«Håper det blir et par seire med åtte til start»

Skrevet av Tom W. Johannessen,  17.07.2024
Artikkelbilde
Silja Støren har på papiret en sterk torsdag på Øvrevoll. Foto: Hesteguiden.com

Silja Støren, treer på statistikken, er omgangens nøkkeltrener. – Jeg håper det blir et par seire med åtte til start, sier Silja og er veldig aktuell for vinnerpaddocken torsdag.

* Silja har imidlertid vanskeligheter med å blinke ut dagens beste sjanse. – Jeg har mange med muligheter torsdag, sier hun til ovrevoll.no - etter litt betenkningstid.

- 3 Supernova Bling (V65-1, Manuel Martinez) er etteranmeldt til Derby neste år. Har en helbror i England som står 2200 meter. Trener bra, jeg liker henne godt. Kan være litt hissig. Det er mye speed her, jeg blir ikke forbauset om hun er vinneren.

- 1 Titan Bling (V65-1, Maikel Narvaez Bravo) ser godt ut, men er litt ukonsentrert. Fin avstamning. Må lære litt og rangeres bak min andre hest i løpet.

- 1 Ama Dablan (V65-2, Maikel Narvaez Bravo) forbedrer seg hver gang. Var kjempegod den 3. juli som målfotoslått av Triple Treat. Sparket seg i løpet nest sist. Kommer til å gjøre et nytt godt løp.

- 5 All Star Bling (V65-2, Manuel Martinez) gikk fint som 2-åring. Fant seg ikke til rette på Klampenborg den 4. mai – og var ikke i orden på Jägersro i starten etter. Jeg håper hun kan vise litt av det hun kan. Det er kanskje litt kort, men er hun i orden, skal hun vinne dette.

- 2 Empress Bling (V65-4/V4-2, Manuel Martinez) er ute og tester distanse. Dette er en hest vi vil gå Derby med. Skal kunne langt over 80, hun er kjempefin. Har roet seg litt. Håper hun står, det er et spørsmålstegn ved distansen. Jeg nevner det.

- 6 Carrara (V65-4/V4-2, Maikel Narvaez Bravo) er glad i myk bane. Står distansen. Litt uheldig med løpet sist. Fin sjanse her.

- 1 Sticky Chance (V65-5/V4-3, Manuel Martinez) er en flink hest, har vunnet fire av åtte starter. Skulle egentlig vært ute i et 3-årsløp, men det ble kansellert. Han er en hyperærlig hest med en fin sjanse her.

- 7 Klint (V65-5/V4-3, Lorenzo Putzulu) går veldig bra nå. Glad i mykt, vant på Derbydagen i fjor; da var det krevende forhold. Regnes i toppen, sier Silja Støren.
SISTE: Klint er nå strøket fra løpet

 

Niels: - Han bør ha en fornuftig sjanse fra dette handicaptallet
Han har 13 strake championat på Øvrevoll. Nå er Niels Petersen tetmann på statistikken igjen. Han starter tre på torsdag uten å flagge den aller største optimismen.

- 5 Grey Tycoon (V65-1, Carlos Lopez) er en fin type, men ingen breeze-up-hest. Jeg formoder at Bling-hestene til Silja Støren er sterkere foreløpig .

- 5 Tuwaiq (V65-3/V4-1, Carlos Lopez) årsdebuterer. Vi har slitt med å få ham i form, det har vært dårlige treningsforhold. Nå gir vi ham et løp. Han har kapasiteten. Men mye vekt og tung bane, jeg håper han går et godt løp.

- 6 Wishformore (V65-3/V4-1, Lorenzo Putzulu) bør ha en fornuftig sjanse fra dette handicaptallet. Tung bane håndterer han verken bedre eller dårligere enn de andre her. Skal være først av mine, sier Niels Petersen.   

 

Red. anm.: Wishformore, nå 8 år, vant Oslo Cup i 2021 (Se Hesteguidens bilde med Sandro De Paiva). Ble femte i årets utgave. Har stått på 91, har nå 90 i handicaptall. Jockey Lorenzo Putzulu tar av fire kilo.

 

Nathalie ligger litt lavt
Hun har et stort hjerte for Øvrevoll og kommer med fire torsdag. Nathalie Mortensen ligger imidlertid litt lavt med tanke på besøk i vinnerpaddocken. – 6 Green Zabeel (V65-5/V4-3) har litt problemer med startboksene, men kan være den beste sjansen min. Når det gjelder 3 Valence (V65-3/V4-1), trener han fortsatt fint. Men sist var det litt tilbake til fjoråret igjen. Vant siste gang i juni 2022. Han får vel én sjanse eller to til etter dette løpet. Han har jo vært, og er min favoritthest, så jeg skulle bli så «jätteglad» om han kunne vinne et løp igjen. Saueskinn nå, så får vi se om det har noen effekt, uttaler Nathalie til ovrevoll.no.

Toppduo med tre i dag

DAGENS MENN: Jan-Erik Neuroth og Sandro De Paiva på Jägersro mandag. Foto: Svensk Galopp

Jan-Erik Neuroth vant Norsk Derby som jockey med Ami De Vega (Stall Perlen) i 2023. Mandag, i sitt første Derby som trener, gikk han til topps i den svenske utgaven med Schamyl (Stall Petterøe's Mix). Tre storløpsseire ble fasiten på Jägersro. Sandro De Paiva red prikkfritt i alle tre løpene. Torsdag starter Jan-Erik tre på hjemmebanen.
– La meg si det sånn: Alle tre er trippelkandidater, uttaler han til ovrevoll.no.

- 1 Crystal Love (V65-1, Sandro De Paiva) trenger ny erfaring med tanke på større løp etterhvert. Det har regnet, da får hun andre baneforhold. Hun gikk ikke noe dårlig løp sist, det var raske hester foran. Hun har nok gått frem med det løpet. Går hun ryddig og avslutter ordentlig, er jeg fornøyd. Så får vi se hva det blir. Jeg har ikke hatt det så travelt med 2-åringene, det er som sagt snakk om å gi dem erfaring.

- 3 Made Mia (V65-2, Sandro De Paiva) virker å være i bedre slag nå. Og det er gress. Fin sjanse, det er vel nr. 5 til Silja Støren imot.

- 4 Nordic (V65-3/V4-1, Sandro De Paiva) er det litt kort for, skulle gjerne hatt ytre sving. Står greit inne og skal uansett regnes. Dette er en ganske sterk hest som går til handicaptallet. Litt spent på tempoet i dette løpet, sier Jan-Erik til ovrevoll.no før løpene.   

Cathrine: «Jeg obs’er på ham i dag»
Hun har fire til start, og Cathrine er klar på den beste sjansen: - Det er Fredriq Von Soa (V65-5). Jeg obs’er på ham i dag, sier Cathrine om hesten som var en 3-prosenter kl. 16.30 torsdag.

- 2 Irish Lioness (V65-1, Ulrika Holmqvist) er en talentfull hest. Kan flytte på seg. Men jeg tror ikke det holder mot flere av de andre foreløpig. Hun får henge med. Har for øvrig hatt problemer med tannfelling.

- 4 Bondi Breeze (V65-2, Carlos Lopez) har blitt toer tre ganger. Tror jeg vil trenge løpet nå. Har ikke hatt optimale forberedelser.

- Fredriq Von Soa (V65-5/V4-3, Sandro De Paiva) kan være farlig i dag. Er behandlet. Tror egentlig han er bedre på gress. Dette er en stort galopperende hest. Myk gressbane skal passe. Som sagt; jeg obs’er.

- 6 Lucky Diamond (V65-6/V4-4, Finn Kristiansen) er droppet og kan mer enn vist. Vi prøver blinkers.  Henger med, så får vi se hva Finn klarer i dag, sier Cathrine til ovrevoll.no.


OM BANEN:
- Den er mål til 5,4. Det betyr en myk gressbane, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no.


* Carlos Lopez leder jockeystatistikken med 15 seire, Manuel Martinez har 10. Per-Anders Gråberg, som hadde en sterk Derby-dag i Sverige, er treer med 9 førsteplasser så langt i år. P-A, som fyller 50 år fredag, rir ikke på Øvrevoll torsdag.