder "alt vel" etter overnattingen på Jägersro: - Helt ok, skriver han i en sms. Cathrine Erichsen melder følgende: - Et par likte ikke den nye maten, men de virker pigge.

* Det var under flytting av startboksene at det gikk galt søndag. En person ble skadet, ikke livstruende. Ingen hester er skadet. Ett løp kom i mål før boksene på Jägersro brøt sammen. 

* Her er den offisielle versjonen fra Svensk Galopp:
"Ett tekniskt fel gjorde att startboxarnas konstruktion bröts i samband med förflyttning på banan."
Se Svensk Galopps bilde under.